Upotreba servisa iCloud za prijenos podataka sa starog uređaja sa sustavom iOS ili iPadOS na novi iPhone ili iPad uređaj

Prenesite osobne podataka i kupljeni sadržaj na novi uređaj putem iCloud sigurnosne kopije, bez obzira na to imate li u blizini stari uređaj.

Prijenos podataka na novi iPhone ili iPad pomoću starog uređaja

  1. U aplikaciji Postavke na starom uređaju dodirnite Wi-Fi i provjerite jeste li povezani s Wi-Fi mrežom.

  2. U aplikaciji Postavke na starom uređaju dodirnite Bluetooth i uključite Bluetooth.

  3. Priključite i novi i stari uređaj na napajanje kada započnete s prijenosom podataka.

  4. Uključite novi uređaj. Pojavit će se pozdravni zaslon. Slijedite upute dok se ne pojavi zaslon Brzi početak.

  5. Postavite stari uređaj pokraj novog iPhone ili iPad uređaja i slijedite korake za skeniranje animacije kamerom na starom uređaju.

  6. Kada se to od vas zatraži, nastavite na novom uređaju i unesite šifru starog uređaja.

  7. Kada dođete do zaslona Prijenos podataka, dodirnite Preuzmi s iClouda.

Za prijenos podataka putem starog uređaja u blizini potreban je sustav iOS 17.2, iPadOS 17.2 ili noviji.

Prijenos podataka na novi iPhone ili iPad bez starog uređaja

  1. Uključite novi uređaj. Pojavit će se pozdravni zaslon. Ako ste već postavili novi uređaj, da biste mogli slijediti ove upute, morate ga izbrisati.*

  2. Slijedite upute dok se ne pojavi zaslon za Wi-Fi povezivanje.

  3. Dodirnite neku Wi-Fi mrežu da biste se povezali. Slijedite upute dok se ne pojavi zaslon Aplikacije i podaci, a zatim dodirnite Obnovi iz iCloud sigurnosne kopije.

    iPhone uređaj s prikazom zaslona Aplikacije i podaci s odabranom opcijom „Obnovi s iCloud sigurnosne kopije”
  4. Prijavite se u iCloud svojim Apple računom.

  5. Kada se to zatraži, odaberite sigurnosnu kopiju. Provjerite odgovara li po datumu i veličini. Saznajte što možete učiniti ako se od vas zatraži ažuriranje na noviju verziju sustava iOS ili iPadOS.

  6. Ako ste sadržaj sa servisa iTunes ili iz trgovine App Store kupili pomoću više Apple računa, prijavite se na svaki od njih. Ako se ne možete sjetiti lozinki, taj korak možete preskočiti tako da dodirnete „Nemate Apple račun ili ste ga zaboravili”.

  7. Ostanite povezani i pričekajte da se postupak obnavljanja završi, a zatim slijedite ostatak uputa za postavljanje na zaslonu. Ako je moguće, neka uređaj nakon postavljanja ostane povezan s Wi-Fi mrežom i priključen na napajanje. Time će se omogućiti ponovno automatsko preuzimanje na uređaj fotografija, glazbe i aplikacija koje ste pohranili na iCloud.

* Kako biste izbrisali sadržaj uređaja sa sustavom iOS ili iPadOS 15 ili novijim, dodirnite Postavke > Općenito > Prenesite ili resetirajte [uređaj] > Obriši sav sadržaj i postavke. Na uređajima sa sustavom iOS ili iPadOS 14, ili starijim sustavima, dodirnite Postavke > Općenito > Resetiraj > Obriši sav sadržaj i postavke. Time ćete izbrisati sve podatke na uređaju. Kada ga izbrišete, uređaj će se ponovno pokrenuti i pojavit će se pozdravni zaslon.

Završetak

Nakon što prenesete podatke na novi uređaj sa sustavom iOS ili iPadOS, možda će biti potrebno još nekoliko radnji za dovršetak postupka. Ako imate Apple Watch, saznajte kako ga obnoviti putem sigurnosne kopije i upariti s novim iPhone uređajem.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Što učiniti prije nego što prodate ili poklonite svoj uređaj sa sustavom iOS ili iPadOS

Što učiniti ako ne možete aktivirati iPhone ili iPad (Wi-Fi + Cellular)

Datum objave: