Faktaboks

Sogn
Bolbro Sogn
Provsti
Odense Sankt Knuds Provsti
Stift
Fyens Stift
Kommune
Odense Kommune
Bolbro Kirke
Bolbro Kirke blev opført i 1959-1961. Bygningen er udformet som et kvadrat med afskårne hjørner med et stort, pyramideformet tag over kirkesalen. I det østlige hjørne hænger kirkens klokke mellem to 20 meter høje spir. Foto: 2006.
Af .
Licens: Gnu FDL

Bolbro Kirke ligger mellem Stadionvej og Roesskovsvej i den vestlige udkant af Odense.

Kirkebygningen

Kirken fra 1959-1961 er opført efter tegning af arkitekterne Erik og Ebbe Lehn Petersen. Bygningen er udformet som et kvadrat med afskårne hjørner, og den er i blank mur med synlige, røde teglsten og et pyramideformet skifertag. Over det østlige hjørne rejser sig to 20 meter høje, kobberklædte spir, mellem hvilke klokken hænger.

Kirken

Bolbro Kirke har en kvadratisk grundplan med diagonalen orienteret øst-vest med kirkens indgang vendt mod Stadionvej vest for kirken.

Den relativt store bygning er i en etage og med lange mure, der kun brydes af døre på de små afskårne hjørner mod nord og syd samt indgangsportalen i et bredt smig mod vest. Over den lave bygning rejser det store pyramideformet tag sig over kirkesalen. Pyramidens øverste del er et stort ovenlysvindue.

Kirkens indre

Bolbro Kirke
Kirkerummet belyses af et stort ovenlysvindue i den øverste del af kirkens pyramideformede tag og to vinduer i den sydøstlige væg. Inventaret er hovedsagligt fra kirkens opførelse. Foto: 2006.
Af .
Licens: CC BY SA 2.5

Hovedindgangen i bygningens afskårne vestlige hjørne fører ind til et vinkelformet forrum, eller våbenhus, hvorfra der er adgang til kompleksets øvrige afdelinger og videre til kirkerummet.

Kirkerummet belyses af vinduerne ovenfra og af to vinduer i den sydøstlige væg. Gulvet er lagt af røde mursten.

Inventar i Bolbro Kirke

I Bolbro Kirke er inventaret hovedsageligt fra kirkens opførelse. Således er prædikestolen i støbt beton fra 1961. Bag det fritstående alterbord står der en smallere, altertavlelignende væg, der skjuler en boks til altersølv. I væggens forside er der en korsformet fordybning, og foran den står en Kristusfigur af træ, som er udført i senromansk stil af Albert Elmstedt.

I den sydøstlige vægs to vinduer er der glasmosaikker af Jes Fomsgaard fra henholdsvis 1995 og 2012.

Læs mere i Lex

Eksterne links

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig