Hopp til innhold

World of Warcraft: Wrath of the Lich King

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
World of Warcraft: Wrath of the Lich King
UtviklerBlizzard Entertainment
UtgiverVivendi Universal
KomponistRussell Brower
Siste versjon3.3.5a
PlattformWindows, Macintosh
Utgivelse13. november 2008
SjangerMMORPG
ModusFlerspiller
Aldersgrense12 år
Del av serien Warcraft

World of Warcraft: Wrath of the Lich King (WotLK) er den andre utvidelsespakken til videospillet World of Warcraft fra Blizzard.

Wrath of the Lich King lar blant annet spillerne avansere til nivå 80. I det første World of Warcraft-spillet var maks level 60. Så økte det til 70 i den første utvidelsespakken, The Burning Crusade. En ny klasse er lagt til i denne ekspansjonen, nemlig Death Knight. Dette er den første Hero Class (helt) annet enn at klassen starter på nivå 55 er ikke klassen annerledes enn andre klasser. Ettersom en starter på nivå 55 må en allerede ha en annen figur på nivå 55 på samme "konto" som der en ønsker å lage en Death Knight. Utvidelsespakken skulle også inneholde en ny profesjon kalt Inscription, men kom i stedet før utvidelsespakken kom ut. Dette betyr at selv uten Wrath of the Lich King (WotLK) kan man lære seg denne profesjonen. Denne profesjonen gjør at man kan skape Glyphs, Scrolls og andre ting. Alle spillere fikk en ny meny der man kan sette inn Glyphs for å forbedre sine abilites/spells i tre Major Glyph sockets (store endringer) og i tre Minor Glyph sockets (mindre endringer, gjerne kosmetiske).

I denne ekspansjonen blir raid-systemet endret på en fundamental måte. I World of Warcraft: The Burning Crusade introduserte Blizzard 10 man-raids gjennom Karazhan og Zul'Aman, denne formen for raids viste seg å være utrolig populær blant alle spillere og derfor har Blizzard nå tatt steget videre og tilbyr alle nye raids i både 10 og 25 man versjoner. Dette betyr at du kan se alt spillet har å by på med kun ni andre venner, dette har blitt godt mottatt av de som ikke kan, eller har lyst til å være litt "hard core", og heller ønsker å være "casuals" spillere. Videre har man fått en mere homogenisert form for raiding der man har distribuert egenskaper mellom de forskjellige klassene og spesialiseringene deres som gjør at man ikke lenger er låst fast i å måtte bringe x antall av x klasse for å nyte suksess i raids.

Man fortsetter også Arena systemet som ble introdusert i The Burning Crusade og i Northrend vil man også kunne finne en hel del av kontinentet er satt av til kun PvP (spiller mot spiller) med kjøretøy og bygninger som kan ødelegges. Siden som vinner kampen vil kunne få muligheten til å prøve seg på en raidboss som kun er tilgjengelig i fire timer etter kampen er endt.

For å reise til Northrend kan man ta Zeppelin fra Orgrimmar eller Undercity på Horde siden eller man kan ta båt fra Stormwind eller Menethil Harbor (Wetlands) på allianse siden.

«Raid» gjort tilgjengelige i denne utvidelsen:

  • Naxxramas - siste fiende er Kel'Thuzad the Master of Naxxramas, 15 bosser totalt
  • The Obsidian Sanctum - siste fiende er Sartharion the Onyx Guardian, 1 boss totalt + 3 mini-bosser
  • Vault of Archavon - Et såkalt PvP-raid, kun den siden som kontrollerer PvP-området Wintergrasp har tilgang til raidet. Siste fiende er Toravon the Ice Watcher, 4 bosser totalt
  • The Eye of Eternity - siste fiende er Malygos the Spell-Amilton, 1 boss totalt
  • Ulduar - siste fiende er Old God Yogg-Saron, 14 bosser totalt
  • The Trial of The Crusader - siste fiende er Anub'arak, 5 bosser totalt
  • Onyxia's Lair - siste fiende er Lady Onyxia, 1 boss totalt
  • Icecrown Citadel - siste fiende er Arthas the Lich King, 12 bosser totalt
  • Ruby Sanctum - siste fiende er Halion the Twilight Destroyer, 4 bosser totalt, hvorav 3 er såkalte mini-bosser

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]