Använda Skärmtid på din iPhone eller iPad
Med Skärmtid kan du se hur mycket tid du tillbringar på dina enheter, schemalägga skärmfri tid och ställa in tidsgränser för appanvändning – för dig själv eller för ett barn i din familjedelningsgrupp.
Ställa in Skärmtid
När du slår på App- och webbplatsaktivitet kan du se en rapport som visar hur du och din familj använder era enheter, appar och webbplatser. Den här rapporten kan även hjälpa dig att använda och hantera inställningar och föräldrakontroller för Skärmtid.
Slå på Skärmtid för enheten
Om du inte slog på Skärmtid när du ställde in din enhet kan du göra det i Inställningar.
Öppna appen Inställningar och tryck sedan på Skärmtid.
Tryck på App- och webbplatsaktivitet och tryck sedan på Slå på App- och webbplatsaktivitet.
Slå på Skärmtid för barnets enhet
Öppna appen Inställningar och tryck sedan på Skärmtid.
Tryck på barnets namn under Familj.
Följ anvisningarna på skärmen för att ställa in åldersanpassade begränsningar för innehåll och integritet, få en skärmtidsrapport varje vecka, slå på andra inställningar för Skärmtid och låsa inställningar och föräldrakontroller för Skärmtid.
Använda föräldrakontroller på barnets iPhone eller iPad
Se rapporter för Skärmtid
När du har slagit på App- och webbplatsaktivitet kan du se en rapport om din enhetsanvändning. I rapporten finns information om hur mycket tid du eller ditt barn ägnar åt att använda vissa typer av appar, hur ofta du plockar upp iPhone-enheten och andra enheter, vilka appar som skickar flest notiser och mycket mer.
Öppna appen Inställningar och tryck sedan på Skärmtid.
Tryck på Visa all app- och webbplatsaktivitet för att se din skärmtidsrapport. Om du vill se barnets skärmtidsrapport rullar du ned, trycker på barnets namn och sedan på Visa all app- och webbplatsaktivitet.
Tryck på Enheter för att välja vilken enhet du vill se.
Tryck på Vecka för att se en sammanfattning av den veckovisa användningen eller på Dag för att se en sammanfattning av den dagliga användningen.
Under Mest använda väljer du en app eller en webbplats för att se mer information eller lägga till eller redigera begränsningarna.
Om Dela mellan enheter är aktiverat kan du se den totala användningen på alla enheter du har som är inloggade på ditt Apple-konto.
Låsa inställningar för Skärmtid
Om du inte ställde in en lösenkod för Skärmtid under inställningen eller stängde av Skärmtid och vill låsa dina inställningar igen kan du göra det i Inställningar. På så sätt är det bara du som kan ändra inställningarna och föräldrakontrollerna för Skärmtid.
Öppna appen Inställningar.
Så här låser du inställningarna för Skärmtid:
Ställ in en lösenkod för din enhet genom att trycka på Skärmtid. Rulla sedan ned och tryck på Lås inställningar för Skärmtid.
Nollställ en lösenkod för barnets enhet om den var avstängd genom att trycka på Familj, välj barnet och tryck sedan på Lås inställningar för Skärmtid.
Ange en lösenkod när du uppmanas till det, och ange den sedan igen för att bekräfta.
Logga in med ditt Apple‑konto.
Läs om vad du kan göra om du glömmer lösenkoden för Skärmtid
Hantera inställningarna för Skärmtid
I Skärmtid kan du ställa in begränsningar för din egen enhet eller hantera ett barns enhet.
Hantera dina egna inställningar genom att öppna appen Inställningar, trycka på Skärmtid och välja en kategori för att ställa in begränsningar.
Om du vill hantera inställningar för ett barns enhet öppnar du appen Inställningar, trycker på Skärmtid och väljer sedan barnets namn.
Du kan även hantera inställningar för barnets enhet med Familjedelning. Öppna appen Inställningar, tryck på Familj, välj barnets namn och tryck sedan på Skärmtid och välj en kategori för att ställa in begränsningar.
Uppdatera alla enheter i din grupp till den senaste mjukvaruversionen innan du aktiverar eller ändrar inställningarna för Skärmtid. På så sätt kan du se till att inställningarna för Skärmtid synkroniseras mellan alla enheter i din grupp.
Skärmfri tid
Med Skärmfri tid kan du blockera appar och notiser under specifika perioder när du vill tillbringa tid borta från dina enheter eller när du vill schemalägga skärmfri tid för ditt barn. När du schemalägger skärmfri tid är det bara telefonsamtal och de appar som du väljer att tillåta som är tillgängliga. Skärmfri tid gäller alla dina enheter som aktiverats för Skärmtid, och du får en påminnelse fem minuter innan den börjar gälla.
Har du ställt in en lösenkod för Skärmtid finns det en extra inställning i Skärmfri tid: Blockera vid skärmfri tid. Om den här inställningen är vald och du väljer Be om mer tid när den skärmfria tiden börjar kan du godkänna att appen används i 15 minuter, en timme eller hela dagen om du anger lösenkoden. Användare av barnkonton kan välja En minut till en gång eller klicka på Be om mer tid om de vill skicka en förfrågan om godkännande till förälderns eller vårdnadshavarens konto.
Appbegränsningar
Med Appbegränsningar kan du ställa in en tidsgräns för en viss kategori av appar (till exempel spel eller sociala nätverk) och för enskilda appar. Du kan ange dagliga begränsningar för olika kategorier av appar med hjälp av Appbegränsningar. Du kanske till exempel vill använda produktivitetsappar när du är på jobbet eller när ditt barn gör sina läxor, men inte sociala nätverk eller spel. Appbegränsningarna uppdateras vid midnatt varje dygn, och du kan radera dem när du vill.
Alltid tillåtna
Begränsa vem du eller ditt barn kan kommunicera med under skärmfri tid. Dessa gränser gäller för Telefon, FaceTime, Meddelanden och iCloud-kontakter. Oavsett vilka begränsningar du väljer får du eller ditt barn alltid kommunicera med kända nödnummer som identifieras av din mobiloperatör på iPhone eller Apple Watch. Du behöver ha dina iCloud-kontakter aktiverade för att använda den här funktionen. Du kan även välja vilka appar som är tillåtna under skärmfri tid.
Skärmavstånd
Skärmavstånd känner av när en enhet hålls för nära under en längre period och visar uppmaningar när det rekommenderas att du flyttar din iPhone eller iPad längre bort från ansiktet. Skärmtid uppmuntrar yngre användare till sundare tittarvanor, vilket kan minska risken för närsynthet och bidra till att minska ögonbelastningen för användare i alla åldrar.
Kommunikationsgränser
Begränsa vem du eller ditt barn kan kommunicera med via telefon, FaceTime, meddelanden och iCloud-kontakter under tillåten skärmtid och under skärmfri tid. Oavsett vilka begränsningar du väljer får du eller ditt barn alltid kommunicera med kända nödnummer som identifieras av din mobiloperatör på iPhone eller Apple Watch. Du kan även hantera barnets iCloud-kontakter och, om du vill, förhindra hen från att redigera sina kontakter.
Kommunikationssäkerhet
Funktionen för Kommunikationssäkerhet skyddar barn från att dela eller ta emot känsliga bilder och videor och ger vägledning och åldersanpassade resurser som hjälper dem att fatta säkra beslut. Apple har inte åtkomst till bilder eller videor.
Begränsa innehåll/integritet
Hantera innehåll, appar och inställningar på din eller ditt barns enhet. Du kan bland annat blockera olämpligt innehåll och förhindra att integritetsinställningar som Dela min plats ändras.
Ställ in föräldrakontroller med begränsningar för innehåll och integritet