Je Matter-accessoires koppelen en beheren

Door slimme woningaccessoires te koppelen met je iPhone of iPad, kun je deze instellen, configureren en bedienen. Je kunt Matter-accessoires koppelen met je iPhone of iPad met elke app die de Matter-standaard voor slimme woningen ondersteunt.

Voordat je begint

  • Werk je iPhone of iPad bij naar de nieuwste software.

  • Je moet zijn ingelogd met de Apple Account die je hebt gebruikt om je Matter-accessoires te configureren.

  • De Woning-app ondersteunt momenteel de volgende soorten Matter-accessoires: airconditioners, bridges, lampen, sloten, stopcontacten, schakelaars, thermostaten, jaloezieën en rolgordijnen en sensoren (voor beweging, omgevingslicht, contact, temperatuur en luchtvochtigheid).

Een Matter-accessoire koppelen

Om je privacy te waarborgen en ervoor te zorgen dat jij de baas blijft over je slimme woningnetwerk, moeten apps om toegang vragen om een accessoire aan jouw woning toe te voegen. En om het gebruiksgemak en de interoperabiliteit tussen apps en ecosystemen voor slimme woningen te bevorderen, kun je vanuit elke app die de Matter-standaard voor slimme woningen ondersteunt, eenvoudig Matter-accessoires toevoegen die eerder waren gekoppeld met andere apps.

Een Matter-accessoire toevoegen aan de Woning-app

Als je iOS 18 hebt, kun je Matter-accessoires toevoegen aan en bedienen met de Woning-app zonder een woninghub. En met de iPhone 15 Pro of iPhone 15 Pro Max en nieuwer kun je Thread-accessoires bedienen zonder een hub.* Maar voor de beste ervaring configureer je een woninghub om ondersteunde Matter-en Thread-accessoires toe te voegen aan de Woning-app.

  1. Open de Woning-app op je iPhone of iPad en tik op de knop 'Voeg toeGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

  2. Tik op 'Nieuw accessoire'. Als je Matter-accessoire eerder met een andere app was gekoppeld, tik je op 'Meer opties' en selecteer je vervolgens je Matter-accessoire.

  3. Volg de instructies op het scherm om de configuratie te voltooien.

Om een eerder gekoppeld accessoire toe te voegen aan een app van een andere maker die Matter ondersteunt, volg je de instructies van de fabrikant voor het toevoegen van een nieuw accessoire en selecteer je het eerder gekoppelde accessoire.

Gekoppelde Matter-accessoires worden gesynchroniseerd via iCloud-sleutelhanger, ongeacht welk apparaat of welke app je hebt gebruikt om ze in te stellen, zodat je al je gekoppelde Matter-accessoires kunt bekijken op één plek, onder 'Instellingen' > 'Matter-accessoires'. Koppelingssleutels die in iCloud-sleutelhanger worden bewaard, zijn end-to-end versleuteld. Niemand anders kan deze gegevens zien of lezen op het apparaat zelf of wanneer ze worden verzonden.

Lees meer over hoe iCloud je gegevens beschermt

*Thread-accessoires vereisen een voor Thread geschikte woninghub zoals de Apple TV 4K, HomePod (2e generatie), HomePod mini of een compatibele Thread-borderrouter van derden. Voor Thread geschikte iPhone-apparaten met iOS 18 kunnen Thread-accessoires lokaal koppelen en beheren, waarvoor mogelijk een update van de fabrikant van het accessoire nodig is.

Je gekoppelde Matter-accessoires bekijken

Je moet ten minste één Matter-accessoire met je iPhone of iPad hebben gekoppeld om toegang te krijgen tot 'Matter-accessoires' in 'Instellingen'.

  1. Open de Instellingen-app op de iPhone of iPad.

  2. Tik op 'Algemeen'.

  3. Tik op 'Matter-accessoires'.

    'Matter-accessoires' onder 'Instellingen' > 'Algemeen' op de iPhone

Je kunt op een accessoire in de lijst tikken om het serienummer van het accessoire en de verbonden voorzieningen te bekijken.

Matter-accessoires verwijderen

Je kunt Matter-accessoires verwijderen uit iCloud-sleutelhanger, afzonderlijke verbonden voorzieningen of alle verbonden voorzieningen.

Verwijderen uit iCloud-sleutelhanger

Als je niet wilt dat de configuratiecode wordt bewaard via iCloud-sleutelhanger, kun je het accessoire uit iCloud-sleutelhanger verwijderen.

  1. Tik in het scherm 'Matter-accessoires' op 'Wijzig'.

  2. Tik op de knop 'Verwijder'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding naast het accessoire dat je wilt verwijderen.

  3. Veeg of tik op 'Verwijder' om te bevestigen dat je het accessoire wilt verwijderen.

  4. Kies 'Verwijder uit sleutelhanger'.

Verwijderen uit afzonderlijke verbonden voorzieningen

  1. Tik in het scherm 'Matter-accessoires' op een accessoire.

  2. Tik op 'Wijzig'.

  3. Tik op de knop 'Verwijder'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding naast het accessoire dat je wilt verwijderen.

  4. Veeg of tik op 'Verwijder' om te bevestigen dat je het accessoire wilt verwijderen.

  5. Tik op 'Verwijder uit [verbonden voorziening]' om de verwijdering te bevestigen.

Als je een afzonderlijke verbonden voorziening verwijdert, kun je het accessoire niet meer bedienen vanuit de app die is gekoppeld met die voorziening op je iPhone of iPad.

Verwijderen uit alle verbonden voorzieningen

  1. Tik in het scherm 'Matter-accessoires' op 'Wijzig'.

  2. Tik op de knop 'Verwijder'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding naast het accessoire dat je wilt verwijderen.

  3. Veeg of tik op 'Verwijder' om te bevestigen dat je het accessoire wilt verwijderen.

  4. Kies 'Verwijder uit alle voorzieningen'.

Als je een accessoire verwijdert uit alle verbonden voorzieningen, kun je het accessoire niet meer bedienen vanuit elke app die is gekoppeld met elke service op je iPhone of iPad.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Publicatiedatum: