De taal van je Mac wijzigen
Op je Mac wordt automatisch de taal weergegeven van het land of de regio waarin je de Mac hebt gekocht, maar je kunt ook een andere taal kiezen voor de gebruikersinterface. Als je je Mac bijvoorbeeld in Nederland hebt gekocht, maar je voornamelijk in het Engels werkt, kun je de taal wijzigen in Engels.
Je kunt ook verschillende talen instellen voor afzonderlijke apps. Als je systeemtaal bijvoorbeeld op Vereenvoudigd Chinees is ingesteld, maar je een bepaalde app liever in het Engels gebruikt, kun je dat instellen.
Tip: Als je deze pagina in een webbrowser (bijvoorbeeld Safari) bekijkt, kun je de pagina ook in een andere taal weergeven. Scrol helemaal omlaag op de pagina, klik rechtsonder op de naam van het land of de regio en kies een ander land of andere regio uit de lijst.
De systeemtaal wijzigen
Kies op de Mac Apple-menu > 'Systeeminstellingen' (de tweede optie in het menu), klik in de navigatiekolom op 'Algemeen' en klik vervolgens op 'Taal en regio' . (Mogelijk moet je omlaag scrollen.)
Voer onder de lijst 'Voorkeurstalen' bovenin een of meer van de volgende stappen uit:
Een taal toevoegen: Klik op , selecteer een taal in de lijst en klik vervolgens op 'Voeg toe' (de knop rechtsonder in het dialoogvenster).
De lijst wordt opgesplitst door een scheidingslijn. De talen boven de lijn zijn systeemtalen die volledig in macOS worden ondersteund en die bijvoorbeeld in de tekst van interfaces en meldingen worden weergegeven. De talen onder de lijn worden niet volledig in macOS ondersteund, maar worden mogelijk wel ondersteund door apps van andere leveranciers of op websites die je bezoekt.
Als je nog geen invoerbron hebt toegevoegd voor typen in de taal die je toevoegt, wordt een lijst met beschikbare invoerbronnen weergegeven. Als je nu geen invoerbron toevoegt, kun je die later toevoegen in de instellingen voor 'Toetsenbord'.
De hoofdtaal wijzigen: Sleep een taal naar de bovenkant van de lijst met talen.
Opmerking: Mogelijk moet je de Mac opnieuw opstarten om de wijziging in alle apps te zien. Klik op 'Herstart nu' (de knop met rode tekst aan de rechterkant) om je computer opnieuw op te starten.
Tekst wordt in de hoofdtaal weergegeven wanneer die wordt taal ondersteund (in de interface van macOS, in apps en op websites). Als de taal niet wordt ondersteund, wordt de volgende taal in de lijst gebruikt.
De volgorde van de talen in de lijst bepaalt ook hoe tekst wordt weergegeven wanneer je tekens typt van een schrift dat in meerdere talen wordt gebruikt.
Als je Mac meerdere gebruikers heeft en je wilt dat alle gebruikers het inlogvenster in jouw hoofdtaal zien, klik je op het pop‑upmenu 'Instellingen' en kies je 'Pas toe op inlogvenster'. (Als je het pop‑upmenu 'Instellingen' niet ziet, betekent dit dat je hoofdtaal al voor het inlogvenster is ingesteld.)
Aangeven welke taal je in afzonderlijke apps wilt gebruiken
Kies op de Mac Apple-menu > 'Systeeminstellingen', klik op 'Algemeen' in de navigatiekolom en klik vervolgens op 'Taal en regio'. (Mogelijk moet je omlaag scrollen.)
Ga naar 'Apps' en voer een of meer van de volgende stappen uit:
Een taal kiezen voor een app: Klik op , kies een app en een taal uit de pop-upmenu's en klik op 'Voeg toe'.
De taal van een app in de lijst wijzigen: Selecteer de app en kies een nieuwe taal uit het pop‑upmenu.
Een app uit de lijst verwijderen: Selecteer de app en klik op . De standaardtaal wordt weer in de app gebruikt.
Als de app is geopend, moet je de app mogelijk stoppen en opnieuw openen om de wijziging te zien.