Pokračování v práci na jiném zařízení pomocí Handoffu

Handoff umožňuje rozpracovat něco na jednom zařízení a potom na jiném zařízení v blízkosti pokračovat přesně tam, kde jste skončili.

Pro obrázek není k dispozici žádný alternativní text

Nastavení Handoffu

Handoff můžete používat s libovolným Macem, iPhonem, iPadem nebo Apple Watch, které splňují systémové požadavky systému Kontinuita. Handoff funguje, když jsou zařízení poblíž sebe a nastavená následujícím způsobem.

  • Všechna zařízení jsou přihlášená k iCloudu stejným účtem Apple. Účet Apple, který používáte na Apple Watch, si zobrazíte tak, že na iPhonu otevřete aplikaci Watch a přejdete do části Obecné > Účet Apple (nebo Apple ID).

  • Na všech zařízeních je zapnutý Bluetooth a Wi-Fi.

  • Všechna zařízení mají zapnutý Handoff:

    • Mac s macOS Ventura a novějším: Vyberte nabídku Apple  > Nastavení systému, na bočním panelu klikněte na Obecné, a pak napravo klikněte na AirDrop a Handoff. Zapněte volbu „Povolit Handoff mezi Macem a zařízeními přes iCloud“.

    • Mac se starší verzí macOS: Vyberte nabídku Apple  > Předvolby systému, klikněte na Obecné a vyberte volbu „Povolit Handoff mezi Macem a zařízeními přes iCloud“.

    • iPhone nebo iPad: Přejděte do Nastavení > Obecné > AirPlay a Kontinuita (nebo AirPlay a Handoff) a zapněte Handoff.

    • Apple Watch: Na iPhonu v aplikaci Watch klepněte na Obecné a zapněte volbu Zapnout Handoff. Apple Watch podporují předávání rozdělané práce z hodinek do iPhonu nebo Macu.

Používání Handoffu

  1. Otevřete aplikaci, která podporuje Handoff. Mezi aplikace, které fungují s Handoffem, patří Safari, Mail, Mapy, Připomínky, Kalendář, Kontakty, Pages, Numbers, Keynote, FaceTime i spousta aplikací od jiných vývojářů.

  2. Rozdělejte v aplikaci práci, třeba rozepište e-mail nebo dokument.

  3. Pokud chcete pokračovat na Macu, klikněte v Docku u příslušné aplikace na ikonu Handoffu.

    Dock v macOS zobrazující ikonu Safari pro Handoff
  4. Pokud chcete pokračovat na iPhonu nebo iPadu, otevřete přepínač aplikací, jako byste přeskakovali mezi aplikacemi, a ve spodní části obrazovky klepněte na banner příslušné aplikace.

    Přepínač aplikací na iPhonu zobrazující Handoff pro Safari
Datum zveřejnění: