radio hrvatska redakcija kroatische redaktion suradniki mitarbeiter regler mischpult
ORF
ORF
radio

Radio & Podcast

ORF Gradišće emitira svaki dan aktualne informacije na hrvatskom jeziku. Svaki tajedan Hrvatska redakcija producira šest radio-magazinov, dva koncerte po želja slušateljev kot i vjerski komentar. U slijedećem morete najti sve emisije tajedna on demand i sve podcaste Hrvatske redakcije.

Sve prinose iz hrvatskih radio-emisijov vam nudimo i kot podcast. To znači, da si pojedine prinose po vašem izboru morete poslušati 30 dani dugo. Morete i abonirati ORF Hrvati Podcast na odredjeni platforma. Najt je morete na novoj ORF-platformi Sound:

pandiljak: Kulturni tajedan

Novo Selo na Hati svečuje ljetos 950. obljetnicu prvoga imenovanja sela. Jedan od vrhuncev je bila svetačna maša, pri koj je biškup Egidije Živković blagoslovio nove crikvene zvone.

Kulturni tajedan 7.10.2024. on demand

pandiljak: Rub i sredina

Zdenka Kovačiček je jedna od najpopularnijih hrvatskih interpretic soul, blues, rock, džez i funk-mužike. Ona je ljetos svečevala svoj 80. rodjendan.

Rub i sredina 7.10.2024. on demand

utorak: Plava raca

Hej dica – ste i vi koč jur sanjali o tom, da stojite na velikoj pozornici na koj jačite, tancate i glumite? To su neka dica naima djelala novom dičjem mjuziklu „Škola Krowodnrock-a“ u Kugi. Nikola Zeichmann si je pogledao mlade rokerice i rokere.

Plava raca 1.10.2024. on demand

srijeda: Širom barom

Tamburaški orkestar Panonci je subotu u Kugi u Velikom Borištofu svečevao svoj 30. jubilej postojanja. Na pozornici su stale sve generacije bivšega školskoga orkestra panonske gimnazije Gornje Pulje pod peljanjem Gizele Čenar. Pri jubilarnom koncertu su predstavili svoje klasičare ali i neke premijere.

Širom barom 2.10.2024. on demand

četvrtak: Poslušajte priliku

Skupno doživiti dijamantni pir nije svakomu dano. Trajštofka Zlatka Gieler i nje muž Toni Gieler su nedavno svečevali 60. obljetnicu skupnoga hištva. U aktualnom izdanju magazina „Poslušajte priliku“ će Vam Zlatka Gieler povidati za staru pirovnu navadu iz Trajštofa, kako su odgojili dicu i ča je potribno da se ugoda tako dugo veza.

Poslušajte priliku 3.10.2024. on demand

petak: Živo srebro

Na različni mjesti širom zemlje su 26. septembra svečevali Europski dan jezikov, i to pod ljetošnjim geslom „Jeziki za mir“. U Dvojezičnoj gimnaziji u Borti se ov dan svako ljeto svečuje s velikim ručenjem, kade dica skupa sa svojimi učitelji pripravu špecijalitete iz različnih zemalj.

Živo srebro 4.10.2024. on demand

subota: Misao za smisao

Vjersku emisiju ov tajedan oblikuje Gabrijela Carić.

Misao za smisao 5.10.2024. on demand

subota: Časak radosti

Na vikend Hrvatska redakcija emitira dva koncerte po želja slušateljev. Rado ispunjujemo želje, ke nam stignu telefonski i emailom.

Časak radosti subota 5.10.2024. on demand

nedilja: Časak radosti

Na vikend Hrvatska redakcija emitira dva koncerte po želja slušateljev. Rado ispunjujemo želje, ke nam stignu telefonski i emailom.

Časak radosti nedilja 6.10.2024. on demand

Čekamo vaše želje za koncert subotom i nediljom

Telefon redakcija: 02682-700-27392
Telefonski automat: 02682-64604
E-Mail