Distributionen af IE sammen med Windows fik i 1998 det amerikanske justitsministerium til at sagsøge Microsoft for at misbruge sin dominerende rolle inden for operativsystemer til at holde konkurrenter ude af markedet for browsere; sagen blev afgjort ved forlig i 2001.
En ny sag blev anlagt af EU, og Microsoft blev i 2004 dømt til at frigive informationer om programdesign samt til at udvikle en version af Windows uden indbygget medieafspiller. Begge domme havde til hensigt at mindske Microsofts dominans samt at give andre virksomheder bedre mulighed for at udvikle produkter til Microsofts operativsystemer.
I begyndelsen af 2000-tallet voksede brugen af open source-programmer, specielt operativsystemet Linux. Det blev betragtet som en trussel mod Microsoft, selvom open source ikke har vist sig som den store trussel mod hverken Microsoft eller Apple.
I 2002 købte Microsoft det danske firma Navision, som er bevaret som udviklingscenter og europæisk center for Microsofts it-løsninger til erhvervslivet.
Microsoft havde i 2005 ca. 61.000 ansatte og en omsætning på 39,8 mia. dollar. Firmaets hovedkvarter ligger i Redmond, Washington, en forstad til Seattle. De to grundlæggere, Bill Gates og Paul G. Allen, regnes 2006 for hhv. USA's rigeste og sjette-rigeste.
I 2001 gik Microsoft ind på spilkonsol-markedet med deres Xbox, som blev trukket fra markedet 2005, da den afløstes af Xbox 360. Som spiludgiver står Microsoft Game Studios for spil til både PC og Xbox.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.