Inlagt av: --Ainali (diskussion) 10 juli 2014 kl. 17.00 (CEST)[svara]
Projektet handlar om att ta bilder till 53 orter och är ett samarbete med Helsingborgs stad. Syftet är att bilderna förutom att det ska illustrera Wikipediaartiklarna väl ska kunna användas på ingången Living på familjenhelsingborg.se.
Nedanstående önskemål är för bästa användning Familjen Helsingborgs webbplats, för artiklarna på Wikipedia gäller självklart alla vanliga policys och riktlinjer.
Uppdatering: Helsingborgs stad har kontrakterat en fotograf för uppdraget. Men det betyder inte att vi inte behöver fler bilder så projektet får gärna leva vidare. Vi kommer självklart också att uppdatera här med de bilder som blir tagna av oss, de ska alla upp till commons. --Jardenberg (diskussion) 26 juli 2014 kl. 15.33 (CEST)[svara]
Familjen Helsingborg är ett samarbete av elva kommuner i nordvästra Skåne för att öka antalet företagsetableringar, turister och boende i vår region. I maj 2014 lanserades en ny ingång på Familjen Helsingborgs gemensamma webbplats för alla som vill flytta till Familjen Helsingborg.
Ingången heter Living och dess övergripande syfte är att visa hur det är att bo och leva i Familjen Helsingborg med stor variation av bostadsmiljöer och boendekvaliteter. Webben ger även besökaren information och inspiration om utbudet av skola och utbildning, karriärmöjligheter, pendling samt fritidsaktiviteter. Varje kommuns tätorter beskrivs med texter, bilder, kartor, korta fakta samt länkar för att kunna bygga, hyra och köpa boende. Living blir därmed en plattform för kommunerna att visa upp sina kvaliteter och stärker även de mindre orternas möjligheter att marknadsföra sig som attraktiva boendemiljöer. Samtliga orter ska visas upp med platsbilder som håller hög kvalitet och uppfyller uppsatta kriterier utifrån Familjen Helsingborgs grafiska profil.
Inriktningen är först och främst tilltalande boendemiljöer, omgivningar, natur, människor och unika lokala platser, men bilderna ska även förmedla en känsla för hur det är att bo i orten.
Bilderna måste ha hög estetisk kvalitet, både vad gäller val av motiv, vinkel, ljus och färg. Bilderna ska vara naturliga och okonstlade. Den grafiska manualen för varumärket Familjen Helsingborg förordar följande vid fotografering:
Komma människor nära
Arrangera inte bilden, hitta den naturliga aktiviteten, personen och passionen
Bilderna ska helst vara 4350 x 2900 eller större. Men en bra bild vinner över hög upplösning. Om möjligt, tillhandahåll även bilderna i råformat och i version förberedd för tryck (länka gärna från Commons-beskrivningssidan till dessa versioner).
Organisationen Familjen Helsingborg kompletterade projektet med en egen upphandling som vanns av fotografen Anna Alexander Olsson. Hennes bilder är tillförda projektet och publicerade i enlighet med licenskraven på wikimedia commons. Flertalet ligger länkade nedan. Parallellt har man också publicerat bilder med under CC BY på Flickr, och där kommer också ytterligare bilder att läggas till efterhand.
--Jardenberg (diskussion) 20 februari 2015 kl. 11.14 (CET)[svara]
Lägg till bilder här (eller byt ut om det finns bättre alternativ i kategorin) gör bilderna 100px stora så att det går att få en snabb översikt. OBS! Artikelnamn och commonskategorier har inte kontrollerats noga utan semiautomatiskt genererats, så rätta gärna fel om ni hittar. Finns det redan bilder på Commons som uppfyller ovanstående önskemål kan ni lägga till dem direkt i tabellen.Om det finns bra bilder på commons, men de inte uppfyller alla kraven ovan, lägg till dem ändå i tabellen här och använd |miniatyr|Orsak så att det är enkelt att särskilja dem.