Tietoja AirPodien lataamisesta ja akun kestosta

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten AirPodit ja niiden latauskotelo ladataan. Lisäksi artikkelissa on tietoja AirPodien akun kestosta.

AirPods-kuulokkeiden lataaminen

Lataa AirPods-kuulokkeet asettamalla kuulokkeet koteloon. Kotelossa on useita täysiä latauksia AirPodeille, joten voit ladata ne myös liikkeellä ollessasi. AirPods-kuulokkeet pysyvät ladattuina, kun säilytät niitä kotelossa, kun et käytä niitä.

Kotelon lataaminen

Jos sinulla on MagSafe-latauskotelo tai langaton latauskotelo, voit ladata kotelon langattomasti. Voit myös ladata kaikki kotelot kaapelilla.

Kotelon lataaminen langattomasti

Jotta voit ladata MagSafe-latauskotelon tai langattoman latauskotelon Qi-hyväksytyn latausalustan avulla, aseta kotelo laturiin siten, että tilavalo osoittaa ylöspäin ja kansi on suljettuna. Tilan merkkivalo näyttää nykyisen lataustason 8 sekunnin ajan. Jos sinulla on AirPods Pro 1-, AirPods Pro 2-, AirPods 3- tai AirPods 4 (ANC) ‑kuulokkeet, voit tarkistaa, ovatko AirPodit latautumassa (keltainen valo) tai onko lataus valmis (vihreä valo), napauttamalla koteloa, kun se on latausalustalla.

Jotta voit ladata AirPods Pro 2:n tai AirPods 3:n MagSafe-latauskotelon (Lightning tai USB-C) tai AirPods 4:n (ANC) langattoman latauskotelon Apple Watch ‑laturilla, aseta kotelo laturiin siten, että tilavalo osoittaa ylöspäin ja kansi on suljettuna. Tilan merkkivalo näyttää nykyisen lataustason 8 sekunnin ajan. Jos lataat AirPods 4:n (ANC) langatonta latauskoteloa, keskitä kotelo vaakatasossa laturiin.

Kotelon lataaminen kaapelilla

Liitä Lightning-kaapeli tai USB-C-kaapeli latauskoteloon latauskotelon mallista riippuen. Liitä sitten kaapelin toinen pää USB-laturiin tai ‑porttiin. Lataus on nopeinta, jos käytät iPhonen tai iPadin USB-laturia tai liität kaapelin Maciin. Kotelon voi ladata riippumatta siitä, ovatko AirPodit sen sisällä vai eivät.

Latauskotelon äänten laittaminen pois päältä

AirPods Pro 2:n MagSafe-latauskotelosta (Lightning tai USB-C) ja AirPods 4:n (ANC) langattomasta latauskotelosta kuuluu merkkiääni, kun kotelon lataus alkaa tai kun akun varaus on matala. Näin voit laittaa äänen pois päältä:

  1. Kun AirPodit ovat korvissasi ja yhdistettynä laitteeseesi, valitse iPhonesta tai iPadista Asetukset tai Macista Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

  2. Napauta AirPodien nimeä.

  3. Laita Ota latauskotelon äänet käyttöön -asetus pois päältä.

Jos Ota latauskotelon äänet käyttöön ‑asetus näkyy himmennettynä etkä voi laittaa ääntä päällä tai pois päältä:

  1. Avaa Etsi-appi laitteesta, johon AirPodit on yhdistetty.

  2. Jos näet hälytyksen, jonka mukaan Etsi-apin käyttöönotto on kesken, ota Etsi-appi käyttöön AirPodeissa.

  3. Jos AirPodeista on muodostettu laitepari eri Apple-tilin kanssa, voit poistaa ne kyseisestä tilistä ja muodostaa niistä sitten parin haluamasi tilin kanssa.

  4. Voit myös nollata AirPodit ja muodostaa niistä sitten parin Apple-tilin kanssa.

Lisätietoja tilan merkkivalosta

Jos AirPodit ovat kotelossa kannen ollessa auki, AirPodien latauksen tila näkyy tilavalosta. Kun AirPodit eivät ole kotelossa, valo näyttää kotelon tilan. Vihreä tarkoittaa täyteen ladattua, ja keltainen osoittaa alle yhden täyden latauksen olevan jäljellä.

AirPods 3:n ja 4:n (molemmat mallit), AirPods Pro 1:n ja 2:n sekä AirPods 1:n ja 2:n langattoman latauskotelon tilavalo on kotelon etupuolella.

Tilavalot AirPods-latauskoteloiden etupuolella.

AirPods 1:n ja 2:n Lightning-latauskotelon tilavalo on kotelon sisällä ja AirPodien säilytyspaikkojen välissä.

Tilavalo AirPods 1:n ja AirPods 2:n Lightning-latauskotelon kannen alla.

Akun varaustason tarkistaminen

Voit tarkistaa AirPodien akun varaustason ja katsoa tietoja varauksen tilasta iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla.

iPhone, iPad tai iPod touch

Akun lataustason tarkistaminen prosenttiarvona iPhonella

Avaa kotelon kansi, kun AirPods-kuulokkeet ovat kotelossa, ja pidä koteloa iPhonen, iPadin tai iPod touchin vieressä. Odota muutama sekunti, niin näet AirPods-kuulokkeiden latauksen tilan.

Voit tarkistaa akun lataustason iPhonen Akut-widgetistä

Voit tarkistaa AirPods-kuulokkeiden latauksen tilan myös iPhonen, iPadin tai iPod touchin Akut-widgetistä. Kotelon lataus näytetään vain, kun vähintään toinen AirPod on kotelossa.

Mac

  1. Avaa kansi tai ota AirPodit pois kotelosta.

  2. Klikkaa valikkoriviltä OhjauskeskusKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä. Jos et näe OhjauskeskustaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä valikkorivillä, lue lisätietoja sen lisäämisestä.

  3. Vie osoitin AirPods-kuulokkeiden kohdalle valikossa.

    macos-ventura-macbook-pro-menu-bar-control-center-bluetooth-device-list-airpods-pro

Lisätietoja akun kestosta

Kun AirPodien akku on lähes tyhjä, saat siitä ilmoituksen iPhonesi tai iPadisi näytölle. Saat ilmoituksen, kun varausta on jäljellä 20 %, 10 % ja 5 %.

Kuulet myös äänimerkin yhdessä tai molemmissa AirPodeissa, kun akku on lähes tyhjä. Kuulet äänimerkin kerran, kun varausta on jäljellä 10 %, ja toisen kerran juuri ennen kuin AirPodit sammuvat.

Jos epäilet, että akku ei toimi oikein, lue lisää AirPods-kuulokkeiden huoltamisesta ja korjaamisesta.

Lisätietoja optimoidusta akun latauksesta AirPods Pro- ja AirPods 3 ‑kuulokkeissa tai niitä uudemmissa

Optimoitu akun lataus vähentää akun kulumista ja pidentää sen käyttöikää lyhentämällä aikaa, jonka AirPods Pro- ja AirPods 3 ‑kuulokkeet tai niitä uudemmat ovat täyteen ladattuina. AirPods Pro- ja AirPods 3 ‑kuulokkeet tai niitä uudemmat sekä iPhone ja iPad oppivat päivittäisen latausrutiinin, ja AirPods Pro- ja AirPods 3 ‑kuulokkeet ladataan yli 80 prosenttiin vasta vähän ennen kuin tarvitset niitä.

AirPods Pro- ja AirPods 3 ‑kuulokkeiden tai niitä uudempien optimoitu akun lataus edellyttää iPhonea, iPod touchia tai iPadia ja on oletusarvoisesti päällä, kun otat laitteen käyttöön tai päivität sen iOS tai iPadOS 15:een tai sitä uudempaan. Voit laittaa ominaisuuden pois päältä avaamalla AirPods-kuulokkeiden kotelon ja valitsemalla iPhonesta tai iPadista Asetukset > Bluetooth. Napauta laiteluettelosta AirPods Pro- tai AirPods 3 ‑kuulokkeiden tai niitä uudempien vierestä Lisää-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä. Laita Optimoitu akun lataus pois päältä.

Julkaisupäivämäärä: