Як здійснювати покупки за допомогою Apple Pay

За допомогою Apple Pay можна розраховуватися в магазинах, у програмах, в Інтернеті тощо.

Оплата покупок за допомогою Apple Pay у магазинах та інших місцях

За допомогою iPhone або Apple Watch можна використовувати Apple Pay у магазинах, ресторанах, таксі, на заправках і всюди, де є відповідні символи безконтактної оплати1

Оплата покупок за допомогою iPhone

  1. Щоб скористатися карткою, виконайте наведені нижче дії.

    • Якщо на iPhone є датчик Face ID, двічі натисніть бічну кнопку. Якщо з’явиться запит, авторизуйтеся за допомогою Face ID або введіть пароль, щоб відкрити Apple Wallet.

    • Якщо на iPhone є датчик Touch ID, двічі натисніть кнопку «Додому».

  2. Щоб скористатись іншою карткою, торкніться картки за замовчуванням, щоб показати інші картки. Торкніться нової картки та пройдіть автентифікацію.

  3. Утримуйте верхню частину iPhone біля безконтактного зчитувача, доки на дисплеї не з’явиться надпис «Готово».

iPhone, що показує здійснений платіж за допомогою Apple Pay.

Оплата покупок за допомогою Apple Watch

  1. Двічі натисніть бічну кнопку.

  2. Картка за замовчуванням відкриється автоматично. Прокрутіть униз, щоб вибрати іншу картку.

  3. Утримуйте дисплей Apple Watch біля безконтактного зчитувача, доки не відчуєте легку вібрацію та не почуєте звуковий сигнал.

Apple Watch, що показує здійснений платіж за допомогою Apple Pay.

Бажаєте переглянути останні покупки? Дізнайтеся, як переглянути історію транзакцій Apple Pay.

Як використовувати Apple Pay в Інтернеті або в програмах

За допомогою Apple Pay можна розраховуватися в Інтернеті та в програмах, де Apple Pay пропонується як спосіб оплати2,3

  1. Натисніть кнопку Apple Pay або виберіть Apple Pay як спосіб оплати.

  2. Щоб скористатися іншою карткою, натисніть «Інші картки й опції оплати пізніше» або «Змінити спосіб оплати», щоб змінити картку за замовчуванням.

  3. За потреби введіть свою платіжну інформацію, дані для доставки й контактну інформацію. Apple Pay збереже цю інформацію, і вам не доведеться вводити її знову.

  4. Підтвердьте оплату.

    • iPhone чи iPad із підтримкою Face ID: двічі натисніть бічну кнопку, а потім пройдіть автентифікацію за допомогою Face ID або код доступу.

    • iPhone чи iPad без підтримки Face ID: скористайтеся функцією Touch ID або введіть код допуску.

    • Apple Vision Pro: скористайтеся Optic ID або введіть код допуску.

    • Apple Watch: двічі натисніть бічну кнопку.

    • Комп’ютер Mac із Touch ID: притуліть свій палець до датчика Touch ID.

    • Mac без датчика Touch ID: підтвердьте оплату на iPhone або Apple Watch, підключеному через Bluetooth. Переконайтеся, що вхід на всіх пристроях виконано з тим самим обліковим записом Apple.

  5. Після успішного здійснення оплати ви побачите на екрані повідомлення «Готово» та прапорець.

Дізнайтеся, як розраховуватися за допомогою бонусів. Також надається можливість оплати частинами.

Як використовувати Apple Pay на вебсайтах у браузерах сторонніх розробників

Ви можете використовувати Apple Pay для оплати на вебсайтах у браузерах сторонніх розробників на комп’ютерах Mac, ПК з Windows та інших пристроях, скануючи код за допомогою iPhone або iPad4

  1. Натисніть кнопку Apple Pay або виберіть Apple Pay як спосіб оплати. На вебсторінці з’явиться код.

  2. Скористайтеся камерою iPhone або iPad, щоб відсканувати код на вебсторінці в браузері стороннього розробника.

  3. За потреби введіть свою платіжну інформацію, дані для доставки й контактну інформацію. Apple Pay збереже цю інформацію, і вам не доведеться вводити її знову.

  4. Підтвердьте оплату.

    • iPhone чи iPad із підтримкою Face ID: двічі натисніть бічну кнопку, а потім пройдіть автентифікацію за допомогою Face ID або код доступу.

    • iPhone чи iPad без підтримки Face ID: скористайтеся функцією Touch ID або введіть код допуску.

  5. Після успішного здійснення оплати ви побачите на екрані повідомлення «Готово» та прапорець.

  1. Окрім Apple Pay, продавець повинен приймати вашу платіжну картку й платіжну мережу.

  2. На території материкового Китаю використовувати Apple Pay для здійснення онлайн-платежів у Safari можна тільки на сумісних iPhone та iPad з останньою версією iOS чи iPadOS. На території материкового Китаю недоступне використання Apple Pay у браузерах сторонніх розробників.

  3. В Італії для здійснення платежів у магазинах за допомогою Apple Pay на iPhone або Apple Watch можна використовувати картки Maestro. Картки Maestro не можна використовувати для платежів у програмах і на вебсайтах. У Нідерландах картки Maestro можна додавати на всі сумісні пристрої

  4. Доступно в сумісних браузерах у продавців-учасників. Сумісні браузери повинні підтримувати WebSocket. Ця функція доступна не на всіх ринках. Застосовуються вимоги до програмного забезпечення. Щоб користуватися всіма функціями цього продукту, оновіть свій iPhone або iPad до найновішої версії програмного забезпечення.

Щоб використовувати Apple Pay, вам потрібна підтримувана картка, видана емітентом-партнером. Щоб перевірити сумісність картки з Apple Pay, зверніться до її емітента. Функція Apple Pay доступна не на всіх ринках. Переглянути список країн і регіонів, у яких підтримується функція Apple Pay.

Функції може бути змінено. Деякі функції, програми та сервіси можуть бути доступні не в усіх регіонах або не всіма мовами, а також можуть потребувати певного апаратного та програмного забезпечення. Додаткову інформацію дивіться на сторінці Доступність функцій.

Apple Pay — це сервіс, що надається певними афілійованими компаніями Apple, як зазначено в примітці про приватність Apple Pay. Ні Apple Inc., ні її афілійовані компанії не є банками. Усі картки, що використовуються в Apple Pay, випускаються емітентом карток.

Інформація про продукти, вироблені не компанією Apple, або про незалежні веб-сайти, які не контролюються та не тестуються компанією Apple, не носить рекомендаційного характеру та не рекламується компанією. Компанія Apple не несе жодної відповідальності за вибір, функціональність і використання веб-сайтів або продукції сторонніх виробників. Компанія Apple також не несе відповідальність за точність або достовірність даних, розміщених на веб-сайтах сторонніх виробників. Зверніться до відповідного постачальника за додатковою інформацією.

Дата опублікування: