Sony, Nisan 2025'e kadar büyük serilerinden oyun çıkartmayacak

Bir süre boyunca God of War Ragnarok ve Marvel’s Spider-Man 2 gibi büyük oyunlar yok!

Sony, Nisan 2025'e kadar büyük serilerinden oyun çıkartmayacak - God of War: Ragnarök

Sony yaptığı açıklamaya göre Nisan 2025'ten önce mevcut PlayStation oyun serilerinden yeni bir oyunu piyasaya sürmeyecek.

Sony Interactive Entertainment patronu Hiroki Totoki, yaptığı bir finansal görüşme esnasında şirketin 31 Mart 2025'te sona erecek olan gelecek mali yılında God of War ve Spider-Man serilerine ait büyük yeni oyunların çıkmayacağını söyledi.

"Birinci parti yazılımlara gelecek olursak, yüksek kaliteli işler üretmeye ve canlı hizmet oyunlar geliştirmeye devam etmeyi hedefliyoruz. Şu anda geliştirme aşamasında olan büyük projeler olsa da, önümüzdeki mali yılda God of War Ragnarok ve Marvel's Spider-Man 2 gibi yeni büyük mevcut serilere ait oyunları piyasaya sürmeyi düşünmüyoruz."

Totoki'nin söylediklerine bakacak olursak, Nisan 2025'ten önce Ghost of Tsushima'nın devam oyunu ile Horizon'un devam oyunu da dahil olmak üzere bütün büyük serilerden bir süreliğine mahrum kalacağız. PlayStation 5'in oyun programında büyük bir birinci parti oyun boşluğu da doğmuş olacak. Tabii Sony yine de konsoluna Haven Studios'un Fairgame$ ve Firewalk Studios'un Concord gibi yeni serilerin yanı sıra "büyük" olmayan serilerden de yeni birinci parti oyunlar çıkarmaya devam edecek. Aynı şekilde önceki büyük serilerin yeniden yapımlarını da piyasaya sürmeye devam edecek. Sony bu yılın başlarında The Last of Us Part II Remastered 'ı yayınlamıştı. Şirketin diğer PlayStation 4 oyunlarının da benzer bir yolu izleyeceği tahmin ediliyor.

Sony bu arada, PS5'in özel oyunlar listesini doldurmak için 'ikinci parti' olarak anılan oyunlar üzerinde sıkı bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Square Enix'in merakla beklenen Final Fantasy 7 Rebirth 'ünün yanı sıra, 2024 yılında çıkacak aksiyon oyunları Stellar Blade ve Rise of the Ronin'i de PS5'e özel oyun olarak güvence altına aldı bile.

Totoki'nin yorumları, Sony'nin agresif promosyonlara rağmen PS5 satışlarının beklentileri karşılayamadığını açıklamasından sonra geldi. İçinde bulunduğumuz mali yılda 25 milyon PS5 satmayı hedefleyen Sony, 31 Aralık 2023'e kadar olan üçüncü çeyrekte 8,2 milyon PS5 satarak bir önceki mali yılın aynı çeyreğindeki 7,1 milyonluk satışına göre dört milyon eksikle hedefini 21 milyon olarak revize etti.


Wesley Yin-Poole, IGN'de haber editörü. Burçin Aygün Türkçeleştirdi.

Yazının Konusu

God of War: Ragnarök

Santa Monica Studio | 09 Kasım 2022
  • Platform
  • PS4
  • PS5
  • PC