İçeriğe atla

Braddock: Missing in Action III

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Braddock: Missing in Action III
Braddock: Missing in Action III
Braddock: Missing in Action III film posteri
YönetmenAaron Norris
YapımcıMenahem Golan
Yoram Globus
YazarJames Bruner
Chuck Norris
UyarlamaCharacters
–Arthur Silver
Larry Levinson
& Steve Bing
Oyuncular
MüzikJay Chattaway
Görüntü yönetmeniJoão Fernandes
KurguMichael J. Duthie
DağıtıcıCannon Films
Çıkış tarih(ler)i22 Ocak 1988 (1988-01-22)
Süre103 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
Bütçe$9 milyon
Hasılat$7,193,901 (U.S.A.)

Braddock: Missing in Action III, 1988 yapımı bir Amerikan aksiyon macera filmidir ve bir ön film olan ikinci film Missing in Action 2: The Beginning'in ardından Missing in Action'ın devamı niteliğindedir.[1] Missing in Action film serisinin üçüncü ve son filmidir. Filmin başrolünde James Bruner'la birlikte senaryoyu yazan Chuck Norris yer alıyor. Filmin yönetmenliğini Norris'in kardeşi Aaron Norris üstlendi.

Vietnam Savaşı gazisi Albay James Braddock, savaş 1975'te sona erdiğinden beri Asyalı karısı Lin Tan Cang'ın öldüğüne inanıyordu, ancak Rahip Polanski adlı bir misyonerden Lin'in sadece hayatta olmadığını, aynı zamanda kendisinin ve Braddock'un Van Tan Cang adında 12 yaşında bir oğulları olduğunu duyar.

Braddock ilk başta buna inanmaz ama soğukkanlı CIA patronu Littlejohn, Braddock'a bu bilgiyi göz ardı etmesini söyleyince Braddock bunun doğru olduğunu anlar. Braddock paraşüt konuşlandırması yoluyla ve Avustralyalı bir C-47 pilotunun yardımıyla Vietnam'a geri döner. Paraşütle inişin ardından Braddock, jet motorlu bir sürat teknesiyle Vietnam Donanması devriye botlarını geride bırakır.

Rahip Polanski, Braddock'u karısı Lin ve oğlu Van'a götürür. Ülkeden kaçmaya çalışan Braddock, Lin ve Van, sadist Vietnamlı General Quoc'un askerleri tarafından yakalanır. Quoc, Lin'i olay yerinde öldürür ve askerlerinin Braddock ile Van'ı işkence görmeleri için bir yerleşkeye götürmesini emreder.

Daha sonra Braddock, korumaları alt eder, Van'ı kurtarır ve Polanski'nin yürüttüğü göreve doğru yola çıkar. Quoc bu hareketi önceden tahmin eder ve görevdeki tüm çocukları Van ve Polanski ile birlikte esaret altına alır. Braddock, birkaç gün önce sakladığı silah deposuna giderek hepsini Quoc'tan kurtarmak için yola çıkar. Kendisini, alttan asılı 6 atışlık döner el bombası fırlatıcısı ve yaylı bir süngü dahil olmak üzere eklentileri olan değiştirilmiş bir Heckler & Koch G3 savaş tüfeğiyle donatır. Kampa baskın düzenleyerek gardiyanları öldürür ve oğlu Van ve Rahip dahil tüm çocukları kamyonlardan birine yükler. Kaçtıktan kısa bir süre sonra Vietnamlıların ele geçirdiği ABD UH-1 Huey tarafından takip edilirler ve saldırıya uğrarlar.

Onlar kaçtıktan sonra Braddock çocukları yaya olarak götürür ve bir Vietnam uçak pisti bulur Braddock sessizce korumaları alt eder ve bir C-47 Dakota uçağını kaçırır. Uçak daha sonra Vietnamlı muhafızlar tarafından saldırıya uğrar ve uçaktan yakıt sızmasına neden olunca Kamboçya-Tayland sınırının hemen dışına düşerler. Braddock daha sonra diğer tarafta Tayland ve ABD birliklerinin izlediği sınır istasyonuna baskın düzenleyerek Braddock'a tezahürat yapılır. Braddock tüm rakip birlikleri öldürünce daha fazla asker akın eder. Braddock bir el bombasıyla yaralanır. General Quoc daha sonra Braddock'un tamamen kendisine ait olduğunu düşünerek bir Vietnam Mil-24 Hind savaş helikopteri ile yaklaşır, Tayland sınırının yanındaki iki ABD helikopteri ile Quoc'un savaş helikopteri karşı karşıya gelirler. Karşıya geçmek için birbirlerine yardım eden Braddock ve oğlu Van, Quoc'un helikopterine ateş ederek pilotu vurur. Savaş helikopteri düşer ve Quoc ölür. ABD birlikleri sınıra ve köprüye akın ederek yaralı Braddock ve çocuklara yardım eder.

Çekimler 1 Aralık 1986'da orijinal filmi yöneten Joseph Zito ile başlayacaktı,[2] ancak Chuck Norris ile olan kişisel farklılıklar nedeniyle Zito yapımdan ayrıldı. Mart ayında Jack Smight yönetmenliğe ɡetirildi.[3] Sonunda Aaron Norris filmde ilk yönetmenlik denemesini yaptı. Norris daha sonra Aaron'un birkaç başka yönetmenle görüştükten sonra Braddock'u kurtardığını söyledi.[4] Aaron Norris, kardeşiyle birlikte altı film daha yönetecek ve Walker, Texas Ranger'ı yönetmesine yardımcı olacaktı.

30 Mayıs 1987'de Filipinler'de çekimler sırasında Filipin Hava Kuvvetleri'ne ait bir AUH-76 helikopterinin kazasında dört asker ve polis memuru öldü.[5] Norris'in daha sonraki bir filmi olan Delta Force 2: The Colombian Connection'da da ölümcül bir helikopter kazası yaşanacaktı.

Norris, bu filmin vizyona girmeden önce yaptığı en iyi film olduğunu düşünüyordu.[6]

  1. ^ "In 'Braddock', Norris Kicks Out Over War's Lost Children". Chicago Tribune. 29 Ocak 1988. 15 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2010. 
  2. ^ "Ron Howard directing Dudley Moore movie". Toronto Star. FIN. 3 Kasım 1986. s. B1. 
  3. ^ "THE MOVIE CHART". Los Angeles Times. Home. 8 Mart 1987. s. 39. 
  4. ^ Smith, Sid (26 Ağustos 1990). "It's serious stuff Don't ever tell Norris he makes 'cartoon-level' films". Chicago Tribune. FINAL, C. s. 8. 
  5. ^ Murphy, Dean (31 Mayıs 1987). "Copter Being Used for Chuck Norris Movie Crashes in Philippines; 4 Die". Los Angeles Times. 4 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2010. 
  6. ^ Beck, Marilyn (5 Ocak 1988). "Norris set to star in 'Scorpion'". St. Petersburg Times. CITY. s. 4D. 

Dış bağlantılar

[değiştir | kaynağı değiştir]