Første gang Storn vekket til hissig debatt, var i 1969, da han i Unge Kunstneres Samfund presenterte en banebrytende installasjon som han kalte Coca-Donald samfunn – ikke ta meg (senere destruert). Denne begivenheten kan karakteriseres som Norges første miljøutstilling. Utstillingen var et saftig angrep på konsumentsamfunnets heslighet med forløpere i amerikansk «junk art» og «happenings». Her kom kunstneren med sin skarpe kritikk av bruk-og kast-samfunnet og kommenterte temaer knyttet til fremmedgjøring og individet som settes til side av de politiske maktapparatene.
Utstillingen utløste en heftig offentlig debatt og fikk stor oppmerksomhet. Publikums negative reaksjoner og krav om at Norsk kulturråd skulle trekke tilbake den økonomiske støtten til utstillingen, skyldtes snarere den uvante estetikken enn installasjonens politiske brodd. Rommene ble fylt med søppel og plast, svart-hvitt-bilder, film og lyd. I tillegg deltok andre kunstnere, skuespillere og forfattere.
En forløper til denne utstillingen ble arrangert av Willi Storn, Egil Storeide og Per Helge Berrefjord, da de laget en miljø-utstilling i Skien, med plast, jord, bilvrak, avfall, sammen med 15–20 ungdomsmusikere tidligere samme år.
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.