Τα καλύτερα PS VR2 παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε το 2024 (και ένα από αυτά είναι δωρεάν!)

Τίτλοι που αξίζουν την προσοχή σας.

Τώρα που το PS VR2 μπήκε για τα καλά στις ζωές και τα σαλόνια μας, σίγουρα υπάρχουν πολλοί από εσάς που αναρωτιέστε ποιοι είναι οι πιο αξιόλογοι τίτλοι που μπορείτε να παίξετε στη νεότερη κονσόλα της Sony. Έτσι και 'μεις αποφασίσαμε να σας διαφωτίσουμε με άλλη μια λίστα όπου εξερευνάμε τη videogame αγορά και σας δίνουμε τα must-owns και τις πιο αξιομνημόνευτες κυκλοφορίες που αξίζουν τόσο τον χρόνο όσο και τα χρήματα σας.

Έτσι χωρίς περεταίρω καθυστέρηση, πάμε να δούμε τα παιχνίδια που αξίζει να προσθέσετε στη συλλογή σας αν έχετε στην κατοχή σας το headset εικονικής πραγματικότητας της PS VR2.

Οι πιο καυτοί νέοι τίτλοι

Οι νεότερες προσθήκες που αξίζουν την προσοχή σας.

Madison VR

Μπορεί να νομίζετε ότι είστε άτρωτοι όσον αφορά τον τρόμο στην εικονική πραγματικότητα, μπορεί να είστε σκληρόπετσοι, να έχετε αναμετρηθεί με το "Resident Evil 7" σε δυσκολία Madhouse, ή να έχετε επιβιώσει από το "Everest" (την PCVR εκδοχή του "Alien Isolation"). Όσο γενναίοι όμως και αν πιστεύετε πως είστε, το "Madison VR" μπορεί πολύ εύκολα να σας φέρει στα όρια σας και να σας κρατήσουμε καθηλωμένους στη κονσόλα σας για ώρες.

Αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στον εξαιρετικό ηχητικό σχεδιασμό, σε ένα έντονο σύστημα «μάχης» που βασίζεται σε μια αποδυναμωτική κάμερα Polaroid και στις υπερφυσικές πτυχές του παιχνιδιού που πάνε την εμπειρία σε άλλο επίπεδο. Τα ζόμπι και οι xenos είναι πιο υλικές απειλές που μπορείτε να εξουδετερώσετε χρησιμοποιώντας τη λογική και τα αντανακλαστικά σας. Τα πραγματικά προβλήματα έρχονται όταν βλέπουμε ανθρώπους, τοποθεσίες και αντικείμενα να κάνουν τα πιο φρικιαστικά απίστευτα πράγματα (συχνά έξω από την περιφερειακή όραση του ατόμου) πυροδοτώντας το PTSD όσων είχαν την ατυχία να παίξουν το P.T. Αν είστε λάτρεις του είδους, το "Madison VR" είναι ένας τίτλος που σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψετε. Απλά να ξέρετε ότι το πρόγραμμα ύπνου σας μπορεί να επηρεαστεί λιγάκι.

Μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι κλικάροντας εδώ

Περιεχόμενα

  • Τα καλύτερα PS VR2 Shooters του 2024
  • Τα καλύτερα PS VR2 παιχνίδια του 2024 για περιπέτειες μέσα στο κόκπιτ
  • Τα καλύτερα PS VR2 παιχνίδια του 2024 για τους λάτρεις της αδρεναλίνης
  • Τα καλύτερα PS VR2 παιχνίδια του 2024 για χαλαρωτικές στιγμές
  • Τα καλύτερα PS VR2 παιχνίδια του 2024 για γκαφατζίδικες περιπέτειες
  • Τα καλύτερα PS VR2 παιχνίδια του 2024 για ποιοτικές gaming εμπειρίες
  • Τα καλύτερα PS VR2 παιχνίδια του 2024 για εξωπραγματικές gaming εμπειρίες φαντασίας

Τα καλύτερα Shooters του 2024 για το PS VR2

Για τις μέρες που θέλετε να μετατρέψετε τα Sense Controllers σας σε πιστόλια και λεπίδες.

Vertigo 2

Ακόμα και απέναντι στις δωρεάν VR ενημερώσεις των "Resident Evil 4" "Resident Evil Village", το "Vertigo 2" είναι απολύτως ικανό να κερδίσει την προσοχή και τον εντυπωσιασμό σας για την ιδιαίτερη FPS προσέγγισή του. Έξυπνο και πρωτότυπο, αν και σαφώς εμπνευσμένο από τον πολυδιάστατο κόσμο του "Half-Life 2", το "Vertigo 2" σας βάζει στο ρόλο ενός εξωγήινου εξολοθρευτή σε μια μυστική βάση που βρίσκεται υπό διάλυση. Για αυτό βάλτε στον ώμο σας όσα περισσότερα sci-fi όπλα μπορείτε και ετοιμαστείτε για άφθονα boss fights και μια απίστευτα ποιοτική εκτέλεση παραγωγής από μια μονομελή ομάδα ανάπτυξης.

Παρόλο που η αφήγηση είναι αρκετά ελκυστική κλίνοντας προς το περίεργο στυλ του "Rick and Morty", είναι ο μοναδικός οπλισμός και οι προκλητικές μάχες που θα σας κάνουν να ερωτευτείτε πραγματικά αυτό το 10ωρο shooter. Αν έχετε όρεξη για ψάξιμο μπορείτε να βρείτε (ή να αποκτήσετε μέσω γρίφων) ρυθμιστές ή σταθμούς αναβάθμισης μιας χρήσης για να κάνετε βελτιώσεις στα πιο έμπιστα όπλα σας. Ακόμα καλύτερα, υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για να παίξετε το παιχνίδι ξανά και ξανά, χάρη στην πληθώρα χαρακτήρων που μπορείτε να ξεκλειδώσετε και να αποκτήσετε πρόσβαση σε μοναδικές ικανότητες που αλλάζουν πραγματικά τον τρόπο που παίζετε. Το "Vertigo 2" είναι ένα απρόσμενο διαμάντι (για τους παίκτες του PS τουλάχιστον) που θα έπρεπε να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας επιθυμιών σας.

Μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι κλικάροντας εδώ

Tiger Blade

Αυτό το παιχνίδι βγήκε λίγες μέρες πριν από το τέλος του 2023, οπότε θα κάνουμε μια μικρή εξαίρεση στους κανόνες για να το συμπεριλάβουμε. Μια μοναδική προσθήκη συγκριτικά με τα free movement FPS που έχουμε αναφέρει νωρίτερα, το "Tiger Blade" χαράζει το δικό του κορεατικό neo-noir μονοπάτι, προσεγγίζοντας με κομψότητα τη VR βία. Όπως και στο "Time Crisis", διασχίζετε μια τοποθεσία γεμάτη κακούς τους οποίος μπορείτε να προσπαθήσετε να ξεφορτωθείτε με το ξίφος ή με μια σφαίρα στο κόκαλο.

Για γίνουμε πιο σαφείς, ως παίκτες δεν κινείστε τόσο γραμμικά αλλά έχετε άπλετη ελευθερία χάρη σε μια πλατφόρμα με γάντζο που σας επιτρέπει να μεταβείτε σε διάφορα σημεία αλλά και σε κοντινές τοποθεσίες με εχθρούς. Και η εμπειρία γίνεται ακόμα πιο ισχυρή καθώς το "Tiger Blade" είναι τέλειο για speed running προσφέροντας παράλληλα μονομαχίες σε αυτοκινητόδρομους πάνω σε μοτοσυκλέτες τύπου Akira και συναρπαστικές μάχες με bosses. Θα το χαρακτηρίζαμε περίπου τόσο έντονο και τόσο ικανοποιητικό όσο το "Pistol Whip", χάρη στην πτυχή πεπερασμένης υγείας. Έχετε υπόψη σας ότι το "Tiger Blade" δεν είναι τόσο ποιοτικό όσο οι προηγούμενοι τίτλοι της λίστας και με το speedrun mode δεν είναι ιδανικό για να το επαναλάβετε.

Μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι κλικάροντας εδώ

Τα καλύτερα PS VR2 παιχνίδια του 2024 για περιπέτειες μέσα στο κόκπιτ

Μερικές φορές όλα εξαρτώνται από το κόκπιτ (και ίσως από έναν λεβιέ ή ένα τιμόνι).

Gran Turismo 7

Ναι, θεωρητικά, αυτή η απίστευτη videogame εμπειρία έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 2022, αλλά πρακτικά ένα τεράστιο ποσοστό ενημερώσεων και αναθεωρήσεων που ήρθαν αργότερα ήταν αυτά που μετέτρεψαν το GT7 στο θηρίο που είναι σήμερα. Επίσης, το γεγονός ότι επιτρέπει τη χρήση χειριστηρίου DualSense κάνει αυτό το VR παιχνίδι μια ιδανική επιλογή για τις στιγμές που τα Sense Controllers σας δεν έχουν μπαταρία ή φορτίζουν.

Τι άλλαξε λοιπόν από την κυκλοφορία του; Προστέθηκαν ένα σωρό καινούριες πίστες (συμπεριλαμβανομένης μιας κούρσας στον πάγο και του προσωπικά αγαπημένου Grand Valley) μαζί με 67 επιπλέον αυτοκίνητα. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι κάποιες σημαντικές αλλαγές στην σόλο gaming εμπειρία που ήρθαν με τη μορφή αδειών/αμοιβών Master, εβδομαδιαίων προκλήσεων και ενός καταλόγου εκδηλώσεων. Για όσους έχουν βαθιά τσέπη, υπάρχει επίσης ένας υπέροχος νέος τρόπος για να ζήσετε την εμπειρία του GT7 χρησιμοποιώντας τη νέα επίσημη τιμονιέρα Fanatec Gran Turismo DD Extreme.

Μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι κλικάροντας εδώ

Τα καλύτερα PS VR2 παιχνίδια του 2024 για τους λάτρεις της αδρεναλίνης

Βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας σας (και σιγουρευτείτε ότι τα κατοικίδια σας είναι καθαρά)

Propagation: Paradise Hotel

Αν σας αρέσει οι διακοπές σας να έχουν μια γεύση θανάτου τότε ίσως να θέλετε να κάνετε μια κράτηση στο "Propagation: Paradise Hotel". Οι παροχές που μπορείτε να περιμένετε που μπορείτε να αναμένετε κατά τη διάρκεια της φονικής διαμονής σας είναι: ανατριχιαστικοί ήχοι, ένοπλο self defense σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, διαχείριση περιορισμένων πυρομαχικών που συνεχώς μειώνονται και αδιάκοπη ένταση για περίπου 3 με 4 ώρες. Α, και απίστευτα λεπτομερής αισθητική ακόμα και στους στεγνωτήρες χεριών. Χωρίς αμφιβολία.

Άλλα αξιοσημείωτες πτυχές του παιχνιδιού περιλαμβάνουν τα εκπληκτικά γραφικά που κόβουν την ανάσα στα 120 fps, συμπαγείς γρίφους, και συναρπαστικά stealth section και boss fights που θα κάνουν την καρδιά σας να χτυπήσει δυνατά. Ειλικρινά, αυτό είναι σχεδόν το μόνο που μπορούμε να σας πούμε για αυτό το απρόσμενο διαμαντάκι προκειμένου να αποφύγουμε στα spoilers. Αντισταθείτε στις ασφαλείς επιλογές και πηγαίνετε οπωσδήποτε στην πιο υψηλότερη δυνατή δυσκολία για να απολαύσετε την ποιοτική gaming εμπειρία που υπάρχει εδώ.

Μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι κλικάροντας εδώ

Kill It With Fire VR

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινής, αυτός ο τίτλος θα μπορούσε άνετε να συμπεριληφθεί στην κατηγορία "γκαφατζίδικων περιπετειών" που υπάρχει παρακάτω, αναλόγως το πώς αισθάνεστε για τα ανατριχιαστικά έντομα που πετάγονται σαν jack-in-the-box. Αν πάντως έχετε ακόμα και κάποια ήπια εντομοφοβία, τότε το "Kill it with Fire VR" μάλλον δεν είναι για σας.

Η ιδέα εδώ είναι τόσο απλή όσο και εθιστική: τριγυρνάτε σε ένα καρτουνίστικο δωμάτιο με όλο και πιο παράξενα/εκκεντρικά όπλα, δολοφονείτε οκτάποδες απειλές και κάνετε τις διάφορες δουλειές από τη λίστα σας. Υπενθυμίζουμε όμως: αυτά τα ανατριχιαστικά πλάσματα δεν σκοτώνουν, ούτε μπορείτε να αυτοκτονήσετε με έναν εκτοξευτή RPG που μόλις φέρατε στο σαλόνι. Η «πρόκληση» εξαρτάται αποκλειστικά από τις σκέψεις κάποιου που τον καταδιώκουν αράχνες. Οπότε ναι, τρομακτικό ή ξεκαρδιστικό - διαλέξτε και πάρτε!

Μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι κλικάροντας εδώ

Τα καλύτερα PS VR2 παιχνίδια του 2024 για χαλαρωτικές στιγμές

Συναρπαστικά παζλ χωρίς τη συναισθηματική εξάντληση.

Puzzling Places

Εδώ είναι ένας άλλος τίτλος του 2023 τον οποίο συμπεριλαμβάνουμε στα highlights της φετινής χρονιάς, χάρη στις ενημερώσεις που έχουν ενσωματώσει συναρπαστικές αλλαγές στο παιχνίδι. Σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για ένα δωρεάν patch για να υποστηριχτεί η λειτουργία δύο παικτών (και μια αύξηση της ανάλυσης κατά 1,45x). Τώρα εσείς και ένας φίλος σας που έχει επίσης VR (PS VR2, Pico ή Quest) μπορείτε να συνυπάρξετε στον ίδιο εικονικό χώρο και να τσακώνεστε για το πώς να συναρμολογήσετε ξανά διάφορα ανατιναγμένα τρισδιάστατα αντικείμενα.

Ειλικρινά, είτε το παίξετε αυτό μόνοι σας είτε με έναν φίλο, η εμπειρία που προσφέρει το "Puzzling Places" είναι πολύ πιο συναρπαστική απ' ό,τι ακούγεται.

Μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι κλικάροντας εδώ

Toy Trains

Ανεξάρτητα από την κονσόλα VR που διαθέτετε, καλό είναι να έχετε κάτι πιο ήρεμο στη βιβλιοθήκη σας. Κάτι ρηχό. Κάτι που μπορεί να εντυπωσιάσει τόσο τους παλιούς όσο και τους νεοφερμένους, μέχρι τώρα, δεν είχαν καν διανοηθεί πόσο ωραίο είναι αυτό το μέσο διασκέδασης. Για εμάς, ο καλύτερος τίτλος που ανταποκρίνεται σε αυτά τα στάνταρντ είναι "Toy Trains".

Απόλυτα ζεν και απολαυστικό, αλλά δυστυχώς σύντομο, το "Toy Trains" είναι η τέλεια επιλογή αν θέλετε να χαλαρώσετε, να αποφορτιστείτε λίγο να αφηγηθείτε αυτοσχεδιαστικές ιστορίες για τα τρένα σας.

Μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι κλικάροντας εδώ

Τα καλύτερα PS VR2 παιχνίδια του 2024 για γκαφατζίδικες περιπέτειες

Για όταν έρθει η ώρα να χαλαρώσετε, να διασκεδάσετε τους επισκέπτες ή να σπάσετε κατά λάθος τα έπιπλα του σπιτιού.

Border Bots VR

Σκεφτείτε: έναν «ευφυέστατο και απολαυστικό συνδυασμό των "Papers, Please" και "Job Simulator"» και έχετε πιάσει πάνω κάτω την ιδέα. Μετά μια σύντομη περίοδο εκπαίδευσης στη δουλειά (όπου θα συγκρίνετε τη συναισθηματική σας κατάσταση με μια εικόνα ενός σκύλου ή μιας γάτας), το "Border Bots VR" θα σας προσλάβει για να αξιολογήσετε τα ευγενικά αλλά δυνητικά τρομακτικά ανδορειδή που περνούν από τον έλεγχο σας

Η γενική ιδέα είναι να προσπαθήσετε να εντοπίσετε ύποπτα χαρακτηριστικά σε μια περιστρεφόμενη πόρτα με ρομπότ τσεκάροντας διάφορες παραμέτρους. Αυτό που ξεκινάει ως μια ήρεμη, συνηθισμένη δουλειά ανθίζει σε μια παράξενα κωμική εμπειρία που κρατά περίπου έξι ώρες σε διάρκεια και προσφέρει μερικά καλά και κακά τέλη. Το "Tentacular" ή το "Job Simulator" μπορεί να είναι πρώτα στην καρδιά μας, αλλά και αυτή η συναρπαστική ρομποτική εμπειρία παίρνει εύκολα την πράσινη σφραγίδα μας.

Μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι κλικάροντας εδώ

Epic Roller Coasters

Επιτρέψτε μας να μην αναλύσουμε τους άπειρους λόγους για τους οποίους αυτό το παιχνίδι μια αξιόπιστη πρόταση και να προχωρήσουμε στο προφανές θετικό - το "Epic Roller Coasters" είναι δωρεάν, δίνοντας σας την επιλογή να το «δοκιμάστε πριν αγοράσετε». Μόλις γαντζωθείτε από τις φτηνές ενδορφίνες που προσφέρουν οι βόλτες στις ράγες, μπορείτε αν θέλετε να πληρώσετε για ένα από τα 4 DLC (δηλαδή "Amusement Park Bundle", "Real Places", "Super Roller Coasters" ή "SpongeBob SquarePants"). Όσο και αν αμφιβάλλετε σας προειδοποιούμε ότι αυτό είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο...

Αν δεν μπορείτε να μπείτε στον κόπο να αφιερώσετε χρόνο ή χώρο SSD για να το δοκιμάσετε μόνοι σας, ας κάνουμε μια σύντομη παρουσίαση για εσάς. Το "Epic Roller Coasters" κάνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται, συν κάτι παραπάνω - όπως το να τρέχετε σε πιο λογικές ταχύτητες με ένα πιστόλι στο χέρι έχοντας γύρω σας στόχους, πίσω σας T-Rex και δίπλα σας έναν ενθουσιώδη σκελετό (ή τον Άγιο Βασίλη) που φωνάζει και σας οδηγεί, έτσι απλά. Ακόμα καλύτερα, υπάρχει και η λειτουργία Race, όπου μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα στο τρενάκι σας για να το ωθήσετε πέρα από κάθε λογικό όριο και φυσικά να εκτροχιαστείτε (ή να σημειώσετε ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας σιδηροδρομικών γραμμών). Αν δεν έχετε σοβαρά προβλήματα ιλίγγου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη δέσετε τη ζώνη σας και να μην τολμήσετε να το δοκιμάσετε.

Μπορείτε να αποκτήσετε το παιχνίδι κλικάροντας εδώ

Τα καλύτερα PS VR2 παιχνίδια του 2024 για ποιοτικές gaming εμπειρίες

Χωρίς υπερβολικές τεχνικές επιδείξεις, βλέπουμε μακροχρόνιες αποδράσεις σε παιχνίδια πλούσιου και ποιοτικού περιεχομένου.

No Man's Sky

Κι όμως, θα το ξανακάνουμε. Θα συμπεριλάβουμε παλαιότερα παιχνίδια που έχουν βελτιωθεί και ενισχυθεί ριζικά από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν στο PS VR2. Το "No Man's Sky" - το μεγαλύτερο comeback στην ιστορία του σύγχρονου gaming - έχει αναβαθμιστεί επιμελώς από τότε που προστέθηκε η υποστήριξη VR. Το πιο αξιοσημείωτο από την πλευρά της τεχνολογίας: μια εντυπωσιακή αισθητική βελτίωση λόγω του εντυπωσιακού Foveated Rendering.

Από πλευράς περιεχομένου, η Hello Games έχει από τότε εμπλουτίσει αυτό το ατελείωτο παιχνίδι εξόρυξης πλανητών, διαστημικών πλοίων και κατασκευής βάσεων με δύο σημαντικές ενημερώσεις, ονόματι Omega και Orbital. Η πρώτη αναδιαμόρφωσε ήδη υπάρχουσες εξερευνήσεις, έφερε νέες πλανητικές σε πλανήτες, νέα πειρατικά φορτηγά που μπορείτε να διεκδικήσετε και πολλά άλλα. Το Orbital αφορά την κατασκευή ολοκαίνουργιων διαστημόπλοιων και την πρόσδεσή τους σε μια ποικιλία από νέους διαστημικούς σταθμούς. Βασικά, αυτό είναι πλέον το απόλυτο time-waster και σίγουρα θα δώσει αξία στα χρήματά/nanites σας.

Μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι κλικάροντας εδώ

Τα καλύτερα PS VR2 παιχνίδια του 2024, για εξωπραγματικές gaming εμπειρίες φαντασίας

Όλες εκείνες οι φανταστικές περιπέτειες που τώρα μπορείτε να ζήσετε χάρη στη μαγεία του VR.

Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord

Η χρήση ενός επιταχυντή ποζιτρονίων, ενός μετρητή PKE και μιας παγίδας φαντασμάτων ήταν απόλυτες καταχωρίσεις στη λίστα με τα αγαπημένα μας αντικείμενα από το '84. Ξέρετε, πράγματα που είδαμε στο "Ghostbusters" και ευχόμασταν όσο τίποτα να τα κρατήσουμε στα χέρια μας. Και επιτέλους μπορούμε (κατά κάποιον τρόπο) μιας και το "Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord" μας βάζει στους ρόλους των επώνυμων κυνηγών φαντασμάτων μέσω μιας αξιοπρεπέστατης σόλο καμπάνιας και μιας εμπειρίας συνεργασίας 4P.

Αξίζει όμως να αναφερθεί ότι αυτή δεν είναι μια "Ghostbusters" εμπειρία για τους παλιούς αλλά περισσότερο ένα σύγχρονο αφιέρωμα που διαθέτει ένα νέο πλήρωμα, ένα επιβλητικό σκηνικό στο Σαν Φραν την περιττά πολύχρωμη αισθητική των «Real Ghostbusters». Αυτό όμως δεν είναι κάτι που πρέπει να σας αποτρέψει, μιας και η διάθεση σας θα ανέβει στα ύψη μόλις εξοπλιστείτε και αρχίζετε να «ψαρεύετε» bosses στις συναρπαστικές αναμετρήσεις που προσφέρονται. Γιατί, στον πυρήνα του, αυτό είναι το πιο εμβληματικό και διασκεδαστικό κομμάτι του παιχνιδιού: εντοπίστε το θήραμά σας, πιάστε το, και μετά βάλτε το στο κουτί με τα υπόλοιπο. Ακούγεται απλό στα χαρτιά. Είναι κάπως έτσι και στην πράξη. Αλλά, με μια ομάδα φανατικών οπαδών στο πλευρό σας, η συντροφικότητα και η αυθεντικότητα του σύμπαντος απογειώνεται, κάνοντας κάποιον να σκεφτεί (τουλάχιστον για λίγο) ότι δεν σε αυτό το παιχνίδι υπάρχουν μειονεκτήματα, μόνο φαντάσματα.

Μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι κλικάροντας εδώ

Περισσότερα άρθρα
Σχόλια