Δημιουργία και διαχείριση λογαριασμού Apple με χρήση αριθμού τηλεφώνου αντί διεύθυνσης email

Όταν δημιουργείτε έναν νέο λογαριασμό Apple στην Ηπειρωτική Κίνα ή την Ινδία, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου για να συνδέεστε στον λογαριασμό Apple.

Δείτε πώς λειτουργεί

Κάθε φορά που διαμορφώνετε ένα iPhone ή ένα iPad, έχετε την επιλογή να συνδεθείτε στον λογαριασμό Apple που ήδη έχετε ή να δημιουργήσετε έναν νέο. Εάν δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό Apple σε ένα iPhone με iOS 11 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου για να συνδέεστε στον λογαριασμό Apple στην Ηπειρωτική Κίνα και την Ινδία. Εάν ζείτε στην Ηπειρωτική Κίνα, χρησιμοποιήστε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου σας (+86). Εάν ζείτε στην Ινδία, χρησιμοποιήστε τον αριθμό σας (+91). Ανάλογα με τον φορέα κινητής τηλεφωνίας, ενδέχεται να μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό με έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου σε ορισμένες συσκευές Android, smart TV και συσκευές μετάδοσης μέσω ροής. Απλώς επιλέξτε «Δημιουργία λογαριασμού Apple» από την οθόνη σύνδεσης στον λογαριασμό Apple και ακολουθήστε τις οδηγίες για να δημιουργήσετε τον νέο λογαριασμό σας.

Αφού δημιουργηθεί ο λογαριασμός σας, μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε για να συνδέεστε σε οποιαδήποτε συσκευή ή υπηρεσία της Apple. Κάθε φορά που συνδέεστε σε μια νέα συσκευή, εφαρμογή ή υπηρεσία, θα εισάγετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού χώρας, και το συνθηματικό σας. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε τον ίδιο λογαριασμό Apple οπουδήποτε συνδέεστε, ώστε οι συσκευές και οι υπηρεσίες Apple να συνεργάζονται απρόσκοπτα.

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη μια διεύθυνση email για να συνδέεστε στον λογαριασμό Apple, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η αλλαγή σε αριθμό κινητού τηλεφώνου. Ωστόσο, μπορείτε να συσχετίσετε τον λογαριασμό σας με άλλους αριθμούς τηλεφώνου ή διευθύνσεις email στη σελίδα του λογαριασμού Apple. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτούς τους αριθμούς τηλεφώνου ή τις διευθύνσεις email για να συνδέεστε στον λογαριασμό Apple.

Τι χρειάζεστε

Για να χρησιμοποιείτε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σας ώστε να συνδέεστε στον λογαριασμό Apple, χρειάζεστε τα εξής:

  • iPhone ή iPad με iOS 11 ή νεότερη έκδοση

  • Mac με macOS High Sierra ή νεότερη έκδοση

  • Apple Watch με watchOS 4 ή νεότερη έκδοση

  • Apple TV με tvOS 11 ή νεότερη έκδοση

  • Apple.com, iCloud.com και άλλες ιδιοκτησίες της Apple στο διαδίκτυο*

  • Υπηρεσίες Apple σε συσκευές τρίτων κατασκευαστών

*Ανάλογα με τον τρόπο δημιουργίας του λογαριασμού Apple, ενδέχεται να σας ζητηθεί να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου του λογαριασμού Apple σε διεύθυνση email. Ενδέχεται επίσης να χρειαστεί να παράσχετε επιπλέον πληροφορίες.

Ασφάλεια λογαριασμού

Οι απαιτήσεις ασφάλειας του λογαριασμού σας ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή στην οποία δημιουργήσατε τον λογαριασμό σας και τις προσωπικές πληροφορίες που σχετίζονται με αυτόν. Όταν χρησιμοποιείτε συσκευή Apple, συνιστάται χρησιμοποιείτε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να σας ζητηθεί να ελέγξετε ή να αναβαθμίσετε την ασφάλεια κατά τη σύνδεσή σας σε μια συσκευή Apple ή σε έναν ιστότοπο της Apple.

Μηνύματα από την Apple

Εφόσον δεν υπάρχει διεύθυνση email η οποία έχει συσχετιστεί με έναν λογαριασμό Apple που βασίζεται σε αριθμό κινητού τηλεφώνου, τα μηνύματα από την Apple θα αποστέλλονται σε εσάς μέσω της εφαρμογής Μηνύματα στο iPhone ή το iPad και το appleid.apple.com.

Για να διασφαλίσετε ότι θα λαμβάνετε σημαντικά μηνύματα που σχετίζονται με τον λογαριασμό σας στο iPhone ή το iPad, συνδεθείτε στο iCloud, τα Μηνύματα και το FaceTime με τον αριθμό τηλεφώνου και το συνθηματικό του λογαριασμού Apple. Αν συνδεθείτε στο iCloud σε iPhone ή iPad χωρίς κάρτα SIM, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το FaceTime και τα Μηνύματα. Μπορείτε σε κάθε περίπτωση να βλέπετε τα μηνύματά σας από την Apple στον ιστότοπο account.apple.com.

Αλλαγή του αριθμού τηλεφώνου του λογαριασμού Apple σε διαφορετικό αριθμό κινητού τηλεφώνου

Ανάλογα με τη χώρα ή την περιοχή στην οποία ζείτε και τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήσατε τον λογαριασμό Apple, ενδέχεται να μπορείτε να αλλάξετε τον κύριο αριθμό τηλεφώνου του λογαριασμού Apple σε διαφορετικό αριθμό κινητού τηλεφώνου από τη σελίδα του λογαριασμού Apple ή από το iPhone ή το iPad.

Στην Ηπειρωτική Κίνα, ο νέος κύριος αριθμός τηλεφώνου του λογαριασμού Apple πρέπει να είναι ένας άλλος αριθμός κινητού τηλεφώνου (+86). Στην Ινδία, ο νέος αριθμός τηλεφώνου του λογαριασμού Apple πρέπει να είναι ένας άλλος αριθμός κινητού τηλεφώνου (+91).

Στο διαδίκτυο

  1. Αποσυνδεθείτε από όλες τις υπηρεσίες και τις συσκευές Apple που χρησιμοποιούν τον λογαριασμό Apple.

  2. Μεταβείτε στον ιστότοπο account.apple.com και συνδεθείτε.

  3. Στην ενότητα «Σύνδεση και ασφάλεια», κάντε κλικ στην επιλογή «Λογαριασμός Apple».

  4. Εισαγάγετε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου με τον οποίο θέλετε να συνδέεστε στον λογαριασμό Apple και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Αλλαγή λογαριασμού Apple».

  5. Θα σας αποσταλεί ένας κωδικός επαλήθευσης σε αυτόν τον αριθμό. Εισαγάγετε τον κωδικό επαλήθευσης από το γραπτό μήνυμα στα παρεχόμενα πεδία.

  6. Συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό Apple σε όλες τις υπηρεσίες Apple.

Σε iPhone ή iPad

  1. Αποσυνδεθείτε από όλες τις υπηρεσίες και τις συσκευές Apple που χρησιμοποιούν τον λογαριασμό Apple, εκτός από εκείνη που χρησιμοποιείτε για να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου του λογαριασμού Apple.

  2. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > [το όνομά σας] > Σύνδεση και ασφάλεια.

  3. Δίπλα στην επιλογή «Email και αριθμοί τηλεφώνου», αγγίξτε «Επεξεργασία».

  4. Αγγίξτε «Διαγραφή»Αγγίξτε «Διαγραφή» δίπλα στον αριθμό τηλεφώνου σας και ακολουθήστε τις οδηγίες.

  5. Αφού εισαγάγετε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου που θέλετε να χρησιμοποιείτε για να συνδέεστε στον λογαριασμό Apple, θα σας σταλεί ένας κωδικός επαλήθευσης στον συγκεκριμένο αριθμό. Εισαγάγετε τον κωδικό επαλήθευσης από το γραπτό μήνυμα στα παρεχόμενα πεδία.

  6. Συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό Apple σε όλες τις υπηρεσίες Apple.

Εάν ο νέος αριθμός κινητού τηλεφώνου σας είναι ήδη συνδεδεμένος με τον λογαριασμό Apple ως αριθμός τηλεφώνου για τα Μηνύματα, ως κοινόχρηστος αριθμός τηλεφώνου ή ως αξιόπιστος αριθμός τηλεφώνου, τότε δεν χρειάζεται να τον επαληθεύσετε.

Δεν λάβατε κωδικό; Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο αξιόπιστος αριθμός τηλεφώνου σας μπορεί να επαληθευτεί αυτόματα στο παρασκήνιο στο iPhone. Έτσι έχετε να κάνετε λιγότερες ενέργειες, ενώ ο λογαριασμός σας εξακολουθεί να προστατεύεται με τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Αλλαγή του αριθμού τηλεφώνου του λογαριασμού Apple σε διεύθυνση email

Ενδέχεται να σας ζητηθεί να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου του λογαριασμού Apple σε διεύθυνση email, αν δεν σας ανήκει πλέον ο αριθμός κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση στον λογαριασμό Apple. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου του λογαριασμού Apple σε διεύθυνση email για πιο εύκολη σύνδεση και ανάκτηση.

  1. Αποσυνδεθείτε από όλες τις υπηρεσίες και τις συσκευές Apple που χρησιμοποιούν τον λογαριασμό Apple, εκτός από εκείνη που χρησιμοποιείτε για να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου του λογαριασμού Apple.

  2. Στο iPhone ή το iPad σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > [το όνομά σας] > Σύνδεση και ασφάλεια.

  3. Δίπλα στην επιλογή «Email και αριθμοί τηλεφώνου», αγγίξτε «Επεξεργασία».

  4. Αγγίξτε «Διαγραφή»Αγγίξτε «Διαγραφή» δίπλα στον αριθμό τηλεφώνου σας και ακολουθήστε τις οδηγίες.

  5. Αφού εισαγάγετε τη διεύθυνση email που θέλετε να χρησιμοποιείτε για να συνδέεστε στον λογαριασμό Apple, θα σας σταλεί ένας κωδικός επαλήθευσης στη συγκεκριμένη διεύθυνση. Εισαγάγετε τον κωδικό επαλήθευσης από το γραπτό μήνυμα στα παρεχόμενα πεδία.

  6. Συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό Apple σε όλες τις υπηρεσίες Apple.

Εάν μετακομίσετε σε διαφορετική χώρα ή περιοχή

Μπορείτε να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου του λογαριασμού Apple σε νέο αριθμό κινητού τηλεφώνου ή διεύθυνση email. Βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου μπορεί να επαληθευτεί με SMS. Πρώτα, αλλάξτε τη χώρα ή την περιοχή του λογαριασμού Apple. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματα για να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου του λογαριασμού Apple σε έναν νέο αριθμό κινητού τηλεφώνου ή μια διεύθυνση email.

Εάν κάποιος άλλος χρησιμοποιεί τον αριθμό τηλεφώνου σας για να συνδέεται στον δικό του λογαριασμό Apple

Είναι πιθανό κάποιος που είχε στο παρελθόν τον αριθμό τηλεφώνου σας να συνεχίζει να χρησιμοποιεί αυτόν τον αριθμό για να συνδέεται στον δικό του λογαριασμό Apple. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον αριθμό τηλεφώνου σας για να συνδέεστε στον δικό σας λογαριασμό Apple. Ωστόσο, μπορείτε να συνδέεστε με τις διευθύνσεις email που είναι καταχωρισμένες στον λογαριασμό σας Apple.

Ο προηγούμενος κάτοχος του αριθμού τηλεφώνου σας δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε καμία από τις πληροφορίες του λογαριασμού σας ούτε μπορεί να χρησιμοποιήσει τον αριθμό σας για το iMessage και το FaceTime. Απλώς έτσι συνδέεται στον δικό του ξεχωριστό λογαριασμό Apple.

Για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον αριθμό τηλεφώνου σας για να συνδέεστε στον λογαριασμό σας Apple, ο προηγούμενος κάτοχος του αριθμού τηλεφώνου σας θα πρέπει να τον αφαιρέσει από τον δικό του λογαριασμό Apple.

Ημερομηνία δημοσίευσης: