לדלג לתוכן

מיק הארווי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
יש לערוך ערך זה. ייתכן שהערך סובל מבעיות ניסוח, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו, או מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים.
אתם מוזמנים לסייע ולערוך את הערך. אם לדעתכם אין צורך בעריכת הערך, ניתן להסיר את התבנית. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
מיק הארווי
Mick Harvey
לידה 29 באוגוסט 1958 (בן 66)
רושסטר, ויקטוריה, אוסטרליה עריכת הנתון בוויקינתונים
מוקד פעילות אוסטרליה עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות מ-1973 עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים Caulfield Grammar School עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה פוסט-פאנק (Punk), פולק רוק עריכת הנתון בוויקינתונים
כלי נגינה גיטרה בס, בס, קלידים מוזיקליים, גיטרה, מערכת תופים עריכת הנתון בוויקינתונים
חברת תקליטים מיוט רקורדס עריכת הנתון בוויקינתונים
www.mickharvey.com
פרופיל ב-IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
מיק הארווי

מיק הארוויאנגלית: Michael John "Mick" Harvey) הוא סופר אינסטרומנטליסט, מלחין, מעבד ומפיק מוזיקלי. מיק הארווי ידוע בעיקר כאיש "הזרעים הרעים", להקתו של הזמר ניק קייב.

הארווי נולד ב-29 בספטמבר 1958, בעיירה רושסטר, במדינת ויקטוריה שבאוסטרליה, וגר סמוך לכנסייה האנגלית שבה שימש אביו ככומר. בגיל צעיר, עבר עם משפחתו להתגורר בפרבר בעיר מלבורן. מגיל צעיר שר במקהלת הכנסייה. כמו אחיו הגדול פיליפ ואחיו הקטן סבסטיאן, נשלח גם הוא ללמוד בבית הספר הפרטי קאופילד, במלבורן, שבשעתו היה לבנים בלבד. שם, בתחילת שנות השבעים, פגש את ניק קייב, טרייסי פו ופיל קלברט. ביחד עם ניק קייב (שירה), פיל קלברט (תופים) וסטודנטים נוספים שניגנו בגיטרת בס וחצוצרה, הוא הקים להקה שניגנה קאוורים לשירים של לו ריד, דייוויד בואי, רוקסי מיוזיק, אליס קופר, אלכס הארווי ועוד. הוא ניגן גיטרה ובמקביל למד אצל גיטריסט הג'אז, ברוס קלארק והמשיך לשמש כנער מקהלה בכנסייה.

בתום לימודיהם בשנת 1975 צירפה הלהקה את טרייסי פו (גיטרה באס) והחליטה להמשיך תחת השם "The Boys Next Door". שנת 1976 הייתה שנה חשובה בסצנת הפאנק באוסטרליה והשפעתה ניכרה על הלהקה שהתחילה לנגן חומר מקורי בסגנון פאנק וניו וייב. נגינת הגיטרה של הארווי הייתה בסגנון חופשי, מלוכלך, מושפע מג'יימס ויליאמסון, גיטריסט ה"סטוג'ס", ופול וולר, איש "הג'אם". בשנים 1977–1978 הלהקה הרבתה להופיע בפאבים מקומיים. ב-1978 הצטרף אל הלהקה הגיטריסט, כותב וזמר רולנד ס. הווארד שהוסיף סאונד גיטרה ייחודי, כאוטי ומלוכלך, וכתב כמה מהשירים. היפה, השונה והמוצלח בהם אף הפך לשיר המזוהה ביותר עם ניק קייב מתקופה רחוקה זו בקריירה שלו, "Shivers".

הלהקה הקליטה והוציאה אלבום אחד בשם "Door Door", ולאחר הצלחה פושרת בלבד באוסטרליה, החליטה ב-1980 לעבור ללונדון. שם שינתה הלהקה את שמה ל-"The Birthday Party", ועתה המוזיקה שיצרה הייתה אגרסיבית מאוד ונחשבה חדשנית באותם הימים, דבר שתרם להצלחתה. הפאנק שלה אופיין בשירתו ובקולו המיוחד והמיוסר של ניק קייב (שצרח לא מעט), בבס חזק ובגיטרות אנרגטיות במיוחד. ב-1981 יצא אלבומם הראשון בשם "תפילות תחת אש", (Prayers On Fire). מיק הארווי הלחין לא מעט שירים ללהקה, אך הכתיבה וההלחנה העיקרית היו של ניק קייב ורולנד ס. הווארד. סמוך ליציאת אלבומם השני, "Junkyard", ב-1982 עברה הלהקה למערב ברלין ללא המתופף, פיל קלברט. הארווי תפס את עמדת המתופף, אך בהקלטות המשיך לנגן גם על על גיטרות, קלידים, גיטרה באס, סקסופון וכלי הקשה נוספים. ב-1983, לאחר הקלטת האלבום השני E.P.s (מיני-אלבום), החליטה הלהקה להתפרק. הארווי בחר להישאר בברלין. הוא יצר קשר עם חברו סיימון בוני, ויחד איתו הקים מחדש את להקתו האוסטרלית של בוני Crime and The City Solution, בה שימש הארווי, לסירוגין, כמתופף וגיטריסט. רולנד ס. הווארד הקים את להקתו These Immortal Souls, בה ניגן הארווי על גיטרה ופסנתר, בימיה המוקדמים של הלהקה. במקביל הקימו ניק קייב ומיק הארווי, את "ניק קייב והזרעים הרעים", ההרכב שעתיד להיות המשפיע, המגוון והוותיק ביותר מבין אותם הרכבים שצמחו מפירוקה של ה-Birthday Party. אחרי קריירה ארוכה, פורה ומצליחה, ואחרי שמרגע היווסדו ניקז אליו מוזיקאים ייחודיים מכל העולם, ואף הצמיח במסגרתו אומנים חדשים ופרויקטים רבים, פעיל ההרכב עד היום. מיק הארווי (להוציא את ניק קייב) הוא הוותיק ביותר בהרכב זה.

מיק הארווי

הפקה ושיתופי פעולה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מיק הארווי הרבה להשתתף בפרויקטים רבים, כתיבת פסי-קול, השתתפות באלבומים של להקות וזמרים שונים, כמוזיקאי אורח או כחבר קבוע, לעיתים הן כמוזיקאי והן מפיק מוזיקלי. הבולטים מבין הפסקולים: ב-1990 כתב יחד עם ניק קייב ובליקסה ברגלד את פסקול הסרט "Ghosts... Of The Civil Dead". בשנת 2000 כתב יחד עם אדם קלייטון-ג'ונס וניק קייב פסקול למחזה על-פי ספרו של ניק קייב: "ותרא האתון את המלאך". בשנת 2003 כתב פסקול לסרט "Australian Rule", עליו זכה שנה מאוחר יותר בפרס הפסקול המקורי הטוב ביותר במסגרת פרסיי תעשיית המוזיקה האוסטרלית. בשנים-1995 ו-1997 הוציא הארווי שני אלבומי מחווה למשורר והזמר הצרפתי סרז' גינסבורג. את שני האלבומים הפיק הארווי יחד עם המפיק הוותיק של הזרעים הרעים, טוני כהן. מיק הארווי ניגן על כל כלי הנגינה, להוציא אנסמבל כלי-מיתר שליווה חלק מהשירים. כמו כן, הוא שר את רוב השירים להוציא שירים ששרה אניטה ליין. בנוסף, תרגם את מרבית השירים מצרפתית לאנגלית.

מיק הארווי הפיק מוזיקלית אלבומים רבים. בין הבולטים: הפקה ושיתוף פעולה עם הזמרת, כותבת האנגלית פי. ג'יי הארווי (אין קשר משפחתי). הפקה ונגינה באלבום של הזמר האוסטרלי רוברט פורסטר. הפקה ונגינה באלבומו הראשון של הזמר, כותב, המלחין והקלידן האוסטרלי קונווי סוואג', שהוא אף חבר ב"זרעים הרעים" משנת 1994, הפקת אלבום אוסף, המאגד עשור של יצירה עם כל חברי הזרעים הרעים ולהקותיהם, ואלבום נוסף שיצא בשנת 2001, לזמרת כותבת האוסטרלית אניטה ליין.

הארווי הפיק וניגן באלבומם השלישי של ההרכב הגרמני "דיי האוט", להקתו של מתופף הזרעים הרעים תומאס ווידלר. ניגן על מגוון כלים באלבומו הרביעי של הזמר, גיטריסט, כותב והמלחין האוסטרלי הוגו רייס. הפיק וניגן באלבומו הראשון של הבאסיסט, זמר, מלחין והסופר אינסטרומנטליסט האנגלי ברי אדמסון.

דיסקוגרפיה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

1977-1980 - The Boys Next Door

1981-1983 - The Birthday Party

1983-2006 - Nick Cave and The Bad seeds

1986-1993 - Crime and The City Solution

  • 1985 - The Dangling Man - EP
  • 1985 - Just South of Heaven - EP
  • 1986 - The Kentucky Click/Adventure - EP
  • 1986 - Room of Lights
  • 1988 - Shine
  • 1989 - The Bride Ship
  • 1990 - Paradise Discotheque
  • 1993 - The Adversary - Live

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מיק הארווי בוויקישיתוף