I 1923 ble Amundsen bestyrer av manuskriptavdelingen og paleotypsamlingen ved Universitetsbiblioteket. I stillings medfør var han snart i gang med store utgiveroppgaver. I disse tidlige årene la han et solid grunnlag for de to viktigste forskningsområdene som siden opptok ham: papyrologien og Wergelandstiden.
Som klassisk filolog spesialiserte han seg i papyrologi, oppmuntret av Samson Eitrem, som han snart ble en uunnværlig medarbeider for. Som Rockefeller-stipendiat (1926–1929) utdannet Amundsen seg videre i Ann Arbor, London, Oxford og Berlin.
I to vintersesonger var han medlem av The University of Michigan Archaeological Expedition i Karanis (al-Faiyum) i Egypt, hvor han fikk ansvaret for utgivelsen av de beskrevne potteskår (ostraka). I 1933 kunne han disputere for den filosofiske doktorgraden på dette materialet, og to år etter utgav han i Ann Arbor det som skulle bli hans hovedverk som klassisk filolog, Greek Ostraca in the University of Michigan Collection, Part I. Texts, basert på en ostrakonsamling med 700 numre, en betraktelig forøkning av det til da kjente materialet. Den andre delen av denne utgivelsen, kommentarbindet, ble imidlertid aldri avsluttet.
Samtidig var han sammen med Eitrem ansvarlig for to bind av Papyri Osloenses (II og III). Mellom 1925 og 1934 utgav han på mønstergyldig måte Bernhard Herres og Camilla og Peter Jonas Colletts dagbøker og brev (5 bind).
Kommentarer
Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.
Du må være logget inn for å kommentere.