otevře se v novém okně
TISKOVÁ ZPRÁVA 10 června 2024

Aktualizace aplikace Domácnost přinášejí ještě větší množství zábavy

tvOS 18 představuje nové a aktualizované funkce InSight, Vylepšený dialog a titulky, které zlepšují celkový zážitek ze sledování
Funkce InSight v tvOS 18 zobrazuje informace o hudbě v aktuálně přehrávaném seriálu na Apple TV+
tvOS 18 představuje nové chytré funkce jako InSight, které posouvají zážitek ze sledování o úroveň výše . Uživatelé s předplatným mohou v aplikaci Apple TV sledovat film Palm Royale
CUPERTINO, KALIFORNIE Apple dnes představil softwarové aktualizace produktů z řady Domácnost, které přinášejí ještě větší množství zábavy a užitečných funkcí. tvOS 18 představuje nové chytré funkce jako InSight a aktualizace Vylepšeného dialogu a titulků, které posouvají zážitek ze sledování o úroveň výše. Nových možností se na největších obrazovkách dočkají také Apple Fitness+, AppleMusic a FaceTime. Aplikace Domácnost získává s iOS 18 nové funkce jako přístup pro hosty a odemykání bez použití rukou – odemykání domu tak nikdy nebylo jednodušší. tvOS 18 a iOS 18 jsou ode dneška k dispozici ve vývojářské beta verzi a na podzim budou k dispozici všem ve formě bezplatné aktualizace.
„Produkty z řady Domácnost navrhujeme tak, aby zlepšovaly každodenní život uživatelů, což dokládají i naše nejnovější aktualizace, které přinášejí ještě větší pohodlí a propojení,“ uvedl Stan Ng, viceprezident Applu pro produktový marketing Apple Watch, Audia, Zdraví a Domácnosti. „Letos na podzim posunou tvOS 18 a naše služby domácí zábavu na novou úroveň a v reálném čase budou divákům zobrazovat užitečné informace o jejich oblíbených postavách a scénách.“

tvOS 18 posouvá domácí zábavu na novou úroveň

Letos na podzim se v aplikaci AppleTV představí funkce InSight, která v reálném čase zobrazuje informace o hercích, postavách a hudbě z filmů a pořadů služby Apple TV+. Uživatelé si tak budou moct jednoduše zjistit informace o jednotlivých hercích nebo rychle zkontrolovat, jaká skladba zrovna hraje v dané scéně, a rovnou si ji přidat do playlistu v Apple Music. Tyto informace se mohou zobrazovat také na obrazovce iPhonu, pokud je používán jako ovladač Apple TV.
Funkce InSight v reálném čase zobrazuje informace o hercích, postavách a hudbě ve filmech a seriálech na Apple TV+
Vylepšený dialog je teď na Apple TV 4K díky tvOS 18 ještě chytřejší – využívá totiž strojové učení a výpočetní audio a nabízí tak zřetelnější dialogy navzdory hudbě, akci a hluku na pozadí. Vedle reproduktorů HomePod nově Vylepšený dialog podporují také vestavěné televizní reproduktory nebo reproduktory připojené přes HDMI, sluchátka AirPods a další zařízení připojená přes Bluetooth. Kromě toho bude Vylepšený dialog k dispozici i při přehrávání podporovaného obsahu z iPhonu nebo iPadu.
Vylepšený dialog využívá strojové učení a výpočetní audio, a nabízí tak zřetelnější dialogy. Uživatelé s předplatným mohou od 9. srpna 2024 sledovat v aplikaci Apple TV film The Instigators
Díky titulkům se mohou uživatelé plně soustředit na svůj oblíbený obsah. Pro ještě větší pohodlí se titulky v tvOS 18 automaticky zobrazují přesně ve chvílích, kdy jsou nejvíc potřeba, například když se jazyk přehrávaného filmu nebo seriálu liší od jazyka zařízení, když je vypnutý zvuk nebo když uživatel přeskočí v přehrávaném obsahu dozadu.
Titulky se nově v tvOS 18 automaticky zobrazují přesně ve chvílích, kdy jsou nejvíc potřeba
tvOS 18 rovněž přináší podporu poměru stran 21:9 pro promítání filmů a seriálů pomocí projektorů a úchvatné nové spořiče obrazovky s Portréty, filmy, seriály a dokonce i se Snoopym, který spolu s Woodstockem skotačí po obrazovce, než se uloží k odpočinku, třeba ve své psí boudě.
Úchvatné nové spořiče obrazovky včetně spořiče se Snoopym v tvOS 18

Ještě lepší služby Apple a zážitek z Domácnosti

Letos na podzim bude moct hudbu hrající z HomePodů a HomePodů mini přes SharePlay a Apple Music ovládat úplně každý. Pro připojení k SharePlay stačí přiblížit dva iPhony k sobě nebo naskenovat QR kód v SharePlay okně v aplikaci Apple Music. Po připojení mohou uživatelé přidávat skladby do playlistu a ovládat přehrávání i bez předplatného Apple Music.
tvOS 18 přináší novinky také do aplikace FaceTime, která je díky Fotoaparátu přes Kontinuitu přístupnější než kdy dřív. Jednou z těchto novinek jsou Živé titulky, které uživatelům ve Spojených státech a Kanadě zobrazují přepis FaceTime hovoru v angličtině přímo na televizní obrazovce.
Služba Apple Fitness+ se v tvOS 18 dočkala nového designu, který umožňuje uživatelům naplno využít rozsáhlou knihovnu, neztrácet motivaci a konzistentně dodržovat své tréninkové plány. Aktualizace se týká personalizovaných doporučení, prohlížení, knihovny, vyhledávání a vylepšených ocenění.
Obrazovka s údaji o tréninku HIIT ve Fitness+ na televizi propojené s Apple TV 4K
Přepracovaná služba Apple Fitness+ umožňuje uživatelům naplno využít svou rozsáhlou knihovnu i na televizní obrazovce

Ještě pohodlnější odemykání domu a přehled o spotřebě elektřiny

V aktualizaci iOS 18 se aplikace Domácnost dočkala nového přístupu pro hosty. Uživatelé tak hostům mohou umožnit ovládat zámky, garážové dveře a bezpečnostní systémy. Přístup k chytrým zámkům je možné udělovat jednorázově nebo podle předem stanoveného rozvrhu a v aplikaci je k dispozici Historie aktivity hostů. Pro ještě pohodlnější odemykání domu je k dispozici funkce odemykání na dálku, která umožňuje uživatelům okamžitě odemknout podporované vstupní zámky, jakmile se ocitnou dva metry ode dveří.
Stránka s nastavením přístupu pro hosty v aktualizované aplikaci Domácnost
Přístup pro hosty v aplikaci Domácnost nabízí uživatelům snadný způsob, jak udělovat svým hostům přístup k vybraným chytrým doplňkům a nejen to
Aplikace Domácnost zároveň spolupracuje s předními dodavateli, jako je kalifornská společnost Pacific Gas & Electric Company, čímž zjednodušuje přístup k informacím o spotřebě energie a umožňuje uživatelům činit informovaná rozhodnutí. Oprávnění uživatelé, kteří si aplikaci propojí se svým účtem dodavatele, tak uvidí informace o své spotřebě přímo v aplikaci Domácnost v kategorii Energie.
Přehled spotřeby elektřiny v aplikaci Domácnost zobrazený na iPhonu 15 Pro
Uživatelé, kteří si aplikaci propojí se svým účtem dodavatele mohou vidět informace o své spotřebě přímo v aplikaci Domácnost v kategorii Energie
Další aktualizace aplikace Domácnost a Apple TV:
  • Aplikace Domácnost se dočkala kompatibility s robotickými vysavači, které lze nově plně automatizovat a ovládat hlasem pomocí Siri.
  • AirPlay přidává prostorový zvuk, který nabízí pohlcující zážitek z poslechu. Kromě toho dostává AirPlay podporu Dolby Atmos pro zvuk odesílaný z iPhonu nebo iPadu do HomePodů a kompatibilních reproduktorů třetích stran.
Dostupnost
Vývojářské verze tvOS 18, iOS 18 a nejnovějšího softwaru pro HomePody jsou ode dneška k dispozici členům Apple Developer Program na stránce developer.apple.com. Veřejné beta verze budou uživatelům k dispozici příští měsíc na stránce beta.apple.com. Nové softwarové funkce budou k dispozici letos na podzim ve formě bezplatných aktualizací softwaru. Pro více informací navštivte apple.com/tv-home a apple.com/ios/ios-18-preview. Funkce se mohou změnit. Některé funkce nemusí být k dispozici ve všech oblastech, jazycích nebo na všech zařízení a mohou si vyžádat pořízení kompatibilního softwaru a hardwaru. Více informací o dostupnosti najdete na apple.com.
Sdílet článek

Media

  • Text tohoto článku

  • Obrázky v tomto článku

Kontaktní osoby pro média

Elena Yamshikova

Apple

[email protected]

Apple e-mail pro média

[email protected]