Kirken kaldes en langhuskirke, da den har et langt kirkerum, hvor skib og kor går i et. På sydsiden er der et våbenhus. Både langhuset og våbenhuset er opført i munkesten i den gotiske periode (1250-1550). Over koret er der et lille tårn, en såkaldt tagrytter, fra starten af 1800-tallet.
Kirken står i dag gulkalket med røde, teglhængte tage.
Langhuset har tre fag, og koret har en tresidet østgavl. Den er taktfast inddelt ved samtidige, udvendige støttepiller. I koret har der oprindeligt været en dør på sydsiden, ligesom der i skibet har været en dør mod syd og en mod nord. Som den eneste er syddøren i skibet stadig i brug, men dog i omdannet form, mens de andre er muret til. Samtlige fag, som ikke har haft dør, har oprindeligt haft vinduer, men heraf er kun bevaret rester i murværket. Pillen ved korets nordside er fra første færd udformet som trappehus.
Våbenhuset er en tilføjelse, som er kommet til inden for samme periode. Den har gotiske dekorationer af savskifte, hvor teglstenen har hjørnet ud, trappeformede kamtakker og spidsbuede højblændinger, dvs. høje murnicher.
Tagrytteren er opført mellem 1812 og 1815. Det er bygget i eg og har et ottekantet spir.
I det indre står kirken hvidkalket. Rummet bærer præg af det murede, hvælvede loft, som imidlertid ikke er det oprindelige.
Langhusets tagværk er fornyet, mens våbenhusets er oprindeligt.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.