Resum de la fototeca del sistema a l’app Fotos del Mac
Quan utilitzis l’app Fotos per primera vegada, pots crear una nova fototeca o seleccionar la fototeca que vols utilitzar. Aquesta fototeca es convertirà automàticament en la fototeca del sistema. La fototeca del sistema és el lloc on l’app Fotos emmagatzema i accedeix habitualment a les teves fotos. La fototeca del sistema és l’única biblioteca que pot compartir i actualitzar fotos amb altres dispositius fent servir la funció “Fotos a l’iCloud”, “Àlbums compartits” i la fototeca compartida a l’iCloud.
Per omissió, la fototeca del sistema està emmagatzemada a la carpeta “Imatges” del Mac, però pots traslladar-la a una altra ubicació del Mac o desar-la en un dispositiu d’emmagatzematge extern.
Pots crear fototeques addicionals i desar-les a qualsevol lloc del Mac o en un dispositiu d’emmagatzematge extern. També pots designar una altra biblioteca com a fototeca del sistema. Consulta Configuració de l’app Fotos.
Pots crear una col·lecció de biblioteques per gestionar millor l’espai en disc del Mac i de dispositius d’emmagatzematge externs.
Si fas servir diverses fototeques, cal que tinguis en compte el següent:
Per treballar amb fotos d’una altra fototeca, has d’canviar de fototeca.
Si accedeixes a una altra fototeca que no sigui la del sistema, els canvis que facis no es reflectiran a les fotos a l’iCloud perquè aquesta fototeca només sincronitza els canvis que fas a la fototeca del sistema. Si crees qualsevol altra fototeca, assegura’t de fer-ne una còpia de seguretat amb Time Machine.
AVÍS: Si tens una fototeca de l’app Fotos en una unitat externa, no utilitzis Time Machine per desar una còpia de seguretat en aquella unitat externa. Els permisos de la fototeca de l’app Photos poden entrar en conflicte amb els de la còpia de seguretat de Time Machine.