לדלג לתוכן

HTC

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
HTC Corporation
宏達國際電子股份有限公司
נתונים כלליים
סוג חברה ציבורית
בורסה בורסת טייוואן (2498) עריכת הנתון בוויקינתונים
מייסדים פיטר צ'ואו, צ'ר ואנג עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות 1997–הווה (כ־28 שנים)
חברות בנות
  • ביטס אלקטרוניקס
  • S3 Graphics עריכת הנתון בוויקינתונים
מיקום המטה טאיוואןטאיוואן טאוֹיוּאַן, מחוז טאויואן, טאיוואן
ענפי תעשייה הנדסת מערכות תקשורת
מוצרים עיקריים טלפונים ניידים חכמים.
הכנסות 4.55 מיליארד דולר (2009)
רווח 712 מיליון דולר (2009)
עובדים 16,746[1]
 
www.htc.com
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

HTC Corporation (לשעבר High Tech Computer Corporation) היא יצרנית טאיוואנית של טלפונים חכמים המבוססים בעיקר על מערכת ההפעלה אנדרואיד של Google.

החברה נוסדה ב-15 במאי 1997, כחברת מיקור חוץ. כיום מייצרת החברה באופן עצמאי מוצרים תחת מותג HTC, ומוצרי OEM עבור שותפים וחברות אחרות. עד שנת 2009 יצרה החברה בעיקר טלפונים סלולריים בעלי מערכת ההפעלה Windows Mobile של מיקרוסופט.

HTC חברה ב-Open Handset Alliance כחלק מתמיכתה בתקני החומרה המאפשרים את הרצת מערכת ההפעלה אנדרואיד. דגם הטלפון HTC Dream, ששווק במספר מדינות כ-T-Mobile G1, היה הטלפון הראשון שיצא לשוק והתבסס על פלטפורמת אנדרואיד. הוא הוצג בסתיו 2008 בארצות הברית, ולאחר מכן במדינות נוספות באירופה, באוסטרליה ובסינגפור.

בספטמבר 2017 הודיעה חברת גוגל על רכישת החטיבה האחראית על מכשירי גוגל פיקסל בחברת HTC תמורת סכום של 1.1 מיליארד דולר.[2] בינואר 2018 הושלמה הרכישה.[3]

יושבת-ראש HTC היא צ'ר ואנג, בתו של אחד האנשים העשירים ביותר בטאיוואן, ואנג יונג-צ'ינג. בנוסף לתפקידה כיו"ר HTC, מכהנת ואנג כיו"ר VIA Technologies. נשיא החברה הוא פיטר צ'ואו. מנהל הכספים הראשי הוא הוי-מינג צ'נג (Hui-Ming Cheng).

החטיבות הראשיות של HTC, לרבות חטיבת ההנדסה של IA ‏(Information Appliance) וחטיבת ההנדסה של WM ‏(Wireless Mobile) הן בעלי הסמכת תקן ISO 9001 / ISO 14001. תהליך הצמיחה של החברה הואץ באופן דרמטי לאחר שנבחרה על ידי מיקרוסופט כשותפה בפיתוח פלטפורמת החומרה של מערכת ההפעלה Windows Mobile (מבוססת על Windows CE). ההכנסות של HTC מהמכירות הסתכמו ב-2.2 מיליארד דולר לשנת 2005, גידול של 102% מהשנה הקודמת. צמיחה זו צוינה כמהירה ביותר מבין חברות ההייטק בדירוג 100 החברות הטכנולוגיות של השבועון ביזנסוויק.

בספטמבר 2017 הודיעה גוגל כי היא תרכוש את פיקסל, החטיבה האחראית על פיתוח מכשירי סמארטפון ב-HTC, ותשלם 1.1 מיליארד דולר במזומן עבורה. [4].

מגוון מוצרים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מוצרי HTC נמכרים תחת מספר שמות מותג, HTC, ‏Dopod ‏(חברת בת של HTC), ‏i-mate ו-Qtek, ולעיתים קרובות הם ממותגים מחדש על ידי ספקי התקשורת הגדולים כדוגמת T-Mobile, ‏Verizon Wireless, ספרינט נקסטל, O2,‏ Vodafone, ‏ו-AT&T.

חברת HTC החלה את דרכה כיצרן בתכנון מקורי (Original design manufacturer), כשתכננה וייצרה מחשבי כף יד מבוססי Windows Mobile עבור חברות כדוגמת דל, Fujitsu-Siemens, ‏HP/Compaq ופאלם. בארץ היא הייתה ידועה בתחילת שנות ה-2000 כיצרנית של מכשירי i-mate JAM ו-K-JAM, שהיו מחשבי כף-יד בשילוב טלפון סלולרי. ב-2009 החלה HTC לעבור לשוק מכשירי האנדרואיד וכיום שוק הטלפונים הסלולריים שלה כולל בעיקר טלפונים מבוססי אנדרואיד מהסדרות, Desire, Sensation,‏ one ועוד.[5]

ב-5 באפריל 2016 הוציאה החברה HTC Vive, ערכת משקפי מציאות מדומה מהמתקדמות בעולם.[6]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא HTC בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]