Ha elfelejtette az Apple-fiókjához tartozó jelszót

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan állíthatja vissza Apple-fiókja jelszavát, hogy visszaszerezze a hozzáférést a fiókjához.

A jelszó visszaállításának legegyszerűbb módja, ha az iPhone-ját vagy valamilyen más megbízható készülékét használja – olyat, amelyen be van jelentkezve az Apple-fiókjába, így az Apple tudni fogja, hogy a készülék valóban az Öné. Ehhez az is szükséges, hogy a készüléken be legyen állítva egy jelkód (illetve jelszó a Macen).

A jelszó a weben történő visszaállítása egy másik módja a fiókhoz való hozzáférés visszaszerzésének, ha nincs megbízható készüléke.

Az Apple ID neve mostantól Apple-fiók. Továbbra is ugyanazzal az e-mail-címmel vagy telefonszámmal és a jelszavával jelentkezhet be.

Az Apple-fiók jelszavának visszaállítása az iPhone-on

  1. Lépjen a Beállítások alkalmazásba.

  2. Koppintson a saját név > Bejelentkezés és biztonság > Jelszó módosítása elemre.

    Egy iPhone a Jelszó módosítása gombot jeleníti meg a Beállításokban
  3. Kövesse a megjelenő utasításokat a jelszó visszaállításához.

Az Apple-fiók jelszavának visszaállítása egy másik megbízható készüléken

Egy megbízható iPad, Apple Vision Pro vagy Apple Watch készüléken is követheti az iPhone-nál feltüntetett lépéseket.

Ha egy megbízható Macen szeretné visszaállítani a jelszót, válassza az Apple menü  > Rendszerbeállítások > az Ön neve > Bejelentkezés és biztonság elemet. Ezután kattintson a Jelszó módosítása elemre, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

Ha új Apple-készüléke van

Ha nincs bejelentkezve az Apple-fiókjába egy Apple-készüléken, válassza az „Elfelejtette jelszavát, vagy nem rendelkezik Apple-fiókkal?” lehetőséget a készülék beállítása közben az Apple-fiók bejelentkezési képernyőjén.

A beállítás után a Beállítások menüben állíthatja vissza a jelszavát:

  • iPhone vagy iPad: Lépjen a Beállítások > Apple-fiók pontra. Koppintson a „Bejelentkezés manuálisan” elemre, majd az „Elfelejtette a jelszót?” lehetőségre, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

  • Mac: Válassza az Apple menü  > Rendszerbeállítások menüpontot. Kattintson a Bejelentkezésre, majd az „Elfelejtett jelszó” elemre, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

Az Apple-fiók jelszavának visszaállítása az Apple-támogatás alkalmazásban egy kölcsönkért készüléken

Ha nincs Apple-készüléke, de hozzáfér egy megbízható telefonszámhoz, kérje el egy barátja vagy családtagja Apple-készülékét, vagy fáradjon el egy Apple Store üzletbe.

  1. Nyissa meg az Apple-támogatás alkalmazást a kölcsönkért Apple-készüléken. Ha le kell töltenie az Apple-támogatás appot, az App Store-ban találhatja meg.

  2. Görgessen le a Támogatási eszközök szakaszhoz, majd koppintson a Jelszó visszaállítása elemre.

  3. „Segítségnyújtás valaki másnak”.

  4. Adja meg Apple-fiókja e-mail-címét vagy telefonszámát.

  5. Koppintson a Folytatásra, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a jelszó visszaállításához.

Az Ön által megadott adatokat nem tárolja a készülék.

Az Apple-fiók jelszavának visszaállítása a weben

A fiókhoz való hozzáférést a jelszó a weben történő visszaállításával is visszaszerezheti. Amikor van erre lehetőség, a böngésző átirányítja Önt egy megbízható készülékre.

Ha nincs megbízható készüléke, a weben keresztül akkor is visszaállíthatja a jelszót, de a folyamat így kicsit több időt vesz igénybe. Ha hamarosan hozzá fog férni valamelyik megbízható készülékéhez, valószínűleg gyorsabban és egyszerűbben visszaállíthatja rajta a jelszót.

Jelszó visszaállítása az iforgot.apple.com oldalon

Közzététel dátuma: