Skapa och hantera ett Apple-konto med ett telefonnummer istället för en e-postadress

När du skapar ett nytt Apple-konto i Fastlandskina eller Indien kan du använda ditt mobilnummer för att logga in på ditt Apple-konto.

Så här fungerar det

Varje gång du ställer in en iPhone eller iPad kan du välja att logga in på ditt befintliga Apple-konto eller skapa ett nytt konto. Om du skapar ett nytt Apple-konto på en iPhone i iOS 11 eller senare kan du logga in på ditt Apple-konto i Fastlandskina och Indien med ditt mobilnummer. Använd ditt (+86) mobilnummer om du bor i Fastlandskina. Använd ditt (+91) nummer om du bor i Indien. Du kan kanske även skapa ett nytt konto med ett telefonnummer på vissa Android-enheter, smart-tv-apparater och strömningsenheter beroende på vilken operatör du har. Du behöver bara välja Skapa ditt Apple-konto på inloggningsskärmen för Apple-konto och följa instruktionerna för att skapa ditt nya konto.

När kontot har skapats kan du logga in med det på alla Apple-enheter och -tjänster. När du loggar in på en ny enhet, app eller tjänst anger du mobiltelefonnumret, inklusive landskod, och ditt lösenord. Se till att använda samma Apple-konto överallt där du loggar in så att dina enheter och tjänster från Apple fungerar problemfritt tillsammans.

Om du redan använder en e-postadress för att logga in på ditt Apple-konto kanske du inte kan ändra den till ett mobilnummer. Du kan dock koppla ditt konto till olika telefonnummer eller e-postadresser på din Apple-kontosida. Därefter kan du använda dessa telefonnummer eller e-postadresser för att logga in på ditt Apple-konto.

Det här behöver du

Det här behöver du för att kunna logga in på ditt Apple-konto med ditt mobilnummer:

  • iPhone eller iPad med iOS 11 eller senare

  • Mac med macOS High Sierra eller senare

  • Apple Watch med watchOS 4 eller senare

  • Apple TV med tvOS 11 eller senare

  • Apple.com/se, iCloud.com och andra Apple-webbegenskaper*

  • Apple-tjänster på enheter från tredje part

* Beroende på hur du skapat ditt Apple-konto kan du uppmanas att ändra ditt Apple-kontos telefonnummer till en e-postadress. Du kan även behöva ange ytterligare information.

Kontosäkerhet

Beroende på var du skapade ditt konto och hur många personuppgifter som är kopplade till det kan kraven på kontosäkerhet variera. När du använder en Apple-enhet är det bäst att använda tvåfaktorsautentisering. I vissa fall kan du uppmanas att gå igenom eller uppgradera din säkerhet när du loggar in på en Apple-enhet eller en Apple-webbplats.

Meddelanden från Apple

Eftersom det inte finns någon e-postadress kopplad till ett Apple-konto som baseras på ett mobilnummer skickas meddelanden från Apple till dig genom Meddelanden på din iPhone eller iPad och account.apple.com.

Om du vill vara säker på att du får alla viktiga kontorelaterade meddelanden på din iPhone eller iPad, kan du logga in på iCloud, Meddelanden och FaceTime med ditt telefonnummer och lösenordet till ditt Apple-konto. Om du loggar in på iCloud på en iPhone eller iPad utan ett sim-kort kan du inte använda FaceTime eller Meddelanden. Du kan alltid se dina meddelanden från Apple på account.apple.com.

Ändra ditt Apple-kontos telefonnummer till ett annat mobilnummer

Beroende på vilket land eller vilken region du bor i och hur du skapat ditt Apple-konto kan du kanske ändra Apple-kontots primära telefonnummer till ett annat mobilnummer på din Apple-kontosida eller på din iPhone eller iPad.

I Fastlandskina måste Apple-kontots nya primära telefonnummer vara ett annat (+86) mobilnummer. I Indien måste Apple-kontots nya telefonnummer vara ett annat (+91) mobilnummer.

På webben

  1. Logga ut från alla Apple-tjänster och -enheter som använder ditt Apple-konto.

  2. Gå till account.apple.com och logga in.

  3. Klicka på Apple-konto under Inloggning och säkerhet.

  4. Ange mobilnumret som du vill använda för att logga in på ditt Apple-konto och välj sedan Ändra Apple-konto.

  5. En verifieringskod skickas till dig på det numret. Ange verifieringskoden från textmeddelandet i fälten.

  6. Logga in igen på ditt Apple-konto och alla Apple-tjänster.

På din iPhone eller iPad

  1. Logga ut från alla Apple-tjänster och -enheter som använder ditt Apple-konto, förutom den som du använder för att ändra ditt Apple-kontos telefonnummer.

  2. Gå till Inställningar > [ditt namn] > Inloggning och säkerhet. 

  3. Bredvid E-post och telefonnummer trycker du på Ändra.

  4. Tryck på RaderaTryck på Radera bredvid ditt telefonnummer och följ instruktionerna.

  5. När du har angett mobilnumret som du vill använda för att logga in på ditt Apple-konto skickas en verifieringskod till det numret. Ange verifieringskoden från textmeddelandet i fälten.

  6. Logga in igen på ditt Apple-konto och alla Apple-tjänster.

Om ditt nya mobilnummer redan är kopplat till ditt Apple-konto som ett Meddelanden-telefonnummer, delat telefonnummer eller betrott telefonnummer behöver du inte verifiera det.

Fick du ingen kod? I vissa fall kan ditt betrodda telefonnummer automatiskt verifieras i bakgrunden på din iPhone. Du behöver göra en sak mindre och ditt konto skyddas ändå av tvåfaktorsautentisering.

Ändra ditt Apple-kontos telefonnummer till en e-postadress

Du kanske uppmanas att ändra ditt Apple-kontos telefonnummer till en e-postadress om du inte längre äger det mobilnummer som används för att logga in på ditt Apple-konto. Du kan också ändra ditt Apple‑kontos telefonnummer till en e-postadress för att göra inloggning och återställning enklare.

  1. Logga ut från alla Apple-tjänster och -enheter som använder ditt Apple-konto, förutom den som du använder för att ändra ditt Apple-kontos telefonnummer.

  2. På din iPhone eller iPad går du till Inställningar > [ditt namn] > Inloggning och säkerhet.

  3. Bredvid E-post och telefonnummer trycker du på Ändra.

  4. Tryck på RaderaTryck på Radera bredvid ditt telefonnummer och följ instruktionerna.

  5. När du har angett den e-postadress som du vill använda för att logga in på ditt Apple-konto skickas en verifieringskod till dig på den adressen. Ange verifieringskoden från textmeddelandet i fälten.

  6. Logga in igen på ditt Apple-konto och alla Apple-tjänster.

Om du flyttar till ett annat land eller en annan region

Du kan ändra ditt Apple-kontos telefonnummer till ett nytt mobilnummer eller en e-postadress. Se till att ditt mobilnummer kan verifieras via SMS. Först ska du ändra land eller region för ditt Apple-konto. Följ sedan stegen för att ändra ditt Apple-kontos telefonnummer till ett nytt mobilnummer eller till en e-postadress.

Om någon annan använder ditt telefonnummer för att logga in på sitt Apple-konto

Det är möjligt att någon som tidigare ägde ditt telefonnummer fortfarande använder det numret för att logga in på sitt Apple-konto. I så fall kan du inte använda ditt telefonnummer för att logga in på ditt eget Apple-konto. Du kan fortfarande logga in med e-postadresserna som finns på ditt Apple-konto.

Den tidigare ägaren av ditt telefonnummer kan inte komma åt någon av dina kontouppgifter eller använda ditt nummer för iMessage och FaceTime. Det är helt enkelt så personen loggar in på sitt eget, separata Apple-konto.

För att du ska kunna använda ditt telefonnummer för att logga in på ditt Apple-konto måste den tidigare ägaren av ditt telefonnummer ta bort det från sitt Apple-konto.

Publiceringsdatum: