Apple-tilin luominen ja hallinta käyttämällä puhelinnumeroa sähköpostiosoitteen sijaan

Kun luot uuden Apple-tilin Manner-Kiinassa tai Intiassa, voit käyttää Apple-tilille kirjautumiseen matkapuhelinnumeroa.

Näin se toimii

Kun otat iPhonen tai iPadin käyttöön, voit kirjautua sisään olemassa olevalla Apple-tilillä tai luoda uuden tilin. Jos luot uuden Apple-tilin iPhonella, jossa on iOS 11 tai sitä uudempi, voit käyttää matkapuhelinnumeroa Apple-tilille kirjautumiseen Manner-Kiinassa ja Intiassa. Jos asut Manner-Kiinassa, käytä +86-alkuista matkapuhelinnumeroa. Jos asut Intiassa, käytä +91-alkuista numeroa. Operaattoristasi riippuen voit ehkä luoda uuden tilin matkapuhelinnumerolla myös joillakin Android-laitteilla, älytelevisioilla ja suoratoistolaitteilla. Valitse vain Apple-tilin sisäänkirjautumisnäytössä Luo Apple-tili ja luo uusi tili näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.

Kun olet luonut tilin, voit kirjautua sillä haluamiisi Apple-laitteisiin tai -palveluihin. Kun kirjaudut uuteen laitteeseen, appiin tai palveluun, sinun on annettava matkapuhelinnumero (maakoodi mukaan lukien) ja salasana. Varmista, että käytät samaa Apple -tiliä kaikkialla, minne kirjaudut, jotta Apple-laitteet ja -palvelut toimivat saumattomasti yhdessä.

Jos kirjaudut jo Apple-tiliisi sähköpostiosoitteella, et ehkä voi muuttaa kirjautumistapaa matkapuhelinnumeroksi. Voit kuitenkin liittää tiliisi muita puhelinnumeroita tai sähköpostiosoitteita Apple-tilisivullasi. Tämän jälkeen voit kirjautua Apple-tilille määrittämilläsi puhelinnumeroilla tai sähköpostiosoitteilla.

Mitä tarvitset

Tarvitset seuraavat asiat, jotta voit kirjautua sisään Apple-tilillesi matkapuhelinnumerolla:

  • iPhone tai iPad, jossa on iOS 11 tai sitä uudempi

  • Mac, jossa on macOS High Sierra tai sitä uudempi

  • Apple Watch, jossa on watchOS 4 tai sitä uudempi

  • Apple TV, jossa on tvOS 11 tai uudempi

  • Apple.com, iCloud.com ja muut Applen verkkopalvelut*

  • Applen palvelut muiden valmistajien laitteilla.

*Apple-tilisi luontitavasta riippuen sinun pitää ehkä vaihtaa käyttäjätunnuksesi puhelinnumerosta sähköpostiosoitteeseen. Sinun on ehkä myös annettava lisätietoja.

Tilin suojaus

Tilin suojausvaatimukset saattavat vaihdella tilin luontipaikan ja tiliin liittyvien henkilökohtaisten tietojen määrän perusteella. Kun käytät Apple-laitetta, on parasta käyttää kaksiosaista todennusta. Joissakin tapauksissa sinua saatetaan pyytää tarkistamaan tai päivittämään suojaus, kun kirjaudut Applen laitteeseen tai Applen verkkosivustoon.

Applen lähettämät viestit

Koska matkapuhelinnumeroon perustuvaan Apple-tiliin ei liity sähköpostiosoitetta, saat Applen lähettämät viestit iPhonen tai iPadin Viestit-apin ja account.apple.com kautta.

Jotta voit varmistaa, että saat tärkeät tiliäsi koskevat viestit iPhoneen tai iPadiin, kirjautumalla iCloudiin, Viestit-appiin ja FaceTimeen puhelinnumeroosi perustuvalla Apple-tilillä. Jos kirjaudut iCloudiin iPhonella tai iPadilla ilman SIM-korttia, et voi käyttää FaceTimea etkä Viestit-appia. Voit aina nähdä Applen viestit account.apple.com.

Apple-tilin vaihtaminen toiseen matkapuhelinnumeroon

Asuinmaasta tai ‑alueesta ja Apple-tilin luontitavasta riippuen voit ehkä vaihtaa ensisijaisen Apple-tilisi puhelinnumeron muuksi matkapuhelinnumeroksi Apple‑tilisivulla, iPhonessa tai iPadissa.

Manner-Kiinassa uuden ensisijaisen Apple-tilin puhelinnumeron on oltava toinen +86-alkuinen matkapuhelinnumero. Intiassa uuden Apple-tilin puhelinnumeron on oltava toinen (+91)-alkuinen matkapuhelinnumero.

Verkko

  1. Kirjaudu ulos kaikista Apple-palveluista ja -laitteista, jotka käyttävät Apple-tiliäsi.

  2. Siirry account.apple.com ja kirjaudu sisään.

  3. Klikkaa Kirjautuminen ja suojaus -osiossa Apple-tili.

  4. Anna matkapuhelinnumero, jota haluat käyttää sisäänkirjautumiseen, ja valitse sitten Vaihda Apple-tilisi.

  5. Antamaasi numeroon lähetetään vahvistuskoodi. Kirjoita tekstiviestitse lähetetty vahvistuskoodi sille varattuihin kenttiin.

  6. Kirjaudu Apple-tililläsi takaisin kaikkiin Apple-palveluihin.

iPhone tai iPad

  1. Kirjaudu ulos kaikista Apple-palveluista ja -laitteista, jotka käyttävät Apple-tiliäsi, lukuun ottamatta tiliä, jota käytät Apple-tilisi puhelinnumeron muuttamiseen.

  2. Valitse Asetukset > [nimesi] > Kirjautuminen ja suojaus.

  3. Napauta Sähköposti ja puhelinnumerot -kohdan vierestä Muokkaa.

  4. Napauta PoistaNapauta Poista puhelinnumeron vierestä ja noudata ohjeita.

  5. Kun olet antanut matkapuhelinnumeron, jolla kirjaudut sisään Apple-tilillesi, siihen lähetetään vahvistuskoodi. Kirjoita tekstiviestitse lähetetty vahvistuskoodi sille varattuihin kenttiin.

  6. Kirjaudu Apple-tililläsi takaisin kaikkiin Apple-palveluihin.

Jos uusi matkapuhelinnumero on jo liitetty Apple-tiliin Viestit-puhelinnumerona, jaettuna puhelinnumerona tai luotettuna puhelinnumerona, sinun ei tarvitse vahvistaa sitä.

Etkö saanut koodia? Joissakin tapauksissa luotettu puhelinnumerosi voidaan vahvistaa automaattisesti iPhonen taustalla. Sinulla on siis yksi asia vähemmän tehtävänä, ja tilisi on yhä suojattu kaksiosaisella todennuksella.

Apple-tilin puhelinnumeron vaihtaminen sähköpostiosoitteeksi

Sinua saatetaan pyytää vaihtamaan Apple-tilisi puhelinnumero sähköpostiosoitteeksi, jos et enää omista matkapuhelinnumeroa, jota käytetään Apple-tilillesi kirjautumiseen. Voit myös helpottaa kirjautumista ja palauttamista vaihtamalla Apple-tilisi käyttäjätunnuksen matkapuhelinnumerosta sähköpostiosoitteeksi.

  1. Kirjaudu ulos kaikista Apple-palveluista ja -laitteista, jotka käyttävät Apple-tiliäsi, lukuun ottamatta tiliä, jota käytät Apple-tilisi puhelinnumeron muuttamiseen.

  2. Valitse iPhonessa tai iPadissa Asetukset > [nimesi] > Kirjautuminen ja suojaus.

  3. Napauta Sähköposti ja puhelinnumerot -kohdan vierestä Muokkaa.

  4. Napauta PoistaNapauta Poista puhelinnumeron vierestä ja noudata ohjeita.

  5. Kun olet antanut Apple-tilille kirjautumiseen käytettävän sähköpostisoitteesi, siihen lähetetään vahvistuskoodi. Kirjoita lähetetty vahvistuskoodi sille varattuihin kenttiin.

  6. Kirjaudu Apple-tililläsi takaisin kaikkiin Apple-palveluihin.

Jos muutat toiseen maahan tai toiselle alueelle

Voit vaihtaa Apple-tilisi puhelinnumeron uuteen matkapuhelinnumeroon tai sähköpostiosoitteeseen. Varmista, että matkapuhelinnumero voidaan vahvistaa tekstiviestitse. Vaihda Apple-tilisi maa tai alue. Noudata sitten ohjeita ja vaihda Apple-tilisi puhelinnumero uuteen matkapuhelinnumeroon tai sähköpostiosoitteeseen.

Jos joku muu kirjautuu Apple-tililleen puhelinnumerosi avulla

On mahdollista, että puhelinnumerosi aiemmin omistanut henkilö käyttää edelleen kyseistä numeroa Apple-tilillään. Tällöin et voi kirjautua omalle Apple-tilillesi puhelinnumerollasi. Voit edelleen kirjautua sisään Apple-tiliisi liitetyillä sähköpostiosoitteilla.

Puhelinnumerosi aiempi omistaja ei voi käyttää tilitietojasi tai puhelinnumeroasi iMessagessa tai FaceTimessa. Kyse on siitä, miten hän kirjautuu omaan erilliseen Apple-tiliinsä.

Jos haluat kirjautua puhelinnumerollasi Apple -tiliisi, puhelinnumerosi aiemman omistajan on poistettava se Apple-tililtään.

Julkaisupäivämäärä: