čtvrtek, 05. 09. 2024
Výměna jako v hokeji? Real s Chelsea chtějí měnit "kus za kus"

Výměna jako v hokeji? Real s Chelsea chtějí měnit "kus za kus"

Zahraniční média mají jasno, podle zpráv ve Španělsku jednají Chelsea a Real Madrid o výměně brankářů Andriye Lunina a Kepy Arrizabalagy!


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 27. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Ukrajinský reprezentant Lunin sloužil jako jednička Realu po většinu sezóny 2023-24, ale ztratil své místo po návratu Thibauta Courtoise po zranění – ostatně, seděl jen na lavičce při finálovém vítězství Ligy mistrů nad Borussií Dortmund.

Předpokládalo se, že Lunin je blízko podpisu dlouhodobé dohody ve španělském hlavním městě. Ale vzhledem k tomu, že Los Blancos mu nemohou nabídnout žádné záruky, co se vytížení týče, zvažuje se přesun. Pokud Real dovolí Luninovi odejít, přivede náhradu v podobě Kepy, který je jeho první volbou, aby zastával roli Courtoise náhradníka po jeho hostování v minulé sezóně.

Kepa se připojil k Realu na hostování po Courtoisově zranění, ale byl to Lunin, kdo se po Belgičanově nepřítomnosti prosadil jako jednička Carla Ancelottiho. Podle AS Chelsea zvažovala přestup Lunina již několik týdnů, ale není připravena splnit požadovanou cenu Realu ve výši 30 milionů eur.

Jednou z alternativ, o které se v současnosti diskutuje, je výměna, která by zajistila, že Lunin dorazí do západního Londýna a Kepa se trvale vrátí do Španělska. Kepa se prý zoufale snaží vrátit do Madridu, i kdyby to znamenalo snížení platu.

Real však chce ještě nějaký poplatek jako součást dohody, vzhledem k hodnotě Lunina po vynikající sezoně v brance v minulém ročníku. Obě strany o tomto čísle nadále jednají.

Nejvíce utrácející klub současnosti? Překvapivě žádný z velikánů, vévodí nový člen Ligy mistrů

další zajímavé články