לדלג לתוכן

Dune 2000

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
חולית 2000
Dune 2000
עטיפת המשחק
עטיפת המשחק
כללי
תאריך הוצאה

לWindows 95/98
4 בספטמבר 1998 בארצות הברית
12 בנובמבר 1998 באירופה
לPlaystation
31 באוקטובר 1999 בארצות הברית

16 בנובמבר 1999 באירופה
סוגה אסטרטגיה בזמן אמת
פיתוח Intelligent Games, Westwood Studios עריכת הנתון בוויקינתונים
הוצאה לאור Virgin Interactive‏ (PC)
Electronic Arts‏ (Playstation)
ארץ מקור הממלכה המאוחדת עריכת הנתון בוויקינתונים
סדרה חולית (סדרת משחקים)
דרישות תוכנה
מצבי משחק יחיד
פלטפורמות Microsoft Windows 9x, פלייסטיישן עריכת הנתון בוויקינתונים
המשחק הקודם Dune II עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

Dune 2000 הוא משחק וידאו מסוג אסטרטגיה בזמן אמת, שפותח על ידי Intelligent Games ופורסם על ידי Westwood Studios בשנת 1998 עבור Microsoft Windows[1]. מאוחר יותר המשחק פותח גם לפלייסטיישן באותה השנה[2]. זוהי גרסה מחודשת חלקית של Dune II, שמבוססת באופן חלקי על היקום של חולית של פרנק הרברט[3]. סיפור המשחק דומה ל-Dune II, ולאחר מכן, ממשיך במשחק Emperor: Battle for Dune. אף על פי ש-Dune 2000 נועדה במקור להיות מהדורה מחודשת של Dune II, קו העלילה שונה לחלוטין ומתייחס להוצאתו להורג של "מנטאט אמון" מבית אורדוס והחלפתו של הרקונן מנטון מ-Dune II וורדנור על ידי "הייט דה פריז". הסיפור מסופר בסדרת סרטונים בתוך המשחק עצמו.

עלילת המשחק

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הקיסר הפאדישאח לבית קורינו הכריז על אתגר שבו קבע כי מי שיכרה את המספר הרב ביותר של ה"מרקוח" ישלוט במקורו, כוכב הלכת המדברי אראקיס המכונה "Dune", בלי לקבוע חוקים כיצד אחד משלושת הבתים יוכל להשיג את המטרה. בינתיים, ליידי אלארה אחת מבנות הגשרית והקשורה לפילגש הקיסר, לוקחת בחשאי את המפקד (אותו מגלם השחקן) לאחד ההילינרים, האדם שנושא את הדם המתאים והעתיד שלו נבדק על ידן. לדברי אלארה, הן ראו חזיונות רבים של המפקד גוסס ורק בחזיון אחד חי ואפילו שולט על צבאות ענקיים ומביא שלום לאראקיס.

כמו ב-Dune II, שלושת הבתים הראשיים שניתן לשחק אותם הם בית אטרייאידס, בית הארקונן ובית אורדוס. יש שלושה בתים משניים שלא ניתן לשחק איתם בשם בית קורינו, הדררים ושכירי החרב והמבריחים.

בית אטריידיס

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הם הגיעו מכוכב המים של קלדן. לאטריידיס נאמנות חזקה לדוכס שלהם. היועץ המפורסם של הדוכס שלהם, המנטאט, נורי מונאו, מייעץ ושולט על הכוחות של הדוכס באראקיס. הבית שולט בסוג של מטוסי קרב המבטיח להם כוח אווירי חזק המגובים על ידי "טנקים על-קוליים" (Sonic Tank) המבטיחים השמדת אויבים על פני הקרקע. הדוכס מעוניין גם לכרות ברית עם הדררים, הלוחמים המקומיים שממוקמים בכוכב חולית.

בית הארקונן

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בית הארקונן נשלט על ידי הברון המרושע ומגיעים מכוכב הפסולת הגעשית גידי פריים. לדברי ליידי אלארה, הדבר היחיד שאנושי בהארקונן הוא ההרכב הגנטי שלהם, שכן כל האנושיות ננטשה לפני זמן רב מהם לטובת אכזריות מרושעת וכוונות זדון. הם משתמשים ב"טנקי הרס" (Devastator) ובטילי "יד המוות".

בית אורדוס

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הם הגיעו מכוכב קרח ששמו במשחק לא היה ידוע, אך במשחק הבא "Emperor: Battle for Dune" הוא נקרא סיגמא דרקוניס IV. כאשר הם מייבאים את הסחורה שלהם ממערכות כוכבים סמוכות, בית אורדוס מסתמכמים על כישוריהם כסוחרים כדי לייצר רווח. עם זאת, עושרם הפך אותם לפרנואידים יותר. על פי מדריך המשחק, בית אורדוס קונים את כל יחידותיהם במקום לאמן אותם בעצמם, כולל חבלנים כדי להרוס מבנים וטנקים מיוחדים אשר גורמים לכלי רכב לתקוף את בני בריתם. בניגוד לשני הבתים האחרים, בית אורדוס אינו מוזכר באף ספרי Dune, אך הם מוזכרים באינציקלופדיות לא רשמיות של Dune[4].

ב-Dune 2000, השחקן בוחר לשלוט באחד משלושת הבתים והוא נלחם על השליטה של במרקוח (ה"סם" או ה"תבלין", Spice) על כוכב הלכת אראקיס (או חולית). השחקן קוצר את ה"סם" בעבור "סולאריס", המטבע של המשחק, ובעזרתו הוא בונה בסיס צבאי יוצר יחידות תקיפה כדי להגדיל את כוחותיו. המשחק משתמש במנוע דומה לזה של המשחק "Command & Conquer: Red Alert" ובניגוד ל-Dune II, השחקן יכול לשלוט ביותר מיחידה אחת כל פעם.

כמו רוב משחקי האסטרטגיה בזמן אמת, מפת המשחק מתחילה עם ערפל קרב שחור שמכסה את כל המפה. ככל שהשחקן חוקר את המשך המפה הערפל מוסר להמשך המשימה, ומאפשר לשחקן לצפות בפעילות באזורים שהיו מוסתרים קודם לכן. כמו Dune II, השחקן יכול לבנות יסודות בטון לפני הצבת מבנים ובכך הם נבנים עם נקודות פגיעה מקסימליות.

אף על פי שבכל בית יש יחידות ומבנים משותפים רבים, כגון חיל רגלים, טנקים, "מלכודות רוח" (אשר מספקות חשמל למבנים) ורכבי בנייה ניידים (MCV), לכל בית יש גם יחידות מיוחדות משלו, כמו ה"טנקים העל-קוליים" (Sonic Tank) של בית אטריידיס. כמו במשחקים אחרים של וסטווד סטודיו, שחקן יכול לקבל גישה ליחידות המיוחדות של הבתים האחרים על ידי לכידת בניין אויב שיכול לייצר את היחידות הרצויות.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ "FED2k »". dune2k.com.
  2. ^ "Dune Gold". 7 באפריל 2001. אורכב מ-המקור ב-7 באפריל 2001. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ "DUNE 2000". 30 בספטמבר 2000. אורכב מ-המקור ב-30 בספטמבר 2000. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ McNelly, Willis E. The Dune Encyclopedia, June 1, 1984, pg. 273, ISBN 0-425-06813-7 (US edition)