Slovenija
Oglas

Federica Pellegrini prihaja v Portorož

Ljubljana, 14. 05. 2024 13.28 | Posodobljeno pred 29 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Portorož se bo 18. maja odel v rožnato in zaživel v znamenju vrtnic in roséjev. Vrtnico Portorož bo letos slavnostno posadila italijanska plavalna legenda Federica Pellegrini.

Dogodek Vrtnice & Rosé bo portoroški rožni vrt spremenil v eleganten vrtnični "lounge".
Dogodek Vrtnice & Rosé bo portoroški rožni vrt spremenil v eleganten vrtnični "lounge". FOTO: Jaka Ivančič

18. maja se bo portoroški rožni vrt spremenil v eleganten vrtnični lounge, kjer bodo obiskovalci ob spremljavi glasbe okušali vrhunska vina in penine rosé. Dogodek Vrtnice & Rosé v organizaciji Turističnega združenja Portorož bo ponudil obilo dobre glasbe in izbrane kulinarike, letos pa bodo gostili tudi prav posebno zvezdo. Vrtnico Portorož bo v gredico slavnih posadila nekdanja italijanska vrhunska plavalka Federica Pellegrini. Priljubljena športnica je v svoji karieri osvojila olimpijsko zlato in srebro ter številne medalje na svetovnih in evropskih prvenstvih. Ena najboljših italijanskih športnic vseh časov velja za stilsko ikono in vsestransko žensko, ki je redna gostja priljubljenih italijanskih pogovornih oddaj.

Federica Pellegrini bo v gredico slavnih posadila vrtnico Portorož.
Federica Pellegrini bo v gredico slavnih posadila vrtnico Portorož. FOTO: Arhiv Federice Pellegrini

Roséji, izbrani prigrizki in odlična glasba

Obiskovalci bodo na dogodku Vrtnice & Rosé lahko okušali mirna in peneča vina rosé iz 12-ih kleti vinorodne dežele Primorska: Vinakoper, Vinska klet Brič, Kmetija Mahnič, Vina Montis & Eko Laura, Vina Bordon, Vina Jogan, Vinska klet Kralj, vina Danilo Mavrič, Kristalvin, Posestvo Ferjančič, Vina Sanabor, Vinska klet Robi & Dorjano Korenika.

Na dogodku boste lahko degustirali roséje iz 12-ih vinskih kleti.
Na dogodku boste lahko degustirali roséje iz 12-ih vinskih kleti. FOTO: Jaka Ivančič

Roséji slovijo kot nežna in lahkotna vina, a nemalokrat presenetijo tudi s kompleksnejšimi notami. Primerna so kot osvežujoč poletni aperitiv ali kot odličen spremljevalec k številnim jedem. Vrhunske roséje bodo tokrat spremljali izbrani istrski prigrizki, za posladek pa bo moč okusiti lokalno sladico Š'torto in sveže sadne napitke z okusom vrtnice.

Obiskovalci si bodo na dogodku lahko zagotovili tudi zelo iskano sadiko vrtnice Portorož, ki bo polepšala njihove vrtove s svojimi žareče oranžnimi cvetovi. 

Na voljo bodo sadike vrtnice Portorož.
Na voljo bodo sadike vrtnice Portorož. FOTO: Jaka Ivančič

Za glasbeno kuliso ob pokušanju izvrstnih vin bodo poskrbeli Duo Janez Skaza in Caterina Stanisci, Tomi Purich & IstraJazz in Trio Vivere.


Naročnik oglasne vsebine je Turistično združenje Portorož, g. i. z.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni