-

Hallo K.vliet, welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.176.507 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een klik op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Je vindt die knop onder InvoegenMeer. Versturen doe je met de knop Wijzigingen publiceren. Dit is alleen van toepassing bij gebruik van de brontekstbewerker. Bij gebruik van de reageerknop of Nieuw onderwerp wordt je handtekening automatisch ingevoegd.

Het Groene Woud

bewerken

Welkom op Wikipedia, en leuk dat je bijgedragen hebt aan Het Groene Woud! Groet, Dick Bos (overleg) 5 okt 2014 16:10 (CEST)Reageren

Bijeenkomst(en) in het Eemhuis in Amersfoort

bewerken

Dag Kees,

Allereerst even: blijkbaar heb je al contact gezocht met Henriduvent over je edit en zijn correctie daarop. Ik hoop dat zijn antwoord duidelijk is. Sommige wikipedianen antwoorden op hun eigen overlegpagina op een vraag die daar gesteld is. Daarom zet ik een overlegpagina waarop ik een bericht achterlaat altijd (nou ja, meestal) even op mijn volglijst. Ik weet niet of je dat gedaan hebt, en ik weet dus ook niet of je de reactie van H op zijn overlegpagina al gezien had.

Verder: de eerstvolgende workshop in Het Eemhuis in Amersfoort is a.s. vrijdagochtend. Voor (iets) meer informatie: [[deze pagina van "Wikimedia-Nederland". Verder staat er ook nog een sessie gepland op 14 november.

Hartelijke groet, Dick Bos (overleg) 7 okt 2014 11:51 (CEST)Reageren

Nederlandse landschappen

bewerken

Goed gezien, Kees, dat er al een pagina Nederlandse landschappen bestaat. Kijk er maar eens naar. In samenhang met het lemma Landschap. Ik zal er ook weer eens naar kijken. En dan kunnen we het er binnenkort verder over hebben. Groet, Dick Bos (overleg) 10 okt 2014 20:01 (CEST)Reageren

Ontwezen

bewerken

Dag Kees,

de-orphaning heet in het Nederlands "ontwezen": zie Wikipedia:Wikiproject/Ontwezing. Wij hebben er dus ook een project voor! Groet, Dick Bos (overleg) 25 okt 2014 18:41 (CEST)Reageren

Een voorbeeld: zojuist een foto ingeplakt van onze mayor, met verwijzing naar Eemhuis. Daardoor krijgt het Eemhuis er weer een worteltje bij. Hartelijke groet, Dick Bos (overleg) 25 okt 2014 18:57 (CEST)Reageren

Complimenten

bewerken

Goed bezig, Kees! Zojuist even naar Planken Wambuis gekeken. Dat ziet er goed uit. Heb je er een beetje plezier in? Zo te zien wel.

Tot spoedig. Dick Bos (overleg) 28 okt 2014 15:05 (CET)Reageren

Project Natuur

bewerken

Dag Kees,

Dick vroeg of ik even jouw bijdrage op zijn overleg pagina wilde lezen. Met het project Natuur bemoei ik me ook zijdelings en was aangenaam verrast om te lezen wat jij voorstelde. Zaken waar het nu precies om gaat zou ik zeggen. Trouwens, Dick is even druk en zal je binnenkort uitgebreid antwoorden. Vandaag waren we weer in de bieb en behalve Frans was er ook weer een nieuwe enthousiaste man die graag iets voor wikipedia wilde gaan doen. We waren er echt weer niet voor niets! WeeJeeVee (overleg) 14 nov 2014 19:41 (CET)Reageren

Extern linken

bewerken

Hallo K.vliet, ik zie dat je op verschillende pagina's externe links aan het aanbrengen bent naar websites die niet direct gelieerd zijn aan de besproken onderwerpen. Mag ik je in dat verband wijzen op de pagina Wanneer extern linken? Bedenk dat Wikipedia geen startpagina is, maar een encyclopedie. Dientengevolge beschrijft Wikipedia zelf in plaats van te verwijzen naar andere websites met informatie over het betreffende onderwerp.

Het is dan ook niet de bedoeling om overal waar het maar kan externe links toe te voegen, omdat er toevallig een website bestaat die er ook aandacht aan besteed. Zo er informatie op die website aanwezig is, overweeg dan om die informatie over te brengen naar het artikel.

In bepaalde gevallen is het natuurlijk wel wenselijk om externe links toe te voegen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de officiële websites van personen of organisaties op artikels waar deze het onderwerp zijn, of naar een serie afbeeldingen die vanwege auteursrechten niet op Wikipedia geplaatst kunnen worden, en uiteraard vermelden we het ook wanneer een webpagina als bron fungeerde voor een artikel.

De mate waarin jij externe links aanlegde in korte tijd naar welbepaalde stichtingen, schuurt bovendien tegen reclame maken aan. Het zal weinig nadere uitleg behoeven dat ook dat ongewenst is. Ik neem aan dat dat je insteek niet was, maar ook in dat verband wil ik je vragen om encyclopedische informatie, voor zover deze aanwezig is op de betreffende websites, over te brengen naar Wikipedia in plaats van er simpelweg naar te linken. Wikipedia heeft namelijk het uitgangspunt om een neutrale encyclopedie te zijn en overmatig linken naar bepaalde organisaties tast ook deze neutraliteit aan.

Samenvattend: Meer schrijven, minder verwijzen. Vriendelijke groet, EvilFreD (overleg) 11 jan 2015 22:51 (CET)Reageren

hoi K. vliet. Ik had evilfred nogmaals aangesproken op zijn bewerking op Kasteel Neercanne (weghalen van de link). Inmiddels is de link weer teruggezet. Zie dit overleg. Vr groet Saschaporsche (overleg) 12 jan 2015 08:09 (CET)Reageren
Dag EvilFred en Saschaporsche. Allereerst dank voor jullie reacties; dat maakt het werken aan Wikipedia tot een minder eenzaam gebeuren :-) Evilfred heeft een goed punt dat Wikipedia geen startpagina is en reclameachtige dingen kunnen al helemaal niet door de beugel. Dat was ook zeker niet mijn bedoeling. Ik werk sinds oktober vorig jaar mee aan het wikiproject natuur, met verschillende doelen om de informatievoorziening in Wikipedia over natuur, landschap e.d. te verbeteren. Zo kwam ik op diverse pagina's van provinciale landschappen doodlopende externe links tegen naar achterliggende informatie van de betreffende natuurbeheerder; het leek me goed die te herstellen en dan meteen maar alle gebiedsbeschrijvingen compleet te maken met zo'n externe link. Naar mijn mening past dat goed in de richtlijnen waar EvilFred naar verwijst. Het gaat om zinvolle verdiepende en betrouwbare informatie van de terreinbeherende instantie waar de mensen die informatie zoeken over dit gebied zeer mee gebaat kunnen zijn. Ik ben dan ook blij dat de wijziging teruggedraaid is. De link naar het restaurant vond ik ook een twijfelgeval, maar ik ben nog niet zo ervaren dat ik ga ingrijpen in de pagina's van anderen.

Een ander goed punt van EvilFred is de aansporing om meer te schrijven en minder te linken. Dat wil ik ook zeker meer gaan doen maar kost aanzienlijk meer tijd. Mijn voornemen was om te beginnen met de natuurgebieden die nog helemaal niet op Wikipedia beschreven zijn en dit geleidelijk uit te breiden. De websites van de provinciale landschappen (en ook natuurmonumenten en staatsbosbeheer) bieden echt heel veel waardevolle informatie waar de gebruikers van Wikipedia veel aan kunnen hebben. Ik ben het dan ook niet eens met de suggestie van EvilFred dat dit aanschuurt tegen reclame maken of een aantasting van de neutraliteit van Wikipedia. Het gaat niet om leden werven of meningen beïnvloeden maar vooral om feitelijke informatie over de natuurgebieden en hier en daar een stukje dienstverlening aan de gebruikers (info over parkeermogelijkheden of openbaar vervoer bijv.). Tot zover mijn reactie. Ik weet niet of EvilFred dit ook automatisch onder ogen krijgt dus ik geef hem een seintje op zijn overlegpagina. Nogmaals dank voor jullie reacties. Laten we er wat moois van maken. --K.vliet (overleg) 12 jan 2015 17:43 (CET)Reageren

Zoals je kunt zien op mijn overlegpagina, kwam ik er na het bewuste artikel over Kasteel Neerkanne er nog eens op na te lezen al snel achter dat het verwijderen van de link enigszins voorbarig was. Ik weet niet of voor de andere artikels ook geldt dat Limburgs (of Brabants) landschap effectief eigenaar is, of dat het deze zaken beheert, dus ik blijf er verder maar van af. Ik heb op nog twee andere pagina's de externe link verwijderd (Fort aan de Uppelse Dijk en Vresselse Bos). Vooral bij de eerste was het artikel meer een startpagina geworden. Bij de tweede heb ik alleen de link naar de officiële website laten staan.
Laat er geen misverstand over bestaan trouwens. Alle hulp bij het samenstellen van de encyclopedie is welkom. Het was uitsluitend omdat je nogal veel links aanlegde naar websites van Brabants- en Limburgs landschap dat je bewerkingen mijn aandacht trokken. Wikipedia krijgt nogal vaak te maken met reclamemakers of andere mensen met "een missie" en zo'n hele reeks van bijdragen waarin uitsluitend links worden toegevoegd naar één specifieke website, is een goede manier om reclame te maken voor je eigen website, de website van de organisatie waar je voor werkt of om het belang ergens van te promoten. Ik ben in jouw geval dan ook meteen nagegaan of dat hier aan de orde was, maar constateerde vrij snel dat dat niet zo was. Desondanks wilde ik je wel wijzen op de suggestie die je ermee kan wekken. Naar ik nu begrijp hebben de stichtingen mogelijk wel degelijk de bewuste landschappen in beheer of eigendom, dus zo onterecht bleken die externe links uiteindelijk niet te zijn. EvilFreD (overleg) 12 jan 2015 18:54 (CET)Reageren
Dank voor toelichting. We gaan gesterkt weer verder.K.vliet (overleg) 12 jan 2015 20:06 (CET)Reageren

Reactie

bewerken

Hej! Ik weet niet of jij daarnet het oranje blok bovenaan mijn overlegpagina gelezen hebt, vandaar dat ik je uitzonderingsgewijs hier even laat weten dat ik aldaar een reactie op het door jou geschrevene heb gegeven. Reactie op deze opmerking is op deze plaats uiteraard niet nodig :) Richard 4 feb 2015 14:59 (CET)Reageren

Nuweg

bewerken

Beste K.vliet, fijn dat u meehelpt met het beoordelen van afbeeldingssuggesties, en het overnemen daarvan van de OP naar het artikel. Als u daarna het artikel voor nuweg voordraagt, dan is het veruit het prettigst voor de afhandelend moderator, als daar nog de volledige oorspronkelijke inhoud staat. Wilt u dus alstublieft zo vriendelijk zijn om de pagina niet leeg te maken nadat u de suggestie hebt afgehandeld, maar er uitsluitend een {{nuweg}} boven te plaatsen? Dat geldt overigens in z'n algemeenheid bij een nuweg: de pagina moet altijd door een moderator beoordeeld worden, en die moet daarvoor de hele inhoud kunnen zien. Bij voorbaat dank voor uw medewerking. WIKIKLAAS overleg 15 feb 2015 15:55 (CET)Reageren

Dag Wikiklaas, dank voor reactie. Ik dacht dat ik de aanwijzingen had gevolgd die op de overlegpagina werden aangegeven (afbeelding wel/niet plaatsen, pagina leegmaken en dan nuweg), maar blijkbaar is dat niet juist. Ik zal me in het vervolg aan de juiste volgorde houden (en doe de suggestie om nog eens te kijken naar de tekst van het signaleringsbericht voor afbeeldingen). Vriendelijke groet, K.vliet (overleg) 15 feb 2015 16:19 (CET)Reageren
En dan bedank ik nu u voor de feedback. Ik zal eens naar dat bericht kijken, want als u de aanwijzingen volgde en dan de boodschap krijgt dat er iets niet goed gaat, dan mankeert er wat aan de aanwijzingen. Fijne dag nog. WIKIKLAAS overleg 15 feb 2015 17:19 (CET)Reageren
  Uitgevoerd - Zie Wikipedia:Wikiproject/Afbeeldingsuggestie. WIKIKLAAS overleg 15 feb 2015 17:33 (CET)Reageren
Dank, is helder zo. K.vliet (overleg) 15 feb 2015 20:26 (CET)Reageren

Libellen

bewerken

Dag Kees,

eindelijk ben ik er toe gekomen om iets met je opmerkingen over de libellen-activiteiten te doen. Wil je even checken of dit zo klopt: Wikipedia:Wikiproject/Natuur/Libellen/lijst.

Overigens een vruchtbaar overleg Project Natuur gehad. Je leest/ziet het binnenkort wel.

Ik probeer nog steeds tijd te vinden om ook eens een paar libellen te doen.

Groet, Dick Bos (overleg) 21 apr 2015 21:46 (CEST)Reageren

Dick, dank voor aanpassing. Ik heb nog wat aangevuld nav reactie van BartKimmel en nog iets over de ronvermelding. Graag nog even naar kijken of het goed is zo.

Dank en groeten, Kees K.vliet (overleg) 23 apr 2015 22:49 (CEST)Reageren

Copy violation

bewerken

Dag K.vliet

Deze bewerking lijkt grotendeels een copy/paste van vlindernet.nl (of andere) en is daarmee een inbreuk op de auteursrechtregels. Daarom heb ik hem teruggedraaid. - mvg RonaldB (overleg) 25 apr 2015 15:55 (CEST)Reageren

Gevlekte_glanslibel#Bronvermelding. De teksten uit Libellenet zijn CC-BY-SA, ik heb je verwijdering ongedaan gemaakt Ronald. Ciell 25 apr 2015 16:30 (CEST)Reageren
Ik had deze gevonden met de tekst: Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigden/of openbaar gemaakt .... Dat rapport is van april 2009. - RonaldB (overleg) 25 apr 2015 16:38 (CEST)Reageren
Ah, dan snap ik het. Maar Kees geeft in zijn samenvatting toch aan dat de tekst van Libellenet komt? Hoe had dat wel duidelijk voor je kunnen zijn? Ciell 25 apr 2015 17:15 (CEST)Reageren
Dank voor je opmerkzaamheid RonaldB en dank voor snelle reactie Ciell. Ik ben inderdaad bezig met copy-paste en aanvullende bewerkingen om de informatie van Vlinderstichting/Libellennet toegankelijk te maken voor Wikipedia. Dit is onderdeel van het Wikiproject Natuur. De informatie op Libellennet is beschikbaar onder licentie, maar ik weet niet zeker of dat ook geldt voor de onderliggende informatie van Soortenregister Naturalis en Soortenbank.nl. Daarom neem ik die nog apart als referenties op. Als iemand kan adviseren of en hoe we dit project 100% rechtmatig kunnen uitvoeren dan stel ik dat zeer op prijs. Dank en groeten, Kees K.vliet (overleg) 25 apr 2015 18:08 (CEST)Reageren
(na bwc) Vlindernet en libellennet blijken dezelfde "eigenaar" te hebben (volgens SIDN). Een nauwkeuriger vergelijking van de WP tekst met die van de pdf leert mij dat de copyvio sommige verspreide zinnen betreft, maar niet alles. Dat zijn zinnen die ook wel op libellennet te vinden zijn. Dus het zal allemaal wel loslopen en mijn eerdere conclusie was wellicht te voorbarig. - mvg RonaldB (overleg) 25 apr 2015 18:20 (CEST)Reageren
Dank voor toelichting RonaldB. Vriendelijke groet K.vliet (overleg) 26 apr 2015 11:21 (CEST)Reageren

SuggestBot

bewerken

{{User:SuggestBot/suggest}}

Statistiek bijdragen wikipedia

bewerken

Beste K.Vliet,

Vriendelijke groet, User:Hansmuller

Kaarten NPUH

bewerken

Dag Kees,

graag je aandacht voor de volgende discussie: Wikipedia:Wikiproject/Natuur/PilotNPUH/Kaarten. Gebruiker:Polyglot heeft al gereageerd. Ik wil nu met hem gaan bespreken wat we het eerst nodig hebben en hoe we daar aan gaan komen. Graag jouw feedback, commentaar etc. Hartelijke groet, Dick Bos (overleg) 20 sep 2015 18:51 (CEST)Reageren

Dick ik heb de discussie gezien. Dat gaat vlot zo te zien. Is die overzichtkaart al een nieuw product van Gebruiker:Polyglot? Ben benieuwd hoeveel tijd zoiets kost en hoop dat hij ons kan leren hoe we eenvoudige kaartjes zelf kunnen maken. In de overzichtskaart zou ik de namen van terreinen weg willen laten, dus alleen Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Op de kaartjes van deelgebieden zou het juist wel fijn zijn om de terreinnamen erin te hebben (maar dan moeten we van de terreinbeheerders of NPUH wel specifieke gegevens krijgen; dat zal nog wel wat overleg kosten). Al met al toch een duidelijke stap vooruit die perspectief biedt op mooie producten. Groeten, K.vliet (overleg) 20 sep 2015 21:29 (CEST)Reageren

Literatuurlijst

bewerken

Beste Kees,

Leuk dat je meedoet in Naturalis op 31 oktober. Erg prettig als je de literatuurlijst - kan de vorige niet vinden - kunt aanvullen. Vriendelijke groet, Hansmuller (overleg) 29 sep 2015 13:26 (CEST)Reageren

Die literatuurlijst staat in docs, Sindy kan hem met jullie delen als je wilt Hans. Ciell 4 okt 2015 22:16 (CEST)Reageren

Thijsse bibliogr

bewerken

Dag Kees,

in het kader van de uitbreiding van Oeuvre van Jac. P. Thijsse ben ik al wat aan het rommelen. Wil je eens kijken wat je hier van vindt: Een allereerste opzet van "Van vlinders, bloemen en vogels". Is dat wat zo? Er moeten nog plaatjes bij (afbeeldingen van de omslag bijv.) en onderaan is het allemaal nog niet uitgewerkt; maar dat moet dus nog komen. Ik wil het nog niet publiceren. Wachten tot de themaweek..... --Dick Bos (overleg) 3 okt 2015 18:18 (CEST)Reageren

Ziet er goed uit Dick; is nog flink wat werk om voor elk boek/serie een treffende samenvatting te maken. Heb je al eens overleg gehad met Herbert/Rita of we hun H&T website integraal op WP mogen zetten? Dan kan hij ook bijgehouden worden (nu gebeurt er niets meer aan zo te zien). Ze hebben er veel werk in gestopt destijds en het zou jammer zijn als de site plotseling op zwart gaat omdat ze er geen zin meer in hebben. De oplossing die je nu gekozen hebt (info gebruiken met bronvermelding) kan natuurlijk ook maar het blijft een risico dat straks alles weg kan zijn.
Wil je voor elk boek een citaat van Thijsse zelf uitkiezen? Mag dat wat betreft auteursrecht? Ik ken deze serie boekjes zelf niet maar het citaat dat je gekozen hebt geeft wel een leuk beeld.
Nog een andere vraag: Ik heb de hand weten te leggen op de lijst van het voornaamste natuurschoon in Nederland (1939). Probeer ik te scannen en met OCR tot een bewerkbaar document te maken. Kan eventueel ook op wikisource, maar Romaine wees erop dat niet alleen de datum van publicatie relevant is voor de auteursrechten maar ook wanneer de auteur overleden is. Dat moeten we dus eerst goed uitzoeken. Maar ik probeer de zgn urgentielijst (selectie van ongeveer 300 uit ruim 700) beschikbaar te hebben voor de Thijsseweek.
In Wageningen vond ik ook het zeer interessante proefschrift van Brouwer (1954) over onze vroegere ornithologen en de avifauna van NL; daar wil ik ook voor de Thijsseweek iets mee doen.
Tenslotte: nav Polyglot heb ik even gespeeld met het programma dat hij gebruikt om OSM kaarten te bewerken; wil ik ook wel mee verder gaan voor NPUH maar dan wordt het na oktober. Groeten, Kees K.vliet (overleg) 4 okt 2015 21:51 (CEST)Reageren

Ontmoete Wikimedianen: uitnodiging

bewerken

Hallo K.vliet, Op de Duitstalige Wikipedia heeft men al een aantal jaar een systeem waarin gebruikers die elkaar in levende lijve ontmoet hebben kunnen bevestigen dat ze elkaar kennen. Dit systeem heeft men bedacht om meer vertrouwen tussen gebruikers onderling te scheppen en zodoende een prettigere sfeer te creëren op de wiki. Op de Duitstalige Wikipedia is dit een groot succes en ik heb daarom enkele jaren terug het grootste gedeelte van dat systeem vertaald naar het Nederlands om ook op de Nederlandstalige Wikipedia een prettigere werksfeer te creëren. Het zou daarom leuk zijn als meer gebruikers zich aanmelden. Het heeft pas zin om je aan te melden in het systeem als minstens drie andere gebruikers in levende lijve hebt ontmoet. Wij hebben elkaar al eens ontmoet bij bijeenkomsten waar ook andere gebruikers aanwezig waren, dus dat zit wel goed. Als je je aangemeld hebt kun je pas andere gebruikers bevestigen dat je ze ontmoet hebt als drie gebruikers jou reeds bevestigd hebben. Over het gehele systeem is meer informatie te vinden op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen. In het groene kader staan de instructies. Op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers probeer ik een overzicht bij te houden van gebruikers die actief zijn op de Nederlandstalige Wikipedia. Het zou leuk zijn als je je aanmeldt! :-) Groetjes - Romaine (overleg) 9 okt 2015 06:01 (CEST)Reageren

Ontmoete Wikimedianen: je bent bevestigd!

bewerken

Hallo K.vliet, Je hebt je eerder aangemeld voor het systeem van Ontmoete Wikimedianen. Door minstens drie andere gebruikers ben je bevestigd dat je hen ontmoet hebt. Je kunt nu zelf ook andere gebruikers die je hebt ontmoet bevestigen.

  • Voor het overzicht staan op Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers de Nederlandstalige gebruikers.
  • Wil je op de hoogte blijven van nieuwe aanmeldingen? Plaats dan Wikipedia:Ontmoete Wikimedianen/Deelnemers op je volglijst.
  • Voor een volledig overzicht van de meer dan 1300 deelnemende gebruikers kijk je hier.
  • Je kunt op je gebruikerspagina met een gebruikersbox aangeven dat je deelneemt in het systeem. Plaats dan {{User:Romaine/Persönliche Bekanntschaften/box}} op je gebruikerspagina. Dit werkt op de-wiki, en-wiki, fr-wiki, nl-wiki, Commons, Meta, Wikidata, WMBE-wiki en WMNL-wiki. Daarnaast kan dit voor ieder ander project worden aangevraagd.
  • Vraag bij ontmoetingen of gebruikers zich hiervoor al aangemeld hebben. (Er zijn flyers beschikbaar met korte uitleg.)

Direct iemand bevestigen? Zie deze pagina. Romaine (overleg) 9 okt 2015 11:58 (CEST)Reageren

Cursus Thijsse

bewerken

De cursuspagina kunnen je hier vinden:

WeeJeeVee (overleg) 10 okt 2015 11:39 (CEST)Reageren

Themaweek Thijsse

bewerken

Hoi Kees,ik vond het ook heel leuk om kennis te maken. Bedankt voor de link naar de pagina over Thijsse. Die biedt inderdaad genoeg aanknopingspunten voor de eerste stappen als 'gebruiker' op Wikipedia. Veel komt me natuurlijk bekend voor, maar als ik de pagina even snel scan zie ik ook dat er naar veel (pagina's, literatuur enz.) verwezen wordt dat ik nog niet kende. Ik zal kijken waar ik in de komende weken mijn eerste bijdrage kan leveren. Mijn scriptie is vooralsnog niet te vinden op internet. Als het goed is komt er binnenkort een link op de site van de Heimans en Thijsse Stichting. Ik zou mijn scriptie ook naar je kunnen mailen. Ik wilde al om je e-mailadres vragen, maar een mail sturen kan natuurlijk gewoon via 'Deze gebruiker e-mailen':) Zal ik mijn scriptie opsturen?

Groeten, Jaap WikijaapG (overleg) 10 okt 2015 17:36 (CEST)Reageren

Dag Jaap, ja ik zou het zeker op prijs stellen om je scriptie te ontvangen. Ik heb al het een en ander aan informatie over de CC verzameld om tijdens de Thijsseweek nieuwe bijdragen te schrijven. Jouw scriptie lijkt me een mooie aanvulling.
Ik heb mijn email adres gekoppeld aan mijn gebruikersnaam (dat kan via het knopje voorkeuren) dus als je op de link 'deze gebruiker e-mailen' in de linkerkolom klikt zou het moeten lukken. Dank voor de moeite! Groeten, Kees K.vliet (overleg) 10 okt 2015 20:32 (CEST)Reageren

Lokale schrijfweek

bewerken

Beste K.vliet,

bedankt voor je deelname aan de lokale schrijfweek over Amersfoort! Hoewel de week alweer voorbij is, was het zeker een succes, en we willen in de toekomst graag nieuwe lokale schrijfweken organiseren. Hiervoor is een project opgezet Wikiproject Schrijfweek Lokaal. Daar kun je desgewenst aangeven dat je mee wilt doen. Mocht je ideeen hebben voor toekomstige schrijfweken dan ben je van harte welkom op de overlegpagina.

Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 14 okt 2015 18:11 (CEST)Reageren

Hallo K.vliet, na overleg hebben we (Taketa & Romaine) een verzendlijst opgezet voor het aankondigen van nieuwe schrijfweken, themaweken en lokale schrijfweken. Door jezelf toe te voegen aan de verzendlijst kun je op je overlegpagina een bericht ontvangen met de aankondiging wanneer er een nieuwe week gepland staat. Jezelf toevoegen aan de verzendlijst staat los van of je deel neemt aan de betreffende activiteit. De verzendlijst is bedoeld om de communicatie over aankondigingen te vereenvoudigen voor diegenen die graag op de hoogte blijven van deze activiteiten. Jezelf toevoegen kan op: Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Verzendlijst. Groetjes - Taketa & Romaine (overleg) 16 okt 2015 00:49 (CEST)Reageren

On the beach

bewerken

Beste K.vliet, toen je On the beach noemde, dacht ik eerst aan dit nummer van Neil Young, maar je bedoelde mogelijk zijn album. Het eerste staat sinds vandaag in elk geval ook op Wikipedia. Het is een bijzonder nummer waarvoor er achtergrondkennis nodig is om hem te begrijpen (althans als ik het blad Rolling Stone kan geloven). Kijk maar even wat je ervan vindt. Als je nog tips of aanwijzingen hebt, laat het dan gerust weten. Verbeteringen/aanvullingen mogen natuurlijk ook altijd direct in de tekst, maar dat hoef ik je eigenlijk niet te vertellen. Of me meer nummers van het album gaan lukken, moet ik nog even zien (enkele lukken vast nog wel). Met vriendelijke groet, Ymnes (overleg) 15 okt 2015 19:34 (CEST)Reageren

Schrijfweken, themaweken en lokale schrijfweken

bewerken

Hallo K.vliet, Omdat je eerder hebt meegedaan aan een schrijfweek of themaweek, krijg je nu eenmalig een bericht. Na overleg hebben we (Taketa & Romaine) een verzendlijst opgezet voor het aankondigen van nieuwe schrijfweken, themaweken en lokale schrijfweken. Door jezelf toe te voegen aan de verzendlijst kun je op je overlegpagina een bericht ontvangen met de aankondiging wanneer er een nieuwe week komen gaat. Jezelf toevoegen aan de verzendlijst staat los van of je deel neemt aan de betreffende activiteit. De verzendlijst is bedoeld om de communicatie over aankondigingen te vereenvoudigen voor diegenen die graag op de hoogte blijven van deze activiteiten. Jezelf toevoegen kan op: Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Verzendlijst. Groetjes - Taketa & Romaine 16 okt 2015 13:44 (CEST)Reageren

Themaweek Thijsse

bewerken

Hallo K.vliet, Van 26 oktober t/m 1 november staat Wikipedia in het teken van de nalatenschap van natuurbeschermer en bioloog Jac. P Thijsse. Meer informatie staat op: Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Thijsse. Romaine 25 okt 2015 23:07 (CET)Reageren

terugdraaier

bewerken

Bestes K.vliet, ik zag dat je een vandaal had gerevert. Als je dat als "gewone" gebruiker doet, wordt de wijziging van de vandaal niet gemarkeerd als gecontroleerd (zodat ik het dus zag, omdat ik aan het controleren was). Misschien is het wat voor jou om je aan te melden als "terugdraaier", zie Wikipedia:Aanmelding terugdraaiers. Je krijgt dan een extra "knopje" te zien als je wijzigingen van een artikel bekijkt, en daarop klikkend wordt de wijziging meteen teruggedraaid en gemarkeerd als gecontroleerd. Met hartelijke groet, Elly (overleg) 6 dec 2015 11:13 (CET)Reageren

Dank voor je vertrouwen Elly, maar na het bekijken van de pagina blijf ik lekker in mijn gebruikersrol :-) Vriendelijke groeten, Kees K.vliet (overleg) 6 dec 2015 11:30 (CET)Reageren
Jammer, de tekst is inderdaad nogal afschrikwekkend. Zelfs ik ben terugdraaier geworden :-) dus in de praktijk valt het mee. Elly (overleg) 6 dec 2015 11:46 (CET)Reageren
Haha ja het valt ook vast wel mee en ik ben inmiddels wel wat gewend. Ik besef ook dat het meestal met de beste bedoelingen gebeurt. Maar de omgangsvormen zijn te vaak onnodig onaangenaam dus ik hou het nog even bij de inhoud. Succes en groeten, Kees K.vliet (overleg) 6 dec 2015 12:54 (CET)Reageren

Nieuwe dubbele schrijfweek

bewerken

Hallo K.vliet,
De nieuwe dubbele schrijfweek is begonnen!
In de eerste twee weken van december 2015 werd er in Parijs de klimaatconferentie van Parijs 2015 gehouden waar de wereld samenkwam om afspraken te maken om klimaatverandering verder tegen te gaan. Een van de gevolgen van de opwarming van de Aarde is dat er een flink aantal gletsjers in de wereld aan het afsmelten zijn en men is ook bezorgd over de Noordpool. Dat is een aanleiding om het Koninkrijk Denemarken op Wikipedia beter te gaan beschrijven en omvat de gebieden Denemarken, Faeröer en Groenland.
Daarom houden we van 19 december 2015 t/m 3 januari 2016 (voor de liefhebbers t/m 10 januari) de schrijfweken die gericht zijn op dit gebied. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Denemarken, de Faeröer en Groenland, met als eventueel bonusmateriaal het Noordpoolgebied.
Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Denemarken.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 19 dec 2015 00:51 (CET)Reageren

Gefeliciteerd met de gekregen WikiUil

bewerken
Uitreiking
WikiUilen 2015
 
De NieuwkomerUil
is uitgereikt aan
K.vliet
ter waardering van
het uitstekende werk
in het verbeteren van
onze encyclopedie.

Hallo K.vliet! Van harte gefeliciteerd met het ontvangen van de NieuwkomerUil!!

We hopen dat je de ontvangen WikiUil een mooi plekje zult geven en deze blijk van waardering je veel plezier geeft in het werken op Wikipedia.

Naast de fysieke WikiUil krijg je ook deze digitale WikiUil die je een plekje kunt geven op je gebruikerspagina.

We hopen dat je in dit nieuwe jaar wederom een hoop mooie bijdragen mag doen om Wikipedia te verrijken en te verbeteren. Namens de WikiUilen Academie - Romaine (overleg) 17 jan 2016 02:44 (CET)Reageren

Dag Kees, Gefeliciteerd met de Wikiuil! Je hebt hem al verdiend in de korte tijd dat je bij wikipedia bent. Laat het een inspiratiebron zijn voor je verdere activiteiten op Wikipedia! Groet,WeeJeeVee (overleg) 17 jan 2016 09:28 (CET)Reageren
Gefeliciteerd, je hebt deze uil terecht verdiend. Elly (overleg) 17 jan 2016 10:03 (CET)Reageren
Dank Romaine, Wilma en Elly voor jullie vriendelijke woorden (en Romaine ook voor de mooie banner) :-) K.vliet (overleg) 17 jan 2016 11:56 (CET)Reageren
Van mij ook de hartelijke felicitaties: je hebt al zoveel gedaan in de relatief korte tijd sinds die eerste Naturalis-workshop. Ik stel je bijdragen erg op prijs en ben ook van mening dat je de Uil dubbel en dwars hebt verdiend. Ciell 17 jan 2016 11:58 (CET)Reageren
Dank je Ciell, ik bloos ervan :-) Miste je gisteren op de bijeenkomst. K.vliet (overleg) 17 jan 2016 12:46 (CET)Reageren

Nieuwe lokale schrijfweek: Noord-Brabant

bewerken
 
Kaart van Noord-Brabant

Hallo K.vliet,

Morgen, 18 januari, begint er een nieuwe lokale schrijfweek!

We houden van 18 t/m 24 januari 2016 een schrijfweek over de provincie Noord-Brabant. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen met betrekking tot deze provincie. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Noord-Brabant.

Tijdens deze lokale schrijfweek vinden er ook twee lokale schrijfbijeenkomsten plaats:

Je kunt vrij deelnemen aan deze bijeenkomsten, maar het is wel prettig om op de bijeenkomstpagina aan te geven dat je komt.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 17 jan 2016 17:27 (CET)Reageren

Lijst Floron verplaatst

bewerken

Hallo Kees, Ik heb de Floron lijst uit jouw kladblok gekopieerd en op deze pagina gezet. Dit is dan de centrale lijst, leek mij handiger van mensen die ons willen helpen de overige letters van het alfabet uit te zoeken ;) SindyM3 (overleg) 25 jan 2016 11:22 (CET)Reageren

Goed idee Sindy. Ik ga daar dan ook verder als ik weer tijd heb. Hou jij ergens in het digitale archief de oorspronkelijke lijst, voor als we ooit een ander soort bewerking willen doen? Groeten, Kees 145.53.107.47 25 jan 2016 21:22 (CET)Reageren
Oeps ik was blijkbaar niet ingelogd :-( K.vliet (overleg) 25 jan 2016 21:43 (CET)Reageren
De oorspronkelijke lijst staat nog bij mij en als het goed is ook nog op jouw kladblok en anders heb ik altijd nog de Excel lijst. Groetjes SindyM3 (overleg) 26 jan 2016 16:10 (CET)Reageren

Uitnodiging 19 maart

bewerken

Hallo k.vliet (kees?),

Graag gedaan hoor, die wijzigingen. Ik probeer dit weeekend ook nog wel een paar letters te doen. Bedankt voor je uitnodiging op 19 maart, maar helaas kan ik dan niet, anders was ik er zeker bij geweest. Ik wil echter wel graag bij blijven dragen aan dit project, maar ben een zeer beginnende wikipedian. Hoe kunnen we dit regelen?

Groet,

Petra.

Petraotten (overleg) 5 mrt 2016 10:57 (CET)Reageren

Dag Petra, ja het is Kees in het dagelijks leven. Jammer dat je er niet bij kunt zijn 19 maart. Dan zou je gelijk even kennis kunnen maken met een paar mensen van project Natuur en heb je zogezegd de hulptroepen bij de hand om je verder te helpen. Maar het kan natuurlijk ook op een andere manier. Via klikken op deze link kom je bij informatie over het project Natuur. Alle mensen die genoemd staan onder het kopje deelnemers zullen graag bereid zijn om je verder te helpen. Klik op de link "overleg" achter een naam en stel een vraag, dan krijg je zeker snel een reactie. Je mag gerust bij mij beginnen maar ik weet dat de anderen je ook zullen helpen. Nieuwe medewerkers zijn van groot belang voor Wikipedia dus daar besteden we veel aandacht aan. En we zijn allemaal beginners geweest, soms nog niet eens zo lang geleden, dus we vinden geen enkele vraag vreemd. Naast die individuele hulp zijn we van plan om ongeveer elke 6 weken een natuurmiddag in Utrecht te organiseren om aan de hand van een bepaald onderwerp beginnende en gevorderde gebruikers bij elkaar te brengen om van elkaar te leren. De volgende keer is 11 juni (want 16 april is algemene ledenvergadering van Wikimedia in Utrecht). Tot zover voor nu. Laat maar weten als we iets voor je kunnen doen. Succes en groeten, Kees K.vliet (overleg) 5 mrt 2016 23:15 (CET)Reageren
bewerken

Groeten, Hansmuller (overleg) 19 mrt 2016 14:44 (CET)Reageren

Dubbele schrijfweek Brussel

bewerken
 
Ligging van Brussel stad in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Maandag 4 april, begint er een nieuwe lokale schrijfweek!

We houden tot en met 17 april 2016 een dubbele schrijfweek over de Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen met betrekking tot deze regio. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Brussel.

In samenwerking met het Brussels Netwerk Openbare bibliotheken, de studentenvereniging InfoGroep van de Vrije Universiteit Brussel en Wikimedia België worden 11 schrijfmomenten of edit-a-thons georganiseerd op 6 locaties. Kom gerust langs. Als je hierbij wil assisteren om nieuwe gebruikers te begeleiden, laat dan een berichtje achter bij Gebruiker:SvenDK.

Voor de schrijfmomenten in de Brusselse bibliotheken, wordt gevraagd je in te schrijven via een registratieformulier.

Mocht je liever vanuit je luie zetel thuis werken, dan is het goed te weten dat we al een stevige lijst van Gewenste lemmas hebben.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Gewenste lemmas · Uit- of inschrijven voor deze mailing - SvenDK (overleg) 3 apr 2016 21:15 (CEST)Reageren

Biesbosch

bewerken

Hoi ik zag dat je vorig jaar het lemma Biesbosch flink had uitgebreid. Ik ben ook zelf flink aan de slag gegaan, misschien zou je mijn toevoegingen willen controleren? Aangezien jij een expert lijkt te zijn op het gebied van water- en natuurbeheer? Groetjes, DaMatriX (overleg) 14 apr 2016 19:38 (CEST)Reageren

Hallo DaMatriX, ja ik zag dat je flink actief bent met de zuidwestelijke waterlopen en ik had je al een bedankje willen sturen. Bij de pagina's die ik gezien heb (degenen die op mijn volglijst staan) waren je aanpassingen ook steeds verbeteringen, dus volgens mij doe je het goed. Ik wil in het weekend wel eens wat breder kijken als je dat prettig vindt. Geef ook aan als je vragen hebt waar ik je eventueel mee kan helpen. Ik weet ook lang niet alles maar heb wel aardig wat boeken en ben ook best bereid om weer eens een bibliotheek in te duiken of mensen in mijn netwerk te raadplegen als we ergens niet zelf uitkomen. Dus lekker doorgaan zo en ik reageer zondag weer. Groeten, K.vliet (overleg) 14 apr 2016 21:27 (CEST)Reageren
Dag Gebruiker:DaMatriX, je bent goed bezig met NP Biesbosch. Ik heb op jouw verzoek je toevoegingen nagelopen en zie veel kleine en wat grotere inhoudelijke en tekstuele verbeteringen en ook toegevoegde illustraties. Dank daarvoor, het lemma wordt er completer en aantrekkelijker door. De enige suggestie die ik nog heb is om waar mogelijk (extra) aandacht te besteden aan bronvermelding. Ik miste dat bv bij de passage over de oorsprong van de naam (Bergsche Veld en Biesbosch; lijkt me ook voor historici interessant); ook bij de toevoegingen over bevers, broedvogels (later wel een link toegevoegd), Noordwaard en Zuidwaard. Bij een snelle check op de lemma's die je de laatste jaren zelf hebt aangemaakt viel het me ook op. Op de NL Wikipedia is men niet zo streng op bronvermelding (vergeleken met UK bv), maar het verhoogt wel de encyclopedische kwaliteit en maakt het voor anderen ook makkelijker om aan te haken en eventueel verder te gaan met die bronnen. Tot slot nog een verzoek (ik durf het bijna niet te vragen want zou het eigenlijk zelf moeten doen): zou je ook eens willen kijken naar het Engelstalige lemma over de Biesbosch? Ik ben destijds met de (nl)-versie aan de slag gegaan omdat iemand constateerde dat de (en)-versie beter en completer was (ook meer bronvermeldingen) dan 'onze' versie. Ik zag dat je ook behoorlijk actief bent geweest op (en)WP, dus misschien kost het jou relatief minder moeite om een aantal van je aanvullingen daar toe te voegen. Maar kies vooral wat je zelf nuttig en interessant vindt, want dat is de beste motivatie om met plezier de goede dingen voor Wikipedia te doen. Succes en goed weekend, Kees - K.vliet (overleg) 16 apr 2016 15:53 (CEST)Reageren
Hoi, bedankt voor je op- en aanmerkingen. Ik ben in het verleden inderdaad zeer laks geweest met bronvermeldingen, maar de laatste tijd probeer ik waar mogelijk bronnen te vermelden. Ik zal bij de betreffende alinea's van het Biesbosch-artikel op zoek gaan naar aanvullende bronnen. Ik heb overigens al zo'n tien extra bronnen en referenties toegevoegd aan het artikel ;) DaMatriX (overleg) 16 apr 2016 23:17 (CEST)Reageren
Prima, lekker doorgaan zo! Je doet goed werk en hebt er zo te zien plezier in. Dat is een mooie combinatie. Groeten, K.vliet (overleg) 17 apr 2016 09:23 (CEST)Reageren
Wat is er eigenlijk allemaal voor nodig om een artikel in de etalage te krijgen? Het lemma Biesbosch is nu behoorlijk uitgebreid en inmiddels ook behoorlijk goed geverifieerd via referenties. DaMatriX (overleg) 19 apr 2016 14:09 (CEST)Reageren
Ha ja dat is zeker een goed voornemen en dat verdient waardering. Ik heb zelf die stap nog niet 'durven' zetten. Het vergt een gedegen voorbereiding, een vrij lange adem (zie later) en soms ook een beetje olifantshuid. Zie de Etalagepagina voor informatie hoe het werkt en adviezen om je verder te helpen. Een belangrijk advies is om het lemma eerst een maand in de Review te zetten. Kijk daar maar eens naar een aantal recente voorbeelden. Het levert meestal veel goede tips en soms ook concrete hulp om de pagina te verbeteren. Maar ik zie ook wel eens ongezouten kritiek en moeizame discussies (vandaar de olifantshuid). Per saldo resulteert de review meestal in een flinke verbeteringsslag van het lemma, waarna het voor de etalage kan worden aangemeld. Dan volgt een procedure waarin de etalagewaardigheid wordt beoordeeld door middel van voor- en tegenstemmen uit de wikipediagemeenschap. En als alles goed gaat lonkt dan de ultieme eer dat het lemma in de etalage in het zonnetje gezet wordt. Dat is het proces in grote lijnen samengevat. Als je besluit de uitdaging aan te gaan zal ik je steunen, bv door enkele ervaren wikipedianen erbij te betrekken die je goed kunnen adviseren (ik ben nog een relatieve beginner dus ik leer er vooral ook zelf van). Duik maar eens in de bovengenoemde pagina's en laat me weten wat je ervan vindt. Succes en groeten, K.vliet (overleg) 19 apr 2016 22:00 (CEST)Reageren

Dubbele themaweek cultureel erfgoed

bewerken

Gisterochtend heeft de Nederlandse minister voor onderwijs, cultuur en wetenschap, Jet Bussemaker, het startsein gegeven voor de themaweken over cultureel erfgoed op Wikipedia. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen die vallen onder cultureel erfgoed, waar ook ter wereld, inclusief ook de ontwerpers en makers ervan. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Cultureel Erfgoed.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Gewenste lemmas · Uit- of inschrijven voor deze mailing - MediaWiki message delivery (overleg) 30 jun 2016 13:14 (CEST)Reageren

Maandag 25 juli starten de LHBT-themaweken!

bewerken

Van 25 juli tot en met 7 augustus 2016, tijdens Europride, houden we een dubbele themaweek over LGBT: Engels voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender. Doel is om meer artikelen over LHBT op Wikipedia te krijgen. Iedereen kan meedoen door te schrijven over LHBT gerelateerde onderwerpen. Meer informatie is te vinden op de projectpagina van de themaweek.

Doe je mee?

Kijk voor inspiratie op de lijst met gewenste artikelen & deel jouw bijdrage op de resultatenlijst.


Hartelijke groet, de gendergap werkgroep

MediaWiki message delivery (overleg) 19 jul 2016 22:25 (CEST)Reageren

Schrijfweek Italië

bewerken

Beste K.vliet,

Schrijfweek Italië is begonnen! Van 12 t/m 25 september 2016 houden we een dubbele schrijfweek die gericht is op dit land. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Italië.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 12 sep 2016 15:16 (CEST)Reageren

Nieuwe dubbele schrijfweek

bewerken

Hallo K.vliet,
De nieuwe dubbele schrijfweek is begonnen!
Na de schrijfweken in onder andere Zweden, Baltische staten en Denemarken is het nu traditioneel tijd voor de schrijfweken rondom het Koninkrijk Noorwegen. Het koninkrijk omvat naast Noorwegen zelf ook Jan Mayen en Spitsbergen (Svalbard) in de noordelijke Atlantische Oceaan, en op het zuidelijk halfrond Bouveteiland, Peter I-eiland en Koningin Maudland. Vanuit de Benelux gezien ligt Noorwegen aan de overkant van de Noordzee en hoewel het zo dichtbij ligt is er nog best weinig over dit land geschreven.
Daarom houden we van 24 december 2016 t/m 8 januari 2017 de schrijfweken die gericht zijn op dit gebied. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Noorwegen en haar overzeese territoria.
Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Noorwegen.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 25 dec 2016 11:54 (CET)Reageren

PS: Vanaf vandaag kun je ook je stem uitbrengen welk project of welke gebruiker een WikiUil zou moeten krijgen voor diens bijdragen aan de Nederlandstalige Wikipedia in 2016. Zie daarvoor op de pagina der genomineerden. - Taketa & Romaine 25 dec 2016 11:54 (CET)Reageren

Workshop

bewerken

Dag K.vliet, bedankt voor de toelichting mbt de gehouden workshop, het maakt mij eea duidelijk. Ik kwam Eivormige waterbies tegen en besloot die tekst bij wijze van voorbeeld te 'wikificeren'. Toen ik de initiatiefnemer daarvan op de hoogte wilde stellen zag ik dat er al weer een volgend artikel nl. Conyza bilbaoana‎ uit het kopieerapparaat gerold was. In deze vorm niet wikiwaardig toch? Het is mooi als er vrijgegeven teksten beschikbaar zijn, maar ze gebruiken voor een Wikipedia artikel zal waarschijnlijk nooit een een op een overname kunnen zijn. Er zal echt nog een artikel van gemaakt moeten worden, een infobox erbij plaatsen kan niet volstaan. Ik hoop dat dit in toekomstige workshops duidelijker naar voren komt. P.S. Eivormige waterbies heeft nog geen categorieën, want daarvan heb ik op floristisch gebied helaas geen kaas van gegeten... Vr. groet, JanB46 (overleg) 9 jan 2017 21:30 (CET)Reageren

Dag JanB46, dank voor de snelle reactie. Ja we moeten in de workshops wat meer aandacht besteden aan hoe we een volwaardig artikel van de FLORON informatie maken. Op zich zijn we natuurlijk blij dat de deelnemers meteen met het geleerde aan de slag gaan. In de praktijk zie je na verloop van tijd wel wat kleine aanvullingen en afbeeldingen verschijnen. Niet altijd is meteen aanvullende informatie beschikbaar of het is lastiger te vinden, zoals bij de zeldzamer soorten. We gaan bespreken hoe we dit nog wat meer kunnen voorbereiden voor de deelnemers. Ik zal dit artikel nog omzetten naar Ruige fijnstraal als de discussie op TBP geweest is; Conyza b. wordt dan een doorverwijspagina. Dank en groeten, K.vliet (overleg) 9 jan 2017 21:43 (CET)Reageren
Dag JanB46, dank voor aanvullingen en positieve reactie. Ik heb de categorieën aangevuld. Moet ik als betrokkene wachten tot iemand het TBP sjabloon weghaalt of kan ik dat zelf doen? Daarna kan dan de NL pagina en doorverwijspagina geregeld worden. Groeten, K.vliet (overleg) 10 jan 2017 17:02 (CET)Reageren
Je zou de plaatser Fred Lambert kunnen vragen of hij de beoordelingsaanvaag wil doorstrepen, maar het meest gebruikelijk is de beslissing van de dd. moderator na 14 dagen af te wachten. In dit geval zal die mi. zeker positief zijn. Bedankt voor de plezierige samenwerking, ik zal in de toekomst proberen floristische bijdragen eerder te identificeren als mogelijk afkomstig van workshoppende nieuwe gebruikers! JanB46 (overleg) 10 jan 2017 18:33 (CET)Reageren
Dank voor je collegiale steun Jan! Stel ik zeer op prijs. Groeten, Kees K.vliet (overleg) 10 jan 2017 19:39 (CET)Reageren
Beste K.vliet. Als je een titel van een artikel wilt veranderen, zou je dan de optie titel wijzigen willen gebruiken? Deze zit in de rechterbovenhoek onder de knop meer. Door op die wijze de titel aan te passen, gaat de geschiedenis mee van het artikel. Mocht het daarmee niet lukken, dan kun je nog een verzoek indienen op WP:AV. Groet, Pompidom (overleg) 11 jan 2017 14:39 (CET)Reageren
Dank Pompidom, ik ga het proberen. Groet, K.vliet (overleg) 11 jan 2017 14:55 (CET)Reageren
O, ik zie dat je het al helemaal hebt opgelost. Veel dank daarvoor. Ik heb weer wat bijgeleerd. Groeten, K.vliet (overleg) 11 jan 2017 15:00 (CET)Reageren

Gewone x Geelwitte ossentong

bewerken

Beste K.vliet, je bent begonnen aan een artikel over Gewone x Geelwitte ossentong, met een "mee bezig"-melding. Intussen heb je er bijna een week niets meer aan gedaan. Kan je dit verder afwerken? Zoals het er nu staat, kan het natuurlijk niet blijven. Groeten, Queeste (overleg) 14 feb 2017 08:51 (CET)Reageren

Goedemorgen Queeste, dank voor je oplettendheid. Het bewuste artikel was onderdeel van een 15-tal beginnetjes die ik heb aangemaakt voor een schrijfworkshop van wikiproject Natuur. De meeste zijn door de cursisten vorige week aangevuld tot een volwaardig artikel en een enkeling heeft er ook deze week nog aan gewerkt. In maart is er weer een schrijfworkshop waar we het restant gebruiken en een nieuwe serie beginnetjes aanmaken. Ik kan het meebezig sjabloon weghalen of er een nieuwe datum aanhangen. Het blijft dan een 'gewoon' beginnetje. Als ik in het weekend tijd heb zal ik af en toe een beginnetje oppoetsen, maar er komen dus ook nieuwe bij. Ik probeer dat zo kort mogelijk voor de workshop te doen. Vriendelijke groeten, K.vliet (overleg) 14 feb 2017 09:32 (CET)Reageren

Gewone x Geelwitte ossentong

bewerken

Hallo K.vliet, Kunt u hier nog eens naar kijken? Er staat al een week een {{meebezig}}-sjabloon op. - groeten, vis →  )°///<  ← overleg 14 feb 2017 10:44 (CET)Reageren

Goedemorgen Vis, zie hierboven bij Queeste mijn overwegingen. Helpt het als ik het meebezig sjabloon weghaal? Dan blijft er een 'gewoon' beginnetje over. Bij de volgende workshop (18 maart) kan ik dan weer een meebezig sjabloon toevoegen. Vriendelijke groeten, K.vliet (overleg) 14 feb 2017 11:00 (CET)Reageren
Prima, ik heb de resterende sjablonen voorlopig weggehaald. Groeten, K.vliet (overleg) 14 feb 2017 12:35 (CET)Reageren

Dubbele schrijfweek Brussel 2017

bewerken

Hallo K.vliet,

De nieuwe dubbele schrijfweek over Brussel is begonnen!

In 2016 organiseerden we de Brusselse schrijfweken om Brussel beter op Wikipedia beschreven te krijgen. Dat leverde een mooi resultaat op en daarom organiseren we het in 2017 opnieuw. In 2017 valt dit samen met de twee zaterdagen waarop de Dag van de Dans georganiseerd wordt. Internationaal staat Brussel bekend als een ‘Mekka van de hedendaagse dans’. Toch vinden we slechts weinig of onvolledige informatie over deze rijke dansscène op Wikipedia. De Dag van de Dans vormt het uitgelezen moment om hierin verandering te brengen!

Iedereen kan online en op locatie meedoen door te schrijven over een onderwerp gerelateerd aan Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De schrijfweken duren van 22 april t/m 6 mei!

Op locatie worden er op verschillende locaties in Brussel schrijfsessies georganiseerd waar iedereen welkom is. Zie voor meer informatie op de projectpagina. Specifiek voor het thema dans kun je terecht op deze projectpagina.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 apr 2017 05:41 (CEST)Reageren

Mei 2017: Wikipedia-schrijfchallenge over Rijksmonumenten

bewerken
 
monumenten- schildje voor rijksmonumenten

Van 1 tot en met 31 mei 2017 organiseert het Wiki Loves Monuments team de Monument Challenge. Een schrijfwedstrijd waaraan je kunt meedoen door Wikipedia-artikelen over rijksmonumenten te schrijven. Er worden in mei ook twee Wikipedia schrijfworkshops georganiseerd voor de Monument Challenge. Hoe je kunt deelnemen aan de Monument Challenge en meer informatie over de workshops lees je op de projectpagina.

Deelnemerslijst en bijdragen · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 3 mei 2017 06:27 (CEST)Reageren

Themaweek: schrijf mee over de VOC

bewerken
 
VOC-logo

Nederland kent een koloniaal en een handelsverleden, waarbij er vele eeuwen interactie is geweest met landen verspreid over de wereld. Met verschillende landen is door deze eeuwenlange interactie gemeenschappelijk erfgoed ontstaan. Eén van de bekendste Nederlandse handelsonderneming was de Vereenigde Oostindische Compagnie ofwel de VOC.

In de week van 19 juni t/m 26 juni is de VOC het onderwerp van de Wikipedia themaweek. Iedereen die geïnteresseerd is kan meedoen aan de themaweek door een Wikipedia-artikel te schrijven of aan te vullen. Voor meer inspiratie of suggesties voor artikelen en onderwerpen kun je terecht op de projectpagina van de themaweek. Hier vind je tevens enkele handige bronnen naar het VOC archief van het Nationaal Archief.

Projectpagina themaweek · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 19 jun 2017 05:40 (CEST)Reageren

Dubbele themaweek natuurgebieden

bewerken

Hallo K.vliet,

Een nieuwe dubbele themaweek is begonnen!

Deze keer schrijven we over natuurgebieden en biodiversiteit. Deze themaweken zijn opgezet als een challenge, je kunt dus punten verdienen met geschreven artikelen. Degene met de meeste punten krijgt een leuke prijs: een eigen boom in een bos van Natuurmonumenten. De challenge loopt van 14 tot en met 27 augustus.

Vriendelijke groet van project Natuur.

Projectpagina · Regels · Suggesties · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 15 aug 2017 09:01 (CEST)Reageren

Linkjes Summer school

bewerken

Hallo K.vliet

Zou je bij mij ook het lijstje met handige linkjes op mijn overlegpagina kunnen zetten? Alvast dank. A.Straatman (overleg) 22 aug 2017 15:43 (CEST)Reageren

Proxyserver

bewerken

Sandra Rientjes gaf aan dat er problemen waren met kunnen inloggen omdat u vanaf een buitenlandse proxyserver werkt. Als die er nog zijn neem dan even contact op dan kan ik cursusdeelnemers van een ip-block excempt voorzien zodat ze kunnen meedoen. Met vriendelijke groet,   MoiraMoira overleg 23 aug 2017 10:17 (CEST)Reageren

Dank MoiraMoira. Ciell heeft ons voor vandaag ontheffing gegeven van de proxyblokkade voor een dag. We zijn bezig met een summerschool bij de UvA. Het lijkt nu allemaal goed te werken. Vriendelijke groeten, K.vliet (overleg) 23 aug 2017 10:24 (CEST)Reageren
Fijn. Ik ben als ik on-line ben en er nog wat mocht zijn te bereiken via het freenode wikichatkanaal #cvn-wp-nl.   MoiraMoira overleg 23 aug 2017 10:41 (CEST)Reageren

Dank

bewerken

Bedankt! Maar dan moet er natuurlijk wel een lemma over de Ambrosius-eik zijn! --Dick Bos (overleg) 29 aug 2017 09:41 (CEST)Reageren

Geweldig! Ik ken geen Deens dus vroeg me al af wat er met die boom was. De afbeelding lijkt gescand maar is als eigen werk op Commons gezet. Of zou het echt een tekening zijn? Misschien is er een oude publicatie van de boom? Ik zal de link bij de trofee toevoegen. :-) Groeten, Kees K.vliet (overleg) 29 aug 2017 10:18 (CEST)Reageren
Haha, dat had je ook al gedaan. Had ik kunnen weten. De wikimeester laat zich kennen. :-) K.vliet (overleg) 29 aug 2017 10:29 (CEST)Reageren

Hallo K.vliet, bedankt voor de aanvulling onder onderwerpen. Ik zag echter wel enkele in de lijst die mogelijk al een artikel hebben onder een andere naam. Het risico zou kunnen zijn (indien iemand erover schrijven wil) dat er doublures van gaan komen. Zie een lijstje hier met enkele artikelen over natuurgebieden. Misschien wil je daar even naar kijken? Vriendelijke groet, Rode raaf (overleg) 5 okt 2017 11:33 (CEST)Reageren

Dat is prima Rode raaf, ik zal ze even langslopen. Dank voor de tip. Vriendelijke groet, K.vliet (overleg) 5 okt 2017 11:37 (CEST)Reageren
Graag gedaan   Rode raaf (overleg) 5 okt 2017 11:39 (CEST)Reageren
Twee dubbels en een twijfelgeval verwerkt. Groet, K.vliet (overleg) 5 okt 2017 12:19 (CEST)Reageren

Vrijwilligers gezocht WCN

bewerken

Beste K.vliet,

Op 4 november zal de Wikimedia Conferentie Nederland weer plaatsvinden. Dit zal het laatste jaar worden bij onze trouwe sponsor Meetingplaza in Utrecht.

Elk jaar helpen vrijwilligers om de conferentie tot een succes te maken. Ook dit jaar zijn vrijwilligers hard nodig om de conferentie in goede banen te leiden.

Er zijn een allerhande taken, van uitdelen van badges, deelnemers naar de juiste locatie sturen, fotograferen, het begeleiden van de verschillende tracks, photoshop, het op- en afbouwen van de locatie etc.

Ik vroeg me af of jij zou willen helpen met de conferentie.

Met vriendelijke groeten,


Michelle Boon (overleg) 5 okt 2017 16:13 (CEST)Reageren

Bromus arvensis

bewerken

Hallo K.vliet,

Heeft Bromus arvensis inderdaad al akkerdravik als een gepubliceerde Nederlandse naam, want in dat geval kun je de pagina hernoemen. Als het een uit de groene duim gezogen naam is, is dat nog niet het geval. Paginanaam veranderen gaat onder het tabje [ Meer ∨ ]. PAvdK (overleg) 9 dec 2017 17:05 (CET)Reageren

Hallo PAvdK, dank voor bericht. De NL naam komt van de Floron verspreidingsatlas obv Heukels' Flora 23. Ik was nog niet helemaal klaar met het lemma en zal het vanavond netjes afwerken met een redirect naar Akkerdravik. Vriendelijke groeten, K.vliet (overleg) 9 dec 2017 18:51 (CET)Reageren
Je zou het dus omgekeerd moeten doen: het artikel moet dan zijn Akkerdravik met een redirect daarnaartoe vanaf Bromus arvensis. (Ooit is besloten dat Nederlandse namen de prioriteit hebben in WP.) Dat bereik je dus het makkelijkst door de pagina Bromus arvensis te hernoemen naar Akkerdravik, zodat Bromus arvensis automatisch achterblijft als redirectpagina (waaraan dan wel de correcte categorieën moeten worden toegevoegd). PAvdK (overleg) 9 dec 2017 19:59 (CET)Reageren
Ik heb het een en ander al uitgevoerd.PAvdK (overleg) 9 dec 2017 20:06 (CET)Reageren
Veel dank, ik was er nog niet aan toegekomen. Zal morgen ook twee nieuwe lemma's van cursisten nalopen. Groet, K.vliet (overleg) 9 dec 2017 22:15 (CET)Reageren

Dubbele schrijfweek Finland

bewerken
 
Vlag van Finland

In 2017-2018 bestaat Finland 100 jaar! Na de schrijfweken in onder andere Zweden, Kaukasus, Brazilië, Baltische staten en Denemarken is het nu traditioneel tijd voor de schrijfweken rondom de republiek Finland. Voordien was het onderdeel van Koninkrijk Zweden en Rusland, tot het zich onafhankelijk verklaarde. Het land bestaat toch al 100 jaar maar is nog niet zo goed beschreven op de Nederlandstalige Wikipedia. Daarom houden we van 23 december 2017 t/m 7 januari 2018 de schrijfweken die gericht zijn op dit land. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Finland.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 23 dec 2017 01:13 (CET)Reageren

Astroschrijfweken 2017

bewerken

Op 23-25 februari 2018 vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Deze vormen de aftrap voor de Astroschrijfweken op Wikipedia van 25 februari - 11 maart. Doe je mee? Zet dan #Astroschrijfweek in je bewerkingssamenvatting, en maak kans op een leuke prijs die beschikbaar is gesteld door de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie. Meer weten? Kijk dan op de projectpagina en meld je aan!

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 25 feb 2018 02:47 (CET)Reageren

De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018

bewerken
 
Vrouwen op Wikipedia

Op 8 maart zal voor de tweede maal de #100wikiwoman-challenge eindigen, maar niet gevreesd want er komt meteen een tweede uitdaging aan. Vanaf 5 maart tot 9 april 2018 loopt de schrijfwedstrijd "De vrouwen die je nooit hebt ontmoet". Dit initiatief vindt plaats tijdens Women's History Month en wordt ondersteund door Iberocoop. Deze wedstrijd werd voor het eerst in 2015 georganiseerd op de Engelstalige Wikipedia en vanaf 2017 internationaal. De Nederlandse Wikipedia zal voor de tweede maal deelnemen. Tot nu toe resulteerde dit in 3500 nieuwe of bewerkte artikelen. Het doel is het verbeteren van Wikipedia's artikelen over vrouwen. We bedoelen hiermee ook alle artikelen gerelateerd aan vrouwenorganisaties en feministische bewegingen. Dit kan door bestaande vrouwgerelateerde artikelen zo neutraal mogelijk te maken of nieuwe artikelen te schrijven op een zo genderneutraal mogelijke wijze. Er zijn enkele mooie prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door Wikimedia Argentinië en Wikimedia Nederland.

Alle informatie en het wedstrijdreglement is te vinden op De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 5 mrt 2018 05:22 (CET)Reageren

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête

bewerken
WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)Reageren

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête

bewerken
WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)Reageren

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête

bewerken
WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)Reageren

Themaweken Maand van Verzet 2018

bewerken

Hallo K.vliet,

In mei lopen de themaweken van de Maand van het Verzet met als doel om het onderwerp verzet beter beschreven te krijgen met nieuwe artikelen en de uitbreiding van bestaande artikelen. Een jury beoordeelt na afloop de artikelen en kiest daaruit de tien beste artikels.

Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 1 mei 2018 02:12 (CEST)Reageren

Schrijfweken Friesland 2018

bewerken
 
Vlag Friesland

"It giet oan!"
In 2018 is Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad van Europa. Op Wikipedia besteden we hier aandacht aan middels een dubbele lokale schrijfweek over Friesland. Deze vindt plaats van 1 t/m 14 oktober 2018. Doe je mee? Meld je dan aan op de projectpagina en schrijf mee!

Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 2 okt 2018 10:54 (CEST)Reageren

hernoemen

bewerken

Volgens mij had je hier de optie hernoemen (naast het tabje geschiedenis zit meer->Titel wijzigen) moeten gebruiken, in plaats van een nieuw artikel aanmaken en het oude artikel te vervangen door een redirect. Dat is niet alleen sneller voor jou, maar het is ook voor anderen duidelijker wat er is gebeurd als ze in de geschiedenis van de artikelen kijken, helemaal bij het door jou nieuw aangemaakte artikel, want daar sta jij nu als enig auteur in de geschiedenis, terwijl jij dat artikelen helemaal niet geschreven hebt, je hebt het alleen een nieuwe naam gegeven. Edoderoo (overleg) 8 okt 2018 08:11 (CEST)Reageren

Oeps dat heb ik dan op enkele tientallen plaatsen verkeerd gedaan. Excuus. Kan dat nog op een of andere manier rechtgezet worden? Ik kan wel een lijstje maken van de pagina's waar het om gaat. Ben bezig met de taxonomie van libellen o.b.v. de nieuwe World Odonata List. Ik werk het stelselmatig af dus kan de namen snel achterhalen.Dank Edo, K.vliet (overleg) 8 okt 2018 08:46 (CEST)Reageren
Ik kan zelf de redirect terugdraaien en via titel wijzigen het artikel hernoemen. Maar dan heb ik twee lemma's met dezelfde titel. Dat gaat vast niet goed. Hoe voorkom ik dat? Groet, K.vliet (overleg) 8 okt 2018 10:11 (CEST)Reageren
Als je een lijstje maakt en mij even pingt, zet ik het voor je recht Kees! Ciell 8 okt 2018 12:36 (CEST)Reageren
Dankjewel Ciell. Hier is het lijstje:

Pericnemis bonita Pericnemis flavicornis Pericnemis incallida Pericnemis lestoides Fluminagrion taxaense Euthygomphus chaoi Euthygomphus jinggangshanus Euthygomphus wuzhishanus Euthygomphus yunnanensis Euthygomphus koxingai Euthygomphus fujianensis Pyrrhargiolestes angulatus Wahnesia annulipes Wahnesia armeniaca Pyrrhargiolestes aulicus Metagrion aurantiacum Luzonargiolestes baltazarae Solomonargiolestes bouganville Metagrion coartans Metagrion connectens Metagrion convergens Wahnesia ephippiata Wahnesia esuriens Metagrion fontinale Metagrion fornicatum Wahnesia gizo Metagrion indentatum Wahnesia kirbyi Pyrrhargiolestes kula Metagrion lamprostomum Wahnesia luteipes Dank en groeten, K.vliet (overleg) 8 okt 2018 13:29 (CEST)Reageren

Ik zal dan morgen de nieuwe pagina's maken of bijwerken op de goede manier :-) K.vliet (overleg) 8 okt 2018 13:32 (CEST)Reageren
Dank voor de hulp gebruiker:ciell K.vliet (overleg) 8 okt 2018 13:51 (CEST)Reageren
  Uitgevoerd Ik heb een en ander al aangepast, maar loop ze gerust even na en vertrouw niet teveel op mijn basale biologie-kennis. :) De familienamen doe jij dan ook morgen? Want dat zijn nu rode links. Ciell 8 okt 2018 17:55 (CEST)Reageren
Heel veel dank Ciell, je bent geweldig. Is nog een hele klus geweest. Ik loop alles de komende dagen nog even langs en voeg waar nodig ook de IUCN informatie toe. Groetjes, Kees K.vliet (overleg) 9 okt 2018 08:46 (CEST)Reageren
Vraagje: ik zie dat je de categorie aanpast van Waterjuffer naar een latijnse naam. Maar op Wikipedia hebben we, ook voor de categorieën, afgesproken om de dagelijkse benaming te gebruiken. Als we dus een NEderlandse naam voor de soort hebben, heeft die de voorkeur. Klopt waterjuffer niet meer? Ciell 9 okt 2018 12:16 (CEST)Reageren
Voor de familie Argiolestidae is nog geen NL naam. Mijn idee was om een categorie onder de wetenschappelijke naam aan te maken als er voldoende soorten uit die familie op Commons te vinden zijn (dan wordt de link weer blauw). Ik kan voorlopig ook als categorie de onderorde Juffers gebruiken en die later vervangen door de familie. Groet K.vliet (overleg) 9 okt 2018 12:27 (CEST)Reageren
PS: ik zie dat Joopwiki inmiddels de categorie heeft aangemaakt, dus de rode links zijn weg. Als ik klaar ben met de soorten zal ik ook een pagina voor de familie maken, zodat die rode links ook verdwijnen. Groet, Kees K.vliet (overleg) 9 okt 2018 12:43 (CEST)Reageren

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018

bewerken

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)Reageren

Dubbele lokale schrijfweek: Duitstalige Gemeenschap

bewerken

Vanaf maandag 10 tot en met vrijdag 21 december 2018 organiseren we de schrijfweken over de Duitstalige Gemeenschap van België.

De Duitstalige Gemeenschap is een van de drie gemeenschappen van België, gelegen tegen de grens met Duitsland en omvat negen gemeenten: Amel, Büllingen, Burg-Reuland, Bütgenbach, Eupen, Kelmis, Lontzen, Raeren en Sankt Vith. Het gebied strekt zich uit van het Drielandenpunt bij Vaals in het noorden tot aan het Drielandenpunt bij Ouren in het zuiden.

Het gebied is helaas nog maar heel beperkt op Wikipedia beschreven. Daarom nodigen we je uit om mee te schrijven over dit gebied en zo deze lacune stukje bij beetje mee te helpen opvullen.

Ook vindt er op zaterdag 15 december in Eupen een edit-a-thon plaats.

Deelnemen & meer informatie · Deelnemerslijst · Insipiratie · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 10 dec 2018 05:16 (CET)Reageren

La Gileppe

bewerken

Dag K.vliet, in dit artikel staat een link naar de alpensalamander - dat is echter een doorverwijspagina. Kun je de link misschien aanpassen naar de alpenland- of alpenwatersalamander? Mvg, Encycloon (overleg) 21 dec 2018 22:45 (CET)Reageren

Oeps, goed dat je het ziet. Het moet alpenwatersalamander zijn. Dank voor snelle actie. Ik pas het aan. Groet, K.vliet (overleg) 21 dec 2018 22:50 (CET)Reageren
Kende je dit hulpmiddel al? Daardoor zag ik het. Mvg, Encycloon (overleg) 21 dec 2018 23:00 (CET)Reageren
Nee, maar is handig. Ik heb het meteen toegepast. Dank! K.vliet (overleg) 22 dec 2018 09:07 (CET)Reageren

Nieuwe dubbele schrijfweek kerstweken 2018

bewerken
 
Vlag van Luxemburg

Allereerst alvast fijne dagen gewenst!

Honderdtachtig jaar geleden werd België met het Verdrag van Londen (1839) een onafhankelijk land. Daarbij verloor Luxemburg meer dan de helft van haar grondgebied aan België. Laten we door artikelen te schrijven dit land weer groeien, maar dan op Wikipedia, en het op één na kleinste land binnen de Europese Unie op Wikipedia groot maken.

Daarom houden we van 22 december 2018 t/m 6 januari 2019 de jaarlijkse kerstschrijfweken schrijfweken die gericht zijn op dit gebied. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Luxemburg en verwante onderwerpen.

Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Luxemburg.

Deelnemen & meer informatie · Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 dec 2018 03:34 (CET)Reageren


PS: Vanaf vandaag kun je ook je stem uitbrengen welk project of welke gebruiker een WikiUil zou moeten krijgen voor diens bijdragen aan de Nederlandstalige Wikipedia in 2018. Zie daarvoor op de pagina der genomineerden. - Taketa & Romaine 22 dec 2018 03:34 (CET)Reageren

Moderatorschap

bewerken

Beste K.vliet,

je bent sinds jaren actief op Wikipedia en doet goede bijdragen. Voor je bijdragen kreeg je in 2015 nog de WikiUil voor nieuwkomers. Ondanks je vele bijdragen krijg je weinig negatieve feedback, geeft altijd vriendelijke antwoord in overleg en je bent best vaak online. Dit zijn allemaal goede kwaliteiten die we ook graag zien in onze moderatoren. Misschien is het iets voor jou om moderator te worden. Wikipedia heeft betrouwbare en ervaren mensen nodig om te helpen in deze functie. Iedereen doet wat hij kan en de rest leer je vanzelf. Als je interesse hebt, kun je je aanmelden op WP:AM. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 1 mrt 2019 10:23 (CET)Reageren

Dag Taketa, dank voor je vriendelijke woorden. Ja ik voel me wel medeverantwoordelijk voor hoe het op Wikipedia loopt. Maar ik volg ook de discussies in o.a. De Kroeg. Het beeld dat daaruit naar voren komt is niet bemoedigend: moderatoren doen belangrijk maar ondankbaar werk en een relatief kleine groep gebruikers neemt de vrijheid om uitbundig en onophoudelijk kritiek te spuien op alles wat hen niet bevalt, als een soort zelfbenoemde hoeders van 'De Encyclopedie'. In die sfeer vind ik het niet aantrekkelijk om een openbare rol binnen de gemeenschap op me te nemen en beperk ik me liever tot inhoudelijke bijdragen. Na de ontluisterende gebeurtenissen van het afgelopen jaar zie ik wel wat meer positieve bijdragen aan de discussies die hoop geven op verbetering van de sfeer en de omgangsvormen op Wikipedia. Als die ontwikkeling doorzet zal ik nog eens nadenken over je suggestie. Vriendelijke groeten, K.vliet (overleg) 1 mrt 2019 21:18 (CET)Reageren
Mooi geformuleerd, die zin over zelfbenoemde hoeders; mvg., BonteKraai (overleg) 14 okt 2019 19:47 (CEST)Reageren

Help

bewerken

Beste K.vliet, je hebt het artikel Neurolestes trinervis gecategoriseerd met "Argioletidae", echter, die categorie bestaat nog niet en ik weet niet waar deze onder te bengen. Misschien kun je me daarmee helpen. VanBuren (overleg) 13 jun 2019 20:46 (CEST)Reageren

Dag VanBuren, fijn dat je zo oplettend bent. Ik heb een typefout gemaakt dus dan gaat er iets mis. Had ik moeten controleren maar is hier helaas misgegaan. Ik zal het even aanpassen. Dank en fijne wiki-avond. K.vliet (overleg) 13 jun 2019 21:46 (CEST)Reageren

Croissant

bewerken

Beste K.Vliet, Toevallig kwam ik op dat artikel terecht. Feitelijk is de originele nederl. omschrijving van croissant tamelijk ongelukkig. Daarom ben ik gaan kijken naar de Franstalige versie. De omschrijving daar is " Un croissant est une viennoiserie à base d'une pâte levée feuilletée spécifique. Waarbij viennoiserie staat voor luxe-, fijne- of fantasiedeeg. Dit product onderscheidt zich duidelijk van de gewone brooddeeg. Ten andere in Frankrijk is boulanger= bakker en die levert geen viennoiserie. Tenslotte verwijs ik naar [1] , daarom zou ik een croissant omschrijven als "een fijn bakkersproduct". Op de Franstalige versie "Viennoiserie" vindt je een opsomming van de producten uit deze categorie.Pajot - De Wolf (overleg) 4 jul 2019 16:51 (CEST)Reageren

Beste Pajot - De Wolf, dank voor uw bericht. Ik weet niet of u de recente wijzigingen in het lemma Croissant had aangebracht? Met mijn terugdraai-actie wilde ik voorkomen dat gebruikers van de encyclopedie een soort discussie voorgeschoteld zouden krijgen in plaats van informatie over de croissant. Ik kan me wel voorstellen dat die informatie nog verbeterd kan worden en u noemt daarvoor ook een bron. Dat mag gerust uitgewerkt worden in een neutrale tekstwijziging, met bronvermelding, maar zonder discussie of argumentatie in de tekst van de encyclopedie. Voor discussie kan de overlegpagina van het lemma gebruikt worden en voor een korte argumentatie is de bewerkingssamenvatting een geschikte plek. Ik hoop dat u daarmee uit de voeten kunt. Als u nog vragen hebt zal ik proberen die te beantwoorden. Vriendelijke groeten, K.vliet (overleg) 4 jul 2019 21:03 (CEST)Reageren

Mijnzetel van Blieberg

bewerken

Namens de Nederlandse taalgemeenschap wil ik u bedanken voor het verbeteren van het artikel. Ik nijg soms wat slordigheden in mijn taalgebruik en u heeft deze uit het artikel over de mijnzetel gehaald. Vincenthendriks (overleg) 11 dec 2019 09:21 (CET)Reageren

Geen probleem Vincent. We zijn er om elkaar te helpen. En het is een mooi artikel geworden! Ik ga rond de feestdagen weer eens verder met de Natura 2000 gebieden van Duitstalig en Nederlandstalig België. Vriendelijke groeten, Kees van Vliet K.vliet (overleg) 11 dec 2019 10:27 (CET)Reageren

Celkern

bewerken

Mijn dank voor je correcties op het artikel celkern, ik heb er honderden malen overheen gelezen! TheBartgry (overleg) 17 apr 2020 23:24 (CEST)Reageren

Haha ja dat verschijnsel ken ik maar al te goed.:-) Je hebt een mooi stuk werk afgeleverd, het leest ook prettig, dus het was leuk om te doen. K.vliet (overleg) 18 apr 2020 10:30 (CEST)Reageren

Taken

bewerken

hoi K.vliet, goed dat je de taken geschrapt hebt bij I&W, ik had geen idee waarom dat weer weg moest, nu wel, hg HenriDuvent 24 jun 2020 13:26 (CEST)Reageren

Rode lijsten

bewerken

Ik zag de rode lijsten, met daarin mooie tabellen met de latijnse- en Nederlandse naam bij elkaar. Dit is informatie die nog niet op Wikidata dusdanig bekend is (met een van de twee namen als alias), dus dat kan ik met een kien python-scriptje wel eens gaan opsnorren. Maar wellicht weet jij (of een ander?) of er nog uitgebreidere lijsten bestaan, al dan niet online, met zulke nl/latijnse namen netjes bij elkaar? Edoderoo (overleg) 1 jul 2020 13:16 (CEST)Reageren

Dag Edo, er zijn ook lijsten voor alle soorten op de website www.verspreidingsatlas.nl, maar die zijn mogelijk niet zomaar door een bot te bevragen. Voordeel is dan wel dat je de goedgekeurde NL namen hebt (op wiki circuleren wel lijsten die ik wat dat betreft niet helemaal vertrouw, maar de artikelen over de officiële Rode Lijsten zullen wel kloppen, ook de Vlaamse neem ik aan). Diverse soortenorganisaties publiceren periodiek goedgekeurde lijsten als publicatie, soms ook digitaal (bv. www.floron.nl). Als het niet direct lukt met de Verspreidingsatlas kunnen we via Sander Turnhout mogelijk contact leggen met de webmasters om voor dit doel de informatie in een geschikt format te mogen gebruiken. Ze hebben dat in het verleden voor project Natuur al eens gedaan met planten en vlinders. Succes niet gegarandeerd, maar misschien het proberen waard. PS: niet voor alle soorten is een goedgekeurde NL naam, soms wel een 'fantasienaam'. Groeten, K.vliet (overleg) 1 jul 2020 13:50 (CEST)Reageren
Op WikiData kunnen we meerdere aliassen invoeren, dus als er naast een officiele NL-naam ook nog een veelgebruikte fantasie-naam is, kunnen die prima beide op het wikidata-item. Voor de vindbaarheid is dat alleen maar beter, zolang de fantasie maar niet richting onzin gaat natuurlijk. Ik zal eens op verspreidingsatlas.nl kijken. Als de webmaster(s) ons een csv/excel/etc-bestand kunnen leveren met daarin de nl/latijnse-naam, is dat natuurlijk helemaal mooi. Als daar mogelijk ook nog andere talen bij zitten (Italiaans, Roemeens, Kantonees van mijn part), kunnen we die eventueel gelijk meenemen. Edoderoo (overleg) 1 jul 2020 13:57 (CEST)Reageren
Van de verspreidingsatlas heb ik nu al 5000+ paddenstoelen in een Google Sheet staan, daar kan ik zo mee aan de slag. Edoderoo (overleg) 1 jul 2020 14:04 (CEST)Reageren
Ha dat is mooi. Dan zal het bij de andere soortgroepen ook wel lukken. Ik hoor graag hoe het loopt. Succes en groeten, K.vliet (overleg) 1 jul 2020 14:37 (CEST)Reageren
Goed bezig heren! Ciell 1 jul 2020 16:48 (CEST)Reageren
Ik heb inmiddels de eerste paar gedaan. d:Q84823337 en d:Q10398416 zijn daar voorbeelden van. Van die paddestoelen heb ik er zo'n vijfduizend klaar staan, die kan ik met dit script binnenkort eens allemaal afwerken. Edoderoo (overleg) 1 jul 2020 21:54 (CEST)Reageren
Dat ziet er goed uit Edo. Houdt het script er ook rekening mee als er al een andere naam of synoniem staat? Prachtige namen trouwens die paddenstoelen (daar is een commissie voor uiteraard). Ik zag ook voorbeelden op Wikidata waar onder label niet de wetenschappelijke maar de gewone naam staat (lijkt me niet terecht). Zijn daar geen afspraken over gemaakt? Iets anders naar aanleiding hiervan: het kostte blijkbaar niet veel moeite de informatie van de Verspreidingsatlas te halen. In welk format heb je het dan? Is zo'n lijst ook geschikt om een lijst met rode links te maken van soorten die geen artikel hebben op wp-nl? In het verleden heeft Floron dat wel eens voor ons gedaan maar het leek niet eenvoudig. Als we het zelf kunnen zou dat heel mooi zijn voor ons project. Wat we nu hebben is een beetje een ratjetoe van veel handwerk en lijstjes elders van wp gekopieerd. Groeten, K.vliet (overleg) 1 jul 2020 22:28 (CEST)Reageren
Ik heb de web-page met ctrl-A, cltr-C op mijn clipboard gezet, en dat in Google Sheets (kan ook in Excel) met ctrl-V geplakt. Dan knip je de overhead weg, en heb je een zogenaamd CSV-bestand, dat een scriptje zo in leest. En daar kan ik ook wel weer rode/blauwe lijsten van maken.
En ja, het scriptje voegt een alias toe als die niet bestaat.
Wat betreft de namen. Op nl-wiki geven we taxa als artikelnaam de Nederlandse naam, als die niet bekend is dan natuurlijk de latijnse naam. Door het geautomatiseerde aanmaken van veel van die artikelen zal die afspraak wel met voeten getreden zijn, maar aan de andere kant is het ook maar een voorkeur. Door deze import gaat de vindbaarheid met stappen vooruit, en kan er later weer onderhoudswerk mee aangestuurd worden. Edoderoo (overleg) 2 jul 2020 06:48 (CEST)Reageren
Dank voor de uitleg. Ik ben verrast hoe simpel het is om dergelijke informatie van een website te plukken. Ga ik ook voor andere zaken eens proberen. De rode/blauwe lijsten kom ik nog op terug, dat zou echt super zijn als we dat goed voor elkaar krijgen.
Wat betreft de namen doelde ik vooral op wat ik op Wikidata zag. Ik had de indruk dat alles daar heel gestructureerd was opgezet. Toch vullen sommigen bij label een 'nationale' naam in en (de meeste) anderen de wetenschappelijke naam. Is allemaal we oplosbaar neem ik aan, maar het verraste me. Verder natuurlijk fantastisch als alle Nederlandse namen van NL soorten op Wikidata worden ingevoerd. Daarmee lopen we dan volgens mij voorop. Bij andere Europese talen is het op het eerste oog fragmentarisch (snelle check). En misschien kom je nog nieuwe soorten tegen voor Wikidata die dan meteen aangevuld kunnen worden. Mooi werk! Groeten, K.vliet (overleg) 2 jul 2020 17:09 (CEST)Reageren
Sommige (ik hoop veel) items hebben een property (eigenschap) voor "wetenschappelijke naam". Daar staat sowieso de Latijnse naam in. Als ik straks al die NL-namen erbij heb, zijn we weer een stap verder. Vanuit Wikidata kun je eindeloze lijsten maken. Ik zag trouwens ook dat er een property voor die soortenatlas is, die kan ik ook gebruiken en eventueel invullen. Ik ben vooral benieuwd naar welke talen er straks links zijn voor die soortenatlas-artikelen, en naar WikiSpecies, Commons, etc. Edoderoo (overleg) 2 jul 2020 20:26 (CEST)Reageren
Ja ik zie nu voor het eerst die ID voor Verspreidingsatlas, en ook voor het NL Soortenregister. Dat zijn heel nuttige links om rechtstreeks meer informatie over die soort te vinden. De wetenschappelijke en Nederlandse namen op beide databases zouden moeten overeenkomen (dat wordt binnen de NMV (mycologische vereniging) afgestemd). Maar als jouw script conflicten tegenkomt (het blijft mensenwerk) dan hoor ik het graag. We kunnen dan binnen de NMV nagaan wat er is misgegaan en het alsnog oplossen.
Nog een vraagje: in welke 'taal' schrijf je jouw scripts en is dat moeilijk te leren? Ik zie al allerlei mogelijkheden om lijsten met elkaar te vergelijken, fouten en ontbrekende gegevens op te sporen e.d. Als het niet heel veel moeite kost om daar zelf eenvoudige scriptjes voor te schrijven dan ga ik dat misschien wel proberen. Groeten, K.vliet (overleg) 2 jul 2020 22:46 (CEST)Reageren
Ik schrijf deze scriptjes in python, met pywikibot. Ik ben van huis uit programmeur, vooral in dit soort script-taaltjes, sinds de Commodore-64, en voor mijn werk. Python is an sich niet zo moeilijk te leren, en met PAWS hoef je ook niets te installeren. Maar met SparQL en wat Excel kun je met lijstjes vergelijken soms al heel ver komen. En zelfs Wikidata vullen kan als volgende sdtap met QuickStatements. Er zijn er genoeg in de wikidata-community die geen code schrijven, maar met scrapen en krabbelen hele mooie datasets weten te produceren. Als mijn pythonscript niet had bestaan, hadden we die Nederlandse namen met Mix&Match uiteindelijk ook wel in kunnen (laten) vullen. Houdt anders de projecten van Wikimedia Nederland in de gaten, die hebben soms technische sessies, hackatons, wikizaterdagen, etc. Op de TechStorm in november komen altijd juist mensen als jij die de techniek heel gaaf vinden, maar nog wat hulp en inspiratie kunnen gebruiken. Edoderoo (overleg) 3 jul 2020 08:40 (CEST)Reageren
Dank Edo voor deze nuttige informatie. Ik denk dat ik het echte programmeren maar aan anderen overlaat (heb ik na mijn studie 30 jaar geleden niets meer aan gedaan). Maar met SparQL heb ik al eens een beginnerscursusje gedaan dus dat kan ik wel weer oppakken. Ik doe op Wikidata tot nu toe alleen incidenteel handwerk, maar ik zie de grote waarde van een systematische aanpak heel goed. Als ik daar iets aan kan bijdragen vind ik dat leuk.
Nog een vraag over je soortenscript: Je komt straks ook soorten tegen die nog niet op WD staan. Voegt je script die dan toe? Of kan er een lijstje geproduceerd worden van ontbrekende soorten die dan handmatig toegevoegd kunnen worden? En vervolgens moet zo'n nieuwe soort dan weer aangevuld worden met de nodige statements (handmatig/botmatig?). Als ik aan de handmatige kant iets kan bijdragen moet je het even laten weten. Idem voor soorten waar bv. de ID van Verspreidingsatlas of Nederlands Soortenregister ontbreekt. Als de aantallen niet te groot zijn kan ik daar ook wel lijstjes wegwerken. Groeten, Kees K.vliet (overleg) 3 jul 2020 09:20 (CEST)Reageren

Nog even een heads-up. Ik ben bovenstaand niet vergeten, maar er is van alles tussendoor gekomen, waardoor dit nog steeds op mijn todo-lijstje staat. Edoderoo (overleg) 26 okt 2020 08:38 (CET)Reageren

Ha Edo dat is prima hoor. Ik zit nog niet met mijn duimen te draaien :-) Ben nu bezig met paddenstoelen en wil nog met de Amerikaanse rivierkreeften aan de slag (zijn veel nieuwe bronnen voor). Groeten, K.vliet (overleg) 26 okt 2020 08:47 (CET)Reageren

Anderstalige ondersteuningspagina's invasieve soorten

bewerken

Zie Speciaal:Voorvoegselindex/Wikipedia:Wikiproject/Natuur/Soorten/Invasieve_soorten/. Deze pagina's, behalve de Nederlanstalige, lijken me niet op hun plaats op deze wiki. Kunnen deze niet beter worden overgeheveld naar andere wiki's? –bdijkstra (overleg) 31 aug 2020 11:43 (CEST)Reageren

Ja dat is een goede suggestie. Ik heb de pagina's gemaakt ter ondersteuning van onze Belgische collega's die een Europees project wilden starten. Er zijn wel (schrijf)bijeenkomsten geweest maar ik heb niet heel veel resultaten gezien. Ik zal contact met ze opnemen of de pagina's nog nodig zijn. Groet, K.vliet (overleg) 31 aug 2020 12:15 (CEST)Reageren

Plantje, nakijken?

bewerken

Hi Kees,

Ik heb vanavond een plantje geschreven, samen met enkele anderen die Commons/Wikidata/Engels deden. Kun jij even zien hoe mijn eerste poging voor een plantjes-artikel was? Oxalis virginea.

Dank! Ciell need me? ping me! 5 feb 2021 21:37 (CET)Reageren

Dag Ciell, ziet er goed uit. 1 typo hersteld. Is dit onderdeel van een project of een eenmalige oefening? Groet, K.vliet (overleg) 6 feb 2021 12:20 (CET)Reageren
Dank je! Dat jaartal moet ik inderdaad van de verkeerde Wikidata overgenomen hebben, ik had de witte klaverzuring ernaast open ter voorbeeld.
Het was een videocall van botanisten (uit België/UK/NZ/US met name), georganiseerd door @Andrawaag:. Deze heeft nu een keer of 8 plaatsgevonden geloof ik, en wordt vast over een paar weken weer herhaald, als je wilt kan hij je vast en zeker uitnodigen. We hebben in deze sessie alle afbeeldingen op iNaturalist van deze plant naar Commons gehaald (en de categorie gecreëerd, die bestond nog niet), het Wikidata item uitgebreid, de Engelse pagina geschreven, en ik dus in het kort de Nederlandse pagina. Erg leuk om zo samen te werken, iedereen neemt een onderdeel of een paragraaf voor zijn/haar rekening, zo voorkom je bewerkingsconflicten en kun je elkaar snel even dingen laten zien of vragen. En na een uurtje staat er dan een artikel, plus dus de Wikidata en de Commonspagina's. Ciell need me? ping me! 7 feb 2021 00:39 (CET)Reageren
Dat is een leuke manier van werken. Je mag me wel een keer uitnodigen maar het zal niet altijd lukken om deel te nemen. Het jaartal viel me pas op toen ik het Engelse artikel zag. 1753 is het jaar waarin Linnaeus het leeuwendeel van de toenmalig bekende soorten beschreven heeft. Dus je vindt het terug in heel veel taxonomische infoboxen. De soort is trouwens beschreven door een van oorsprong Nederlandse botanicus. Hij heeft een mooi artikel op de Duitse wiki maar niet bij ons! Ik heb me voorgenomen dat een keer te vertalen om die omissie te herstellen. Groeten, K.vliet (overleg) 7 feb 2021 12:26 (CET)Reageren
Leuk als je ook een keer aansluit! Ciell need me? ping me! 7 feb 2021 15:13 (CET)Reageren

Johanna Westerdijk

bewerken

O K, geciteerde titel. Ojjm (overleg) 11 feb 2021 15:18 (CET)Reageren

Botjes Zandgat

bewerken

Hallo K.vliet,

Hartelijk dank voor je correctie van de verschrijvingen in Botjes Zandgat.

Ik vermoed dat je opgemerkt hebt, dat ik dit artikel noemde in De kroeg en vraag me af hoe dit artikel overkomt op de nietsvermoedende lezer die geconfronteerd wordt met beheersaspecten, zoals de veiligheidszones rond de aardgasleidingen. Ook blijf ik twijfels houden over opbouw en indeling van de tekst. Ik heb eraan gewerkt in 2009, '10, '15 en '17 en dan kun je makkelijk het zicht kwijtraken op de kwaliteit en tekortkomingen. Met je impressie van het lemma zou ik blij zijn!

Ikzelf ben zelfs nog nooit in de provincie Groningen geweest en weet weinig van plattelandsontwikkeling, zodat ik soms het gevoel had dat ik een reisgids voor de Maan aan het schrijven was. Leerzaam was het daardoor wel. Ken jij de omgeving goed? Speelde je achtergrond als professional in bosbouw en natuurbeheer mee toen je het artikel aanklikte?

Met vriendelijke groet →bertux 15 feb 2021 13:22 (CET)Reageren

Dag Bertux, wat een leuke reactie op mijn minieme bewerking! Ja ik bekeek het artikel n.a.v. je opmerking in de Kroeg (de andere twee ga ik ook nog lezen). Deze wekte meteen mijn belangstelling door de naam, waarbij ik me afvroeg hoe je een heel etalageartikel kunt schrijven over een (voor mij onbekend) zandgat. Daar ben je heel goed in geslaagd en het is duidelijk dat je er veel werk aan gehad moet hebben; complimenten voor je vasthoudendheid over de jaren. Ik vind het bewonderenswaardig dat je over zo'n klein en betrekkelijk willekeurig stukje Nederland zo'n interessant artikel kunt schrijven. Daarin komt als het ware de geschiedenis tot leven, van de vervening, de ontginningen, de aanleg van spoorwegen, de gasinfrastructuur tot aan recreatie en natuurontwikkeling. Mooi stukje historische geografie. Dat is ook wel een interessegebied van mij, naast bos- en natuurbeheer.
Ik ben wel een paar keer in Westerwolde geweest, ook in de vesting Bourtange, maar het zandgat kende ik niet. Qua natuur lijkt er naast de oeverzwaluwen niet zo veel te beleven, maar er moet toch ook een reden zijn waarom Staatsbosbeheer belangen heeft in het gebied, dus daar zal ik nog wel eens naar kijken. Of de opbouw en indeling van het artikel beter kan, daar heb ik niet zo'n mening over. Voor mij kan het op veel manieren goed zijn. Maar als je het artikel in de review zet krijg je ongetwijfeld deskundige adviezen op dat gebied. :-)
De aardgasleidingen die je noemt vond ik verrassend, zou ik nooit aan gedacht hebben maar is hier zeker relevant. Mooie illustratie van waar je overal tegenaan loopt in ons intensief gebruikte land: als je ergens iets wil doen heeft het altijd consequenties voor andere levende wezens, gebruiksfuncties of voorschriften die een zorgvuldige afweging en meestal aanpassing van de plannen noodzakelijk maken.
Kortom, wat mij betreft een mooi artikel over een alledaags onderwerp dat tijdens het lezen steeds kleurrijker wordt door de vele ontwikkelingen die er in tijd en ruimte mee samenhangen. Ik ga nog even op zoek of er over de natuur nog iets meer te vinden is en laat je dat dan weten.
Vriendelijke groeten, K.vliet (overleg) 15 feb 2021 14:26 (CET)Reageren

Libellen (2)

bewerken

Dank voor het hernoemen van de artikelen over de libellen. Ik kan me voorstellen dat er een conflict op Wikidata ontstaat. De echte reden daarvoor is dat de verschillende taalversies niet op hetzelfde moment de geactualiseerde versie van de World Odonata List verwerken, terwijl die list wel in vrijwel alle taalversies is gebruikt voor de aanmaak van de artikelen. Ook bij ons was er in de tien jaar na de aanmaak van de artikelen, gebaseerd op de list van april 2011, geen onderhoud meer gepleegd. Maar de wetenschap heeft in die tien jaar natuurlijk niet stilgestaan. Ik vind het niet kunnen om artikelen te hebben met een referentie naar een bron die inmiddels de inhoud van diezelfde artikelen tegenspreekt. Vandaar dat ik in elk geval de families en geslachten die Nederlandse vertegenwoordigers hebben aan het nalopen ben. Ik vrees dat de klus van alle 3000 Anisoptera wat te groot voor me is, maar dat betekent dat slechts een deel van onze artikelen wordt bijgewerkt, niet dat er conflicten ontstaan doordat ik niet alles doe. Ik kan dus nog rustig slapen.

Iets anders. Bij het verwerken van een groot artikel (uit het tijdschrift Brachytron) met de habitatgegevens en de ontwikkeling van de aantallen libellen sinds de eeuwwiseling, heb ik inmiddels vrijwel alle artikelen over Nederlandse libellen bewerkt. Die artikelen zijn bijna allemaal in 2015 op verzoek van de vlinderstichting uitgebreid met (delen van) de inhoud van hun website. Het viel me op dat jij daar een groot aandeel in hebt gehad. En wat me ook opvalt is dat de artikelen op onze taalversie sindsdien van een behoorlijk hoog niveau zijn. Dat moet in de praktijk nog best een tijdrovende klus zijn geweest. Ik wil maar zeggen: die pluim kun je in je zak steken. 77.164.133.132 1 mrt 2021 01:50 (CET)Reageren

Dank voor deze vriendelijke woorden. Ik kan ze meteen ook aan jou teruggeven want je hebt de laatste weken veel goed werk verricht om de libellenartikelen verder te verbeteren! In het verleden heb ik ook wel tijd besteed om de libellennamen aan te passen aan de ontwikkelingen op de World Odonata List. Als je het een paar dagen geconcentreerd en systematisch doet werkt het best snel, maar het totale aantal is nogal ontmoedigend. En het blijven vrijwel allemaal beginnetjes, waar zonder verder literatuuronderzoek tekstueel weinig eer aan te behalen is. Dat was juist het leuke van het project met de Vlinderstichting, daar ging het echt om de inhoud en om er een goedlopend artikel van te maken. Dat hebben we met Project Natuur ook geprobeerd voor andere soortgroepen, maar met wisselend succes. Niet alle soortenorganisaties zijn zo genereus als de Vlinderstichting om alle informatie op hun website of op Verspreidingsatlas.nl onder een CC-BY-SA licentie ter beschikking te stellen. Dan is de drempel om nieuwe artikelen te maken toch een stuk groter. Ik zie wel dat Gebruiker:Rasbak nog steeds actief is om mooie nieuwe plantenartikelen aan te maken. En Gebruiker:Johan N werkt nog regelmatig aan (nieuwe) artikelen over plantengemeenschappen. Zo doen we allemaal ons ding en wordt het geheel stap voor stap mooier en completer. Fijne dag gewenst! K.vliet (overleg) 1 mrt 2021 09:38 (CET)Reageren
O ja ik vergeet nog een belangrijke: Gebruiker:Rudolphous heeft vorig jaar heel wat artikelen over paddenstoelen onder handen genomen. Daar ga ik binnenkort ook weer mee aan de slag, en met de korstmossen. K.vliet (overleg) 1 mrt 2021 10:06 (CET)Reageren
Haha, ik had niet door dat ik gevolgd werd, behalve dan door de anoniemencontroleurs. 77.164.133.132 1 mrt 2021 15:24 (CET)Reageren
Haha, gelukkig laat je je daar niet door afschrikken. Sinds het libellenproject heb ik alle Nederlandse libellen op mijn volglijst staan. Dus dan valt het wel op als iemand daar enthousiast bezig is artikelen te verbeteren. Ben ik blij mee. Groeten, K.vliet (overleg) 1 mrt 2021 23:00 (CET)Reageren
K.vliet, Leuk te lezen dat je met paddenstoelen en korstmossen aan de slag gaat. Regelmatig probeer ik ook een bijdrage te doen. Vaak van dingen die ik zelf gezien heb. Gelukkig is er nog genoeg te doen op dit vlak. Rudolphous (overleg) 3 mrt 2021 18:57 (CET)Reageren

Dank

bewerken

...voor het nalezen van mijn bijdragen aan de korstmossen. Zo te zien laat ik ook weleens een steekje vallen! Het wordt gewaardeerd. Mvg, AnarchistiCookie  Overleg 1 mrt 2021 16:54 (CET)Reageren

Graag gedaan! We laten allemaal steekjes vallen en daar lezen we makkelijk overheen als we bezig zijn. Ik was blij om te zien op de projectpagina dat je bezig was met de kostmossen. Ik wil er binnenkort zelf ook weer mee aan de slag gaan en ik hoop dat je dan ook af en toe meeleest. Goed idee trouwens om op de CC-licentie van natuurtijdschriften.nl te wijzen. Daar kan ik ook mijn voordeel mee doen. Op Verspreidingsatlas vind je hier en daar ok wel informatie met een CC-licentie, maar voor het overgrote deel van de soorten moeten we toch in de literatuur duiken. Groeten, K.vliet (overleg) 1 mrt 2021 22:56 (CET)Reageren
Dat lijkt me een mooi plan, en inderdaad! Tijdschriften.nl is een aanrader. De Atlas is ook zeker een mooie bron, maar inderdaad, de wat minder bekende soorten vereisen wat meer literatuuronderzoek. Maar gelukkig is dat geen vervelende klus. AnarchistiCookie  Overleg 2 mrt 2021 21:31 (CET)Reageren

Enquête bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2022

bewerken

Wikimedia Nederland organiseert voor de vierde keer een enquête onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013, 2015 en 2018 soortgelijke enquêtes gehouden. Doel van de enquête is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en om inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Via deze weg benaderen we 300 willekeurige bewerkers persoonlijk, om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot woensdag 26 januari. Hier vind je de link naar de enquête.

Dank bij voorbaat, en hartelijke groet, Sandra Fauconnier - Wikimedia Nederland 20 jan 2022 15:29 (CET)Reageren

Grote studiegroep

bewerken

Bedankt voor deze wijziging in Voedselbos. Dat was inderdaad wel een erg grote en diverse studiegroep. 🙂 –Frank Geerlings (overleg) 28 jul 2022 16:27 (CEST)Reageren

Dank

bewerken

Hallo K.

Dank voor alle verbeteringen mbt de schimmelartikelen. Het geheel begint een mooie verzameling te worden:

M.v.gr,

Rudolphous (overleg) 2 okt 2022 22:35 (CEST)Reageren

Ha Rudolphous, ja je bent lekker bezig :-) Een ding moet me wel van het hart. Ik zie regelmatig dat je een paddenstoel of schimmel aanduidt met "het". Dat is alleen juist als het terugslaat op een onzijdig woord. Bij paddenstoel, schimmel en zwam is dat niet het geval. Ik realiseer me dat er ook mensen zijn die bezwaar hebben om 'dingen' met hij of zij aan te duiden. Dan zou je kunnen kiezen voor een oplossing als "de soort/schimmel/zwam komt voor op ...", eventueel gemengd met af en toe "hij" tussendoor om het niet te gekunsteld te maken. (Het gebruik van "het" kan ook een gevolg zijn van vertaling uit het Engels/Duits).
Vriendelijke groeten, K.vliet (overleg) 26 okt 2022 15:13 (CEST)Reageren
K.vliet, hiervan was ik niet op de hoogte, zal dit meenemen vanaf nu in nieuwe en aanpassingen op bestaande artikelen. Rudolphous (overleg) 28 okt 2022 14:57 (CEST)Reageren

Melding over artikelen van Torval, PeterKeijsers of Paolingstein

bewerken

Beste K.vliet,

Uit onderzoek is gebleken dat vele pagina's die door een gebruiker onder de naam Torval, PeterKeijsers of Paolingstein zijn aangemaakt, niet voldoen aan de normen die op de Nederlandse Wikipedia gelden met betrekking tot verifieerbaarheid. Tijdens een recente stemming is besloten dat deze artikelen uit de hoofdnaamruimte zullen verdwijnen, tenzij iemand duidelijk aangeeft, voor 23 november 2023, dat het betreffende artikel gecontroleerd is, dat wil zeggen dat de feiten gecontroleerd zijn in onafhankelijke bronnen en dat alle opgegeven bronnen zorgvuldig aangeven wat deze worden toegedicht. Omdat jij meerdere van deze artikelen in het verleden bewerkt hebt, willen we jou met dit bericht wijzen op de volgende artikelen op deze lijst:

Als je vindt dat een artikel daadwerkelijk voldoet aan alle eisen, dan kan je dit aangeven op de nalooplijst. Gelieve dan ook het sjabloon bovenaan de artikelpagina te verwijderen.

Alvast bedankt, mede namens Bertux,

RonnieV (overleg) 22 okt 2023 15:58 (CEST)Reageren