Call of Duty-streamer Nickmercs geeft verklaring af over Twitch verbanning

Schending van communityrichtlijnen.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Nickmercs van FaZe Clan heeft een verklaring afgegeven over een recent opgelegde ban door streamingplatform Twitch.

Waarschuwing: denigrerende taal volgt.


Nickmercs, echte naam Nick Kolcheff, tweette dat hij verbannen was voor het gebruik van het woord “tranny” tijdens een livestream op Twitch, en gebruikte vervolgens wederom denigrerende taal door het volgende eraan toe te voegen: “Blijkbaar is dat een denigrerende term. Dat is mijn fout. De volgende keer zal ik de term ‘mentale gezondheidsstoornis’ gebruiken.”

Het Twitch-kanaal van Nickmercs is momenteel offline en gemarkeerd als “Dit kanaal is tijdelijk niet beschikbaar vanwege een schending van de communityrichtlijnen of servicevoorwaarden van Twitch.”

De richtlijnen van Twitch stellen dat het streamingplatform “geen gedrag toestaat dat wordt gemotiveerd door haat, vooroordelen of intolerantie, inclusief gedrag dat discriminatie, denigrerende opmerkingen, intimidatie of geweld bevordert of aanmoedigt op basis van de volgende beschermde kenmerken: ras, etniciteit, kleur, kaste, nationale oorsprong, immigratiestatus, religie, geslacht, gender, genderidentiteit, seksuele geaardheid, handicap, ernstige medische aandoening en veteranenstatus.”

Nickmercs is een van de populairste Call of Duty-streamers ter wereld, met een grote aanwezigheid op sociale media en 6,72 miljoen volgers op Twitch. In juni 2023 verwijderde Activision de Nickmercs Call of Duty: Modern Warfare 2 en Warzone skin nadat de Faze Clan-streamer een anti-LGBTQ+ tweet had geplaatst.

Nickmercs had gereageerd op een tweet van eSports-omroeper Chris Puckett die een confrontatie toonde tussen anti- en pro-LGBTQ+ demonstranten buiten een school die stemde om juni te erkennen als Pride Month. “Ze moeten kleine kinderen met rust laten. Dat is het echte probleem,” tweette Nickmercs in reactie, wat een hevige discussie veroorzaakte.

Nickmercs, die ook streamt op het concurrerende platform Kick, tweette onlangs om afstand te nemen van Guy Beahm, de populaire streamer bekend als Dr Disrespect, te midden van voortdurende rapporten rond zijn ban van Twitch uit 2020 en zijn vermeende seksueel expliciete berichten aan een minderjarige. Nickmercs is een van de streamingvrienden van Dr Disrespect, ze hebben in de loop der jaren samen meerdere videogames gespeeld tijdens streams.

Het is onduidelijk hoe lang de Twitch-ban van Nickmercs zal duren, maar de website meldt dat het tijdelijk is. IGN US heeft Faze Clan om commentaar gevraagd.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel
Gerelateerde artikelen
Reacties