Shaming στους cheaters κάνει το "Once Human"

Να τους βγάλουν και στην πλατεία του χωριού με πίσσα και πούπουλα.

Ο developer του "Once Human" δημοσίευσε μια μεγάλη λίστα με λογαριασμούς παικτών που εκμεταλλεύτηκαν bug ή χρησιμοποίησαν cheats κατά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του παιχνιδιού.

Το "Once Human" είναι ένα free-to-play multiplayer open world survival παιχνίδι από το Starry Studio, έναν developer που ανήκει στην κινεζική εταιρεία παιχνιδιών NetEase. Κυκλοφόρησε σε PC στις 9 Ιουλίου και βρήκε γρήγορα κοινό, με εντυπωσιακό μέγιστο αριθμό ταυτόχρονων παικτών τους 231.668 στο Steam. Ήταν τόσο δημοφιλές που οι servers δυσκολεύτηκαν να ανταποκριθούν.

Αλλά ήδη έχει στιγματιστεί από cheaters και μερικούς παίκτες που εκμεταλλεύτηκαν ένα bug για να αποκτήσουν πλεονέκτημα, ακόμη και αφού η Starry Studio εξέδωσε προειδοποίηση στην κοινότητά της. Αυτό το bug, το οποίο επέτρεπε στους παίκτες να αποκτήσουν πρόσβαση και να καταλάβουν Engagement Zones σε περιορισμένες περιοχές, έχει πλέον διορθωθεί. Αντί απλά να ανακοινώσει ένα απλό ban, η Starry Studio αποφάσισε να δημοσιεύσει μια λίστα με όλους τους λογαριασμούς που μπλοκαρίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων των player nicknames τους, του server στο οποίο έπαιζαν, τη διάρκεια του ban και τον λόγο για αυτό.

Οι παίκτες που εκμεταλλεύτηκαν το bug τιμωρήθηκαν με ban έως και 30 ημέρες και τους κατασχέθηκαν τα αντικείμενα που απέκτησαν, ενώ οι λογαριασμοί που διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποίησαν cheats (παίκτες που χρησιμοποίησαν λογισμικό τρίτων) απομακρύνθηκαν ουσιαστικά από το παιχνίδι με ban διάρκειας 3.600 ημερών. Αυτό σημαίνει, για την ακρίβεια, εννιά χρόνια, δέκα μήνες, δύο εβδομάδες και μία ημέρα. "Εκτιμούμε κάθε προσπάθεια της Meta να διατηρήσει ένα δίκαιο περιβάλλον gaming", δήλωσε η Starry Studio.

Είναι σίγουρα μια δήλωση αποφασιστικότητας, αλλά όπως και με τα περισσότερα δωρεάν multiplayer games, το "Once Human" αντιμετωπίζει μια δύσκολη μάχη κατά των cheaters. Έχουμε δει πώς εκδότες με δισεκατομμύρια δολάρια όπως η Activision δυσκολεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια να αντιμετωπίσουν το cheating σε παιχνίδια όπως το free-to-play battle royale "Warzone". Η NetEase και η Starry Studio βρίσκονται μόλις στην αρχή αυτού του επίπονού ταξιδιού με το "Once Human", και μένει να δούμε πόσο αποτελεσματική αποδεικνύεται αυτή η στρατηγική της.

Ωστόσο, οι παίκτες αντέδρασαν θετικά στο κύμα των ban και επαίνεσαν την Starry Studio για την επικοινωνία της με την κοινότητα κατά τη διάρκεια αυτής της πρώιμης περιόδου ζωής του "Once Human". Την περασμένη εβδομάδα, η Starry Studio απάντησε σε αντιδράσεις σχετικά με το πώς λειτουργούν τα cosmetics και υποσχέθηκε αλλαγές.

Το "Once Human" έχει μια "ανάμεικτη" βαθμολογία αξιολόγησης χρηστών στο Steam, με ορισμένους παίκτες να εκφράζουν ανησυχίες για όλα, από την πολιτική απορρήτου του παιχνιδιού έως τη χρήση του NetEase Launcher. Όσον αφορά το gameplay, οι παίκτες έχουν επικρίνει τα υποχρεωτικά seasonal resets και το πώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν την αίσθηση της εξέλιξης και της προσκόλλησής τους στον χαρακτήρα τους, αθώς και τα cosmetics που συνδέονται με μεμονωμένους χαρακτήρες.

Σχετικά με

Once Human

NetEase
  • Platform
  • PC
Περισσότερα άρθρα
Σχόλια