Pristup Kontrolnom centru na iPhone uređaju

Kontrolni centar daje vam trenutačan pristup stvarima koje najčešće radite. Kontrolni centar možete upotrijebiti za brzo snimanje slike, uključivanje Wi-Fi veze, upravljanje svojim Apple TV uređajem i još mnogo toga.

Otvaranje i zatvaranje Kontrolnog centra

Način otvaranja i zatvaranja Kontrolnog centra ovisi o vrsti uređaja koji imate. U nastavku pronađite model uređaja, a zatim slijedite navedene korake. Ili saznajte kako otvoriti kontrolni centar na svom iPad uređaju.

iPhone X i noviji

  • Da biste otvorili Kontrolni centar, prijeđite prstom prema dolje od gornjeg desnog kuta zaslona.

  • Da biste zatvorili Kontrolni centar, prijeđite prstom prema gore s dna zaslona ili dodirnite zaslon.

    Prijeđite prstom prema dolje po početnom zaslonu da biste otvorili kontrolni centar u sustavu iOS 18.

Ako prijeđete prstom preblizu gornjem središtu zaslona, možda ćete otvoriti Centar za obavijesti umjesto Kontrolnog centra.

iPhone SE i iPhone 8 i stariji

  • Da biste otvorili Kontrolni centar, prijeđite prstom prema gore s donjeg ruba bilo kojeg zaslona.

  • Da biste zatvorili Kontrolni centar, dodirnite vrh zaslona ili pritisnite tipku Home.

    Na uređaju iPhone SE sa sustavom iOS 18 prijeđite prstom od donjeg ruba zaslona prema gore da biste otvorili kontrolni centar.

Prilagodba kontrolnog centra

Trebate brzo prilagoditi svjetlinu zaslona ili snimiti zaslon iPhone uređaja? Prilagodite kontrolni centar da biste omiljenim aplikacijama, postavkama i značajkama pristupali sa samo nekoliko dodira.

U sustavu iOS 18 možete i prijeći prstom gore-dolje s gornjeg desnog ruba u kontrolnom centru da biste brzo pristupili opcijama za Glazbu, svojim kućanskim uređajima i kontrolama za iPhone značajke kao što su AirDrop ili Satelit.

Datum objave: