Teglstenene kom til Danmark i middelalderen. Det gav mulighed for, at man kunne bygge billigere og nemmere, og i den sene middelalder blev det i den nye, gotiske stil. Perioden havde stor byggeaktivitet, og man byggede typisk i brændt tegl, kaldet munkesten, som er lidt større end nutidige mursten. Den gotiske stil er kendetegnet ved dekorationer af trappeformede gavle med kamtakker og systemer af dekorative murnicher i form af blændinger, og særligt var der præference for høje spidsbuer.
I den sengotiske periode, måske i 1517, rev man skibets vestlige gavl ned og forlængede kirken mod vest. Foran forlængelsens sydside byggede man et våbenhus.
I 1868 opførte man det nuværende lille tårn som en del af forlængelsens vestlige gavl. Det skal angiveligt have erstattet et ældre, der muligvis var fra 1763. Tårnet er på hjørnerne dekoreret med svagt fremspringende murpiller, såkaldte lisener.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.