Uluslararası Matematik Olimpiyatı'nda Türkiye'ye Büyük Onur: 2 Altın, 2 Gümüş, 2 Bronz Madalya Kazandık!

+
-
0
25 Tem 2024
Burs
Uluslararası Matematik
Bu yıl 65’incisi düzenlenen Uluslararası Matematik Olimpiyatı 11-22 Temmuz 2024 tarihlerinde İngiltere’nin Bath şehrinde 109 ülkeden 609 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

TÜBİTAK BİDEB bünyesinde yürütülen 2202 Bilim Olimpiyatları kapsamında Ülkemizi uluslararası arenada temsil etmek üzere yetiştirilen genç bilim insanlarımız katıldıkları tüm yarışmalarda başarılarıyla bayrağımızı gururla dalgalandırıyor.  Bu kapsamda 6 öğrencimizin katıldığı 65. Uluslararası Matematik Olimpiyatında milli takımımız 2 Altın, 2 Gümüş ve 2 Bronz madalya kazandı. Ülkemizi temsil eden öğrencilerimizden; Barış KOYUNCU ve Mehmet Can BAŞTEMİR Altın Madalya, Hakan GÖKDOĞAN ve Mehmet Burak GÖNÜL Gümüş Madalya, İrem Gülce YAZGAN ve Selim DOĞAN Bronz Madalya kazandılar.

Ayrıca dünyanın farklı kıtalarından olimpiyata katılarak, her kıtanın en yüksek puanını alan 5 kız öğrenciden biri olan İrem Gülce YAZGAN’a Mirzakhani Award ödülü verildi.

65. Uluslararası Matematik Olimpiyatında bayrağımızı başarıyla dalgalandıran Ülkemizin gururu milli takım öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. 

Ülkemizi uluslararası arenada temsil eden geleceğin bilim insanı adayı öğrencilerimizin başarılarıyla gururlanıyoruz. Olimpiyatlara katılan tüm öğrencilerimize, ailelerine, öğretmenlerine ve başta Komite Başkanlarımız olmak üzere eğitimlerde görev alan tüm akademisyenlere teşekkür ediyoruz.