İçeriğe atla

Çığlık 3

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Çığlık 3
Scream 3
Filmin afişi
YönetmenWes Craven
YapımcıCathy Konrad
Kevin Williamson
Marianne Maddalena
SenaristEhren Kruger
OyuncularDavid Arquette
Neve Campbell
Courteney Cox Arquette
Patrick Dempsey
Jenny McCarthy
Parker Posey
Deon Richmond
MüzikMarco Beltrami
Görüntü yönetmeniPeter Deming
DağıtıcıDimension Films
Yapım yılı2000
Çıkış tarih(ler)i4 Şubat 2000
Süre116 dk.
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe40.000.000 $
Hasılat161.834.276 $[1][2]
Önceki filmÇığlık 2
Devam filmiÇığlık 4

Scream 3 (Çığlık 3), 2000 yılı ABD yapımı bir slasher film. Kevin Williamson ve Ehren Krueger'ın senaryosunu yazıp, Wes Craven'ın yönettiği Çığlık serisinin üçüncü filmidir.

İlk iki filmin kahramanı Sidney Prescott, Woodsboro Kasabası ve Windsor üniversitesinde yaşadığı olayların ardından, hayalet maskeli katillerden korunmak için Kaliforniya dağlarının eteklerindeki bir dağ evine yerleşmiştir. Laura takma ismi ve sahte kimlikle kendisini olası tehlikelerden korumakta, aynı zamanda sorunlu insanlara telefonla danışmanlık yapmaktadır. Her şey gayet rutin bir akış içerisinde iken, hayalet maskeli katilin yeniden ortaya çıkıp Cotton Weary ve sevgilisi Christine Hamilton'u öldürmesi sonucu sıkıntılı süreç yeniden başlar. Ancak polis bu iki cinayetin seri katil tarafından işlendiğine, Bıçak 3 filmi oyuncularının senaryoya uygun olarak teker teker öldürülmeye başlanması ile ikna olacaktır. Maskeli katil tekrar ortaya çıkmıştır ve esas hedefi Maureen Prescott'ın kızı Sidney Prescott ile yüzleşmek, ardından da onu öldürmektir.

Hollywood'ın Sunrise stüdyolarında çekilen Bıçak 3 filmi, söz konusu cinayetler nedeniyle polis tarafından iptal edilir. Filmin yönetmeni Roman Bridger filminin iptaline şiddetle tepki göstermekte ve aynı zamanda oyunculardan Sarah Darling'in öldürülmeden önce kendisiyle telefon görüşmesi yaptığı iddiasıyla tutuklanmıştır. Polis, Roman'ın cep telefonu kayıtlarını inceler ve temiz çıktığı anlaşılınca serbest bırakmak zorunda kalır. Roman aklanmıştır ama maskeli katil iptal edilen filmi gerçek hayatta çekme (uygulama) fikrinden vazgeçmez, oyuncuları öldürmeye devam eder.

Tüm bu olaylar devam ederken, Katil Sidney'in kaldığı dağ evinin yerini bulur ve terörize etmeye başlar. Yerinin bulunduğunu anlayan Sidney, Los Angeles şehir merkezine ve Sunrise stüdyolarının bulunduğu yere gitmeye karar verir. Orada Woodsboro'dan tanıdığı dostları gazeteci Gale ve Polis Memuru Dewey ile buluşur. Bundan sonra birlikte katili araştırma kararı alırlar.

Sidney, Los Angeles polis departmanı ofisinde Dedektif Mark Kincaid korumasındayken, Gale ve Dewey Bıçak 3 oyuncularının geçici olarak kaldığı Villaya giderler. Oyuncuların koruması öldürülür ve hepsi eve hapsolur. Buradan kurtulanlar katilin olay yerine, Sidney'in annesi Maureen Prescott'ın gençliğine ait bir fotoğraf bıraktığını görürler. Fotoğraf Sunrise Stüdyoları civarında çekilmiştir ve Maureen Prescott'ın film şirketi sahibi John Milton ile gayrımeşru bir ilişkisi vardır. Bunun üzerine gazeteci Gale ve Bıçak 3 oyuncularından Jennifer, fotoğrafın kime ait olduğunu öğrenmek için araştırmaya koyulur. Fotoğraf Rina Reynolds adı verilen eski bir hollywood oyuncusuna aittir ve daha sonra yaşadığı yerle kimliğini değiştirerek Maureen Prescott haline getirmiştir.

Tüm bunlardan sonra, Bıçak 3 filminin yönetmeni Roman kendisine ait büyük bir doğumgünü partisi verir. Gale, Dewey ve Jennifer ise Sidney tarafından aranarak bu partiye yönlendirilirler. Parti John Milton'a ait büyük bir evde verilmektedir ve Bıçak 3 oyuncularının hepsi oradadır, buna Sidney, Gale ve Dewey'de katılınca maskeli katilin katliam yapması için gereken bütün koşullar sağlanmıştır.

Katil başta Roman olmak üzere bütün Bıçak 3 oyuncularını öldürür (Tyson, Angeline,Jennifer). Geriye sadece Gale ve Dewey kalır, onları esir alan katil aslında Sidney'in sesini kullanarak partiye davet etmiştir. Kullandığı ses değiştirme cihazı sadece kendi sesini değil, başkalarına ait olan ses frekanslarını da kullanabilmektedir. Bu nedenle katil, polis ofisinde saklanan Sidney'i arar ve partinin verildiği Milton konağına gelmesini aksi halde arkadaşları Gale ve Dewey'i öldüreceğini söyler. Dostlarının hayatını düşünen Sidney eve gelir ve onlarla, hemen ardından da katille karşılaşır. Kısa bir kovalamaca sonucunda evin gizli bir bölümüne girer ve orada katille yüzleşir.

Katil, daha önce kendisinin öldüğü izlenimini veren Bıçak 3 yönetmeni Roman Bridger'dır. Roman, Maureen'ın Woodsboro öncesi hayatında gayrımeşru olarak dünyaya getirdiği oğludur. Babası ise John Milton'dır. California'dan Woodsboro'a taşındığında tüm hayatını değiştiren Maureen, önceki hayatından olan oğlu Roman'ı da reddetmiş ve onun oyuncu Rina Reynolds'un çocuğu olduğunu söylemiştir. Bunun üzerine kinlenen Roman, Annesini Woodsboro'da izlemeye başlar. Annenin, kasabadaki birçok erkekle ilişkisi olduğunu gören Roman, bu erkeklerden birisi olan Hank Loomis'in oğlu Billy Loomis'i, Maureen Prescott'ı öldürmesi için empoze eder. Billy'nin anne ve babası bu eş aldatmaca olayı nedeniyle boşanmıştır. Bunun etkisiyle duyguları depreşen Billy ve arkadaşı Stuart, Maureen Prescott'ı öldürür; ardından sırayla ilk filmdeki cinayetleri işlemeye başlarlar. Ancak ilk filmdeki bu cinayetlerden Sidney'in başarılı şekilde kurtuluşu, Roman'ı harekete geçirir. Bu başarısızlık, Bıçak 3 cinayetlerinin işlenmesine yol açmıştır. Üvey kızkardeşini öldürme çabası, Maureen'in Sidney'e olan bağlılığı ve Roman'ı dışlamasından başka bir şey değildir aslında.

John Milton'ın boğazını keserek öldüren Roman, telesekreter kayıtlarına Sidney'e ait olmayan ama onun ses tonunda bir mesaj bırakır ve tüm cinayetlerin Sidney'in üstüne yıkılacağını, kendisinin bundan kurtulacağını düşünür. Sidney, Roman ile uzun bir dalaştan sonra onu yaralar. Ayağa kalkıp yeniden Sidney'e saldırmaya çalışan Roman'ı, olay yerine gelen Dewey alnından vurarak öldürür.

  1. ^ Box Office Mojo. "Scream 3". 17 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2012. 
  2. ^ The-Numbers. "Scream 3 (2000)". 2 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ağustos 2012. 

Dış bağlantılar

[değiştir | kaynağı değiştir]