Устройства, съвместими с Apple Pay

Научете кои модели на iPhone, iPad, Apple Watch, Apple Vision Pro и Mac са съвместими с Apple Pay и къде можете да ги използвате за покупки и плащания.

Съвместими модели iPhone

  • Модели на iPhone с Face ID

  • Модели на iPhone с Touch ID, с изключение на iPhone 5s

За да видите дали вашият iPhone поддържа Apple Pay, определете модела на вашия iPhone.1

Използвайте Apple Pay със съвместим iPhone за покупки и плащания

Съвместими модели iPad

  • Модели iPad Pro, iPad Air, iPad и iPad mini с Touch ID или Face ID

За да видите дали вашият iPad поддържа Apple Pay, определете модела на вашия iPad.

Използвайте Apple Pay със съвместим iPad за покупки и плащания

Съвместими модели Apple Watch

  • Apple Watch Series 1 и по-нови модели

За да видите дали вашият Apple Watch поддържа Apple Pay, определете модела на вашия Apple Watch.

Използвайте Apple Pay със съвместим Apple Watch за покупки и плащания

Съвместими модели Mac

  • Модели Mac с Touch ID

  • Модели Mac, представени през 2012 г. или по-късно, с iPhone или Apple Watch с поддръжка на функцията Apple Pay

  • Компютри Mac с Apple silicon, които са сдвоени с Magic Keyboard с Touch ID

Използвайте Apple Pay със съвместим Mac за покупки и плащания

Съвместими компютри и други устройства

  • Компютър или устройство, което има съвременен уеб браузър

Използвайте Apple Pay със съвместими компютри и други устройства за покупки и плащания

  • Онлайн с браузър на трета страна

Съвместими модели Apple Vision Pro

  • Apple Vision Pro

Използвайте Apple Pay със съвместим Vision Pro за покупки и плащания

  1. За да използвате Apple Pay за покупки в Чили и Виетнам, ви е необходим iPhone 6 или по-нов модел с iOS 12.5.2 или по-нова версия. За да използвате с Apple Watch, ви е необходим Watch Series 4 или по-нова версия с watchOS 9.0 или по-нова версия. Apple Watch трябва да е сдвоен с iPhone 8 или по-нов модел.

  2. За да използвате Apple Pay за покупки в магазини в Япония, ви е необходим iPhone 8 или по-нов модел или Apple Watch Series 3 или по-нов модел. Можете също да използвате iPhone 7, iPhone 7 Plus или Apple Watch Series 2, които са били закупени от Япония. Научете как да разберете дали устройството ви е закупено от Япония.

  3. В Континентален Китай можете да използвате Apple Pay онлайн в Safari само на съвместим iPhone или iPad с най-новата версия на iOS или iPadOS. В континентален Китай използването на Apple Pay с браузър на трета страна не се предлага. В Нидерландия можете да използвате Apple Pay онлайн единствено на съвместим iPhone или iPad.

  4. Използването на съвместими уеб браузъри на трети страни изисква iPhone или iPad с iOS 18 или iPadOS 18 или по-нова версия. Потребителите на iPhone и iPad могат да използват Apple Pay на такива уеб браузъри на трети страни, като сканират код със своя iPhone или iPad. Съвместимите браузъри изискват поддръжка на WebSocket. Услугата Apple Pay на уеб браузъри на трети страни е налична за участващи търговци и не се предлага на всички пазари.

  5. Предлага се само в избрани градове и системи за обществен транспорт. Изисква отговарящо на условията устройство и версия на операционната система. Виж тук за подробности.

  6. Услугите Apple Cash се предоставят от Green Dot Bank, член на FDIC. Apple Payments Services LLC, която е дъщерно дружество на Apple Inc., е доставчик на услуги на Green Dot Bank за акаунти в Apple Cash. Нито Apple Inc. нито Apple Payments Services LLC са банки. Научете повече за Общите условия. Предлага се в САЩ само на отговарящи на условията устройства. За да изпращате и получавате парични средства с акаунт в Apple Cash, трябва да имате навършени 18 години и да живеете в САЩ. Ако сте под 18 години, вашият семеен организатор може да настрои Apple Cash за вас като част от семейния акаунт в Apple Cash, но е възможно да нямате достъп до функции, които изискват поддържана платежна карта. За проверките за сигурност може да е необходимо повече време, за да се предоставят средства. Семейните акаунти в Apple Cash могат да изпращат или да получават само до 2000 щ.д. в рамките на период от седем последователни дни. Трансакциите от вида Tap to Cash могат да се използват за изпращане или получаване на само до 2000 щ.д. в рамките на период от седем последователни дни. Прилагат се и други ограничения, за повече информация вижте Общите условия. За да имате достъп до и да използвате всички функции на Apple Cash, трябва да имате отговарящо на условията устройство с Wallet, което поддържа най-новата версия на iOS.

  7. Предлага се само в избрани учебни заведения. Изисква отговарящо на условията устройство и версия на операционната система. Вижте тук за подробности.

  8. В някои държави или региони Messages for Business ще се предоставя на база текущо актуализиран график.

  9. В Континентален Китай не е достъпно използването на Apple Pay в приложения на съвместим Mac.

За да използвате Apple Pay, трябва да имате поддържана карта от участващ издател на карти. За да проверите дали вашата карта е съвместима с Apple Pay, се свържете с издателя ѝ. Apple Pay не се предлага на всички пазари. Преглед на държавите и регионите с Apple Pay.

Функциите полежат на промяна. Възможно е някои функции, приложения и услуги да не са достъпни във всички региони или на всички езици и да изискват конкретен хардуер и софтуер. За повече информация вижте наличността на функциите.

Apple Pay е услуга, която се предоставя от определени филиали на Apple, както е посочено в декларацията за поверителност на Apple Pay. Нито Apple Inc., нито нейните филиали са банки. Всяка карта, използвана в Apple Pay, се предлага от издателя на картата.

Дата на публикуване: