Woody Allen: "Én mindent megtettem, amit a #metoo-mozgalom el szeretne érni"

A rendező megvédte magát

Woody Allen: "Én mindent megtettem, amit a #MeToo-mozgalom el szeretne érni"

Woody Allen a #metoo-botrányok kirobbanása után sajátos helyzetbe került: egyrészt a különböző filmes figurák kiközösítése felszínre hozta az ő 1992-es molesztálási ügyét is, ugyanakkor a közvélemény nem hozott róla egyértelmű ítéletet. Néhány színész kijelentette, hogy többé nem dolgozik vele, néhányan megvédték, az Amazon pedig törölte az A Rainy Day in New York című filmje bemutatóját.

A szóban forgó produkció azonban most több európai országban is forgalmazásba kerül, így újra fellángolt a vita Allen személye kapcsán: néhány napja Scarlett Johansson kelt a rendező védelmére, amit Hollywood finoman szólva sem fogadott üdvrivalgással. Ugyanakkor ennek hatására a rendező megragadta az alkalmat, hogy megszólaljon az ügyben, a következőket nyilatkozva a France24-nak:

"Színésznők százaival dolgoztam, és egyiküknek sem volt rám panasza. Nőknek adtam munkát, egészen magas pozíciókban, de tulajdonképpen bármilyen pozícióban, és mindig annyit fizettem nekik, mint a férfiaknak. Mindent megcselekedtem, amit a #MeToo el szeretne érni."

 

Allen egyébként ezzel nem mond újat: egy éve szinte ugyanezekkel a szavakkal indokolta, hogy akár a mozgalom "poszterarca" is lehetne, a konkrét molesztálási vádakra pedig már 2018 januárjában reagált. A jelenlegi nyilatkozatháború tehát aligha fog változtatni a rendező megítélésén, és akármi is legyen az A Rainy Day in New York sorsa, Allen már gőzerővel készíti következő alkotását.

Woody Allen #MeToo

Kommentek