yeni pencerede açılır
GÜNCEL 07 Haziran 2024

Apple, geliştiricilere yönelik destek ve kaynaklarını genişletiyor

Üç geliştirici bir masanın etrafında otururken gösteriliyor.
Apple, uzmanlarla iletişime geçmeleri, uygulama ve oyunları hakkında yönlendirmelerden faydalanmaları ve Apple araçları, teknolojileri, özellikleri ve en iyi uygulamalarındaki son yenilikleri keşfetmeleri için geliştiricilere yönelik fırsatlarını genişletiyor.
Apple, tüm dünyada uygulama geliştiricilerini desteklemeye ve geliştiricilerin kullanıcılarına en iyi işlerini sunmasına yardımcı olmaya kararlı. Apple, çok sayıda online ve yüz yüze program aracılığıyla geliştiricileri, uygulamaları ve oyunlarıyla ilgili yönlendirme almak üzere doğrudan uzmanlarla bağlantı kurmaya ve Apple araçları, teknolojileri, özellikleri ve en iyi uygulamalarındaki son yenilikleri keşfetmeye davet ediyor.
2023’te Apple, 160’tan fazla ülkede geliştirme ve inovasyon odaklı kişilere ulaşarak geliştiricilerin uzmanlarla bağlantı kurma fırsatlarını artırdı. WWDC24 yaklaşırken, Apple’ın tüm dünyada geliştiricilere ulaşmak amacıyla sunduğu ek seçenekler arasında güncellenen Apple Geliştirici Forumları, Pathways ve daha fazlası yer alıyor.
“Öğrencilerden yazılımla hobi olarak ilgilenenlere, yeni girişimcilerden kod profesyonellerine uzanan bir yelpazede, ekiplerimizin yolculuklarının her aşamasında doğrudan geliştiricilerle birlikte çalışması hem onur verici hem de bir ayrıcalık,” açıklamasını yapan Global Geliştirici İlişkilerinden Sorumlu Apple Başkan Yardımcısı Susan Prescott sözlerini şöyle sürdürüyor: “Her zaman, bu olağanüstü topluluğu vizyonlarını hayata geçirme ve mümkün olanın sınırlarını zorlama konusunda desteklemenin yeni yollarını arıyoruz.”
Apple’ın 2023 ve 2024’teki geliştirici programlarına genel bir bakış sunan bilgi görselinde şunlar yer alıyor: 2023’te 160’tan fazla ülkeden geliştiricilerle bağlantı kuruldu, Haziran 2023’ten bu yana Apple Vision Pro geliştirici laboratuvarlarına 6.000’den fazla ziyaret gerçekleştirildi, 2023’te düzenlenen yaklaşık 50.000 Meet with Apple Experts buluşması ile 2023’te 3.700’den fazla öğrenci Apple Geliştirici Akademileri ve Apple Foundation Programları aracılığıyla eğitim aldı.
Geçtiğimiz yıl, Apple, bir dizi öğrenme fırsatıyla geliştiricilerin potansiyellerini tam anlamıyla gerçekleştirmesine yardımcı olmayı başardı. Meet with Apple Experts buluşmalarıyla 2023’te yaklaşık 50.000 geliştiriciyle online ve yüz yüze bağlantı kuruldu. Katılımcılar uygulamalarını bir üst noktaya taşımak için en yeni Apple araç ve kaynakları hakkında derinlemesine bilgi edinme fırsatı buldu. Görüş, destek ve geri bildirimlerinden yararlanmak üzere Apple uzmanlarıyla doğrudan bağlantı kurdu. ABD, Çin, Hindistan ve Singapur’daki Apple Geliştirici Merkezleri yıl boyunca farklı etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor ve geliştiricilere işlerini büyütmenin ve uygulamalarını geliştirmenin yollarını öğrenebilecekleri destekleyici bir ortam sunuyor. Geliştiriciler, geliştirme yolculuklarının hangi aşamasında olursa olsun, desteğe erişmek için yaklaşan yeni oturumlar, atölyeler, laboratuvarlar ve bire bir danışmanlık görüşmelerine kaydolabilirler.
Birkaç geliştirici Apple Geliştirici Merkezi’nde otururken görünüyor.
Apple Geliştirici Merkezleri, gelişim yolculuklarının hangi aşamasında olursa olsun, geliştiricilere işlerini büyütmenin ve uygulamalarını geliştirmenin yollarını öğrenebilecekleri destekleyici bir ortam sunuyor.
Apple Vision Pro geliştirici laboratuvarları, geliştiricilere visionOS, iPadOS ve iOS uygulamaları ve oyunlarını Apple Vision Pro’da çalıştırma deneyimi sunuyor. Haziran 2023’ten beri faaliyet gösteren laboratuvarlar, uygulamalarını sonsuz uzamsal tuvalde optimize etmek üzere Cupertino, New York, Londra, Münih, Şanghay, Singapur, Sydney ve Tokyo’da Apple uzmanlarıyla bire bir çalışan geliştiriciler tarafından 6.000’den fazla kez ziyaret edildi.
Bir geliştirici Apple Vision Pro’yu test ederken onu izleyen iki geliştiriciyle birlikte gösteriliyor.
Geliştiriciler Apple Vision Pro geliştirici laboratuvarları ile visionOS, iPadOS ve iOS uygulamaları ve oyunlarını Apple Vision Pro’da çalıştırmayı deneyimleyebiliyor.
Apple Geliştirici Akademileri ve Apple Foundation programları dünyanın her yerinden öğrencilere uygulama geliştirmenin temellerini öğrenme ve kodlama becerilerini geliştirme fırsatı sunuyor. 2023’te Geliştirici Akademileri’nde 1.900’den fazla öğrenci eğitim aldı. Ayrıca, 1.800’den fazla öğrenci Apple Foundation programına katıldı. Geçtiğimiz yıl, kadın öğrenci katılımı her iki programda da şu ana kadarki en yüksek düzeye ulaştı. Akademilerde öğrencilerin yüzde 53’ünü, Foundation programlarında ise yüzde 38’ini kadın öğrenciler oluşturdu.
Bir geliştirici, yanında başka bir geliştiriciyle dizüstü bilgisayarının karşısında oturuyor.
Apple Foundation programında, kadın öğrenci oranı yüzde 38 ile şu ana kadarki en yüksek düzeye ulaştı.
Apple Girişimci Kampı yeterince temsil edilmeyen gruplardan girişimciler ve geliştiricilerin yeni nesil son teknoloji uygulamalar geliştirmesine yardımcı olmayı amaçlayan bir laboratuvardır. 2023’te Apple, dünyanın her yerinden kurucular, mühendisler, kod yazanlar ve tasarımcılardan oluşan beş farklı grubu bu kapsamda konuk etti. Şu ana dek yüzlerce uygulama geliştiricisini destekleyen program, 2024’te beşinci yıldönümünü kutluyor. Başvurmayı düşünen kurucu ve geliştiriciler, yaklaşan grup etkinlikleri hakkında bildirim almak için kaydolabilirler.
Apple Geliştirici Forumları, gelecek haftaki WWDC24 etkinliği öncesinde yapılan güncellemeler sayesinde, geliştiricilerin daha fazla uzmanla ve diğer geliştiricilerle bağlantı kurmasına olanak tanıyarak teknik sorularının zamanında yanıtlanmasını ve geliştiricilerin Apple mühendislerinden kod düzeyinde destek almasını sağlıyor. Yeniden organize edilen forumlar, konu başlıkları, alt başlıklar ve ilgili etiketlerle kolaylaştırılan bir yerleşime sahip.
Pathways, kolay gezinme sağlayan sade görünümüyle, geliştiricilerin muhteşem uygulamalar ve oyunlar geliştirmesine yardımcı olan ve Apple platformlarına yönelik çalışmalarında ilk adımı atmaları için onları destekleyen video, belge ve kaynak koleksiyonlarıdır. Mayıs ayında kullanıma sunulduğundan beri, 40.000’in üzerinde geliştirici, uygulama tasarımı, Swift, SwiftUI, oyun geliştirme, visionOS ve App Store’da dağıtım konularında bilgi almak için koleksiyondaki içeriklere başvurdu.
Bu yıl, geliştiriciler, WWDC etkinliğini Apple Geliştirici uygulaması ve web sitesi dışında, ilk kez YouTube üzerinden deneyimleyebilecek. Geliştiriciler, konferanstaki görüntülü oturumlara kaydolmak ve içerikleri incelemek için Apple Geliştirici kanalını ziyaret edebilirler.
Yazıyı Paylaş

Media

  • Bu makalenin metni

  • Bu makaledeki görseller

Basın İletişim Bilgileri

Ebru Gümüş

Apple

[email protected]

00800 448 827 001

Füsun Feridun

Apple

[email protected]

00800 448 827 001