Лаптопи Apple Silicon Mac: Бързи проверки при отстраняване на неизправности

Бързи проверки при отстраняване на неизправности за всякакви проблеми

Изпробвайте тези стъпки, преди да преминете към конкретно за даден проблем отстраняване на неизправности

  1. Свържете компютъра към електрически контакт, като използвате работещ адаптер на захранването на Apple и зареждащ кабел, за да заредите батерията в продължение на поне 15 минути.

  2. Изключете или рестартирайте Mac.

  3. Стартирайте Mac в безопасен режим.

  4. Проверете за софтуерни актуализации на macOS. След това инсталирайте софтуерните и фърмуерните актуализации на MacOS.

    • Забележка: MacBook, MacBook Pro и MacBook Air трябва да са с включен адаптер на захранването, за да може актуализациите да се изтеглят автоматично.

  5. Определете дали компютърът е в режим за актуализиране на фърмуера на устройството (DFU). В този режим е възможно компютърът да не реагира и да изглежда като да има проблем. При лаптопи с MagSafe светлинният индикатор на свързания адаптер на захранването MagSafe ще се изключи, за да посочи, че компютърът е в режим DFU. За да излезете от режим DFU, натиснете и задръжте бутона за захранването в продължение на 10 секунди, за да се опитате да изключите компютъра. След това натиснете отново бутона за захранването, за да се опитате да включите компютъра. Ако компютърът се включи, това означава, че е бил в режим DFU и е имал захранване.

Прочетете следните статии, преди да преминете към конкретно за даден проблем отстраняване на неизправности

Общи положения

Захранване и стартиране

Wi-Fi и Bluetooth

Вход-изход

Звук

Дата на публикуване: