Χωρίς μεγάλα αποκλειστικά παιχνίδια από first-party studio θα παραμείνει PlayStation μέχρι τον Απρίλιο του 2025

Μιλώντας για μεγέθη επιπέδου God of War Ragnarok και Marvel’s Spider-Man 2.

Η Sony δήλωσε επίσημα ότι δεν θα κυκλοφορήσει κανένα μεγάλο first-party παιχνίδι PlayStation πριν από τον Απρίλιο του 2025.

Σε μια οικονομική κλήση κερδών, ο επικεφαλής της Sony Interactive Entertainment Hiroki Totoki απέκλεισε μεγάλα νέα παιχνίδια στις σειρές God of War και Spider-Man κατά τη διάρκεια του επόμενου οικονομικού έτους της εταιρείας, το οποίο λήγει στις 31 Μαρτίου 2025.

Ο Totoki δήλωσε: "Η εταιρεία θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνει μια τέτοια συμφωνία: "Όσον αφορά το first-party λογισμικό, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην παραγωγή έργων υψηλής ποιότητας και στην ανάπτυξη παιχνιδιών ζωντανής υπηρεσίας. Όμως, ενώ σημαντικά έργα βρίσκονται υπό ανάπτυξη, δεν σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε νέους μεγάλους τίτλους υφιστάμενων franchise το επόμενο οικονομικό έτος, όπως το God of War Ragnarok και το Marvel's Spider-Man 2".

Τα σχόλια του Totoki φαίνεται να αποκλείουν τα πάντα, από τη συνέχεια του Ghost of Tsushima μέχρι τη συνέχεια του Horizon πριν από τον Απρίλιο του 2025, γεγονός που αφήνει ένα μεγάλο κενό σε first-party παιχνίδια στο PlayStation 5. Ωστόσο, η Sony θα κυκλοφορήσει φυσικά νέα first-party παιχνίδια για την κονσόλα από νέα franchises, όπως το Fairgame$ της Haven Studios και το Concord της Firewalk Studios, καθώς και από μη "μεγάλα" franchises. Υπάρχει επίσης το περιθώριο να συνεχίσει να κυκλοφορεί remakes προηγούμενων μεγάλων τίτλων franchise. Η Sony κυκλοφόρησε το The Last of Us Part II Remastered νωρίτερα φέτος και φαίνεται πιθανό ότι και άλλα παιχνίδια του PlayStation 4 θα τύχουν παρόμοιας μεταχείρισης.

Εν τω μεταξύ, η Sony πιέζει έντονα για τα λεγόμενα "second-party" παιχνίδια για να βοηθήσει να γεμίσει η επερχόμενη λίστα αποκλειστικών παιχνιδιών του PS5. Έχει εξασφαλίσει το πολυαναμενόμενο Final Fantasy 7 Rebirth της Square Enix ως χρονική αποκλειστικότητα για το PS5, καθώς και τα εντυπωσιακά Stellar Blade και Rise of the Ronin, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2024.

Τα σχόλια της Totoki έρχονται αφού η Sony επιβεβαίωσε ότι οι πωλήσεις του PS5 δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες, παρά τις επιθετικές προωθητικές ενέργειες. Η Sony είχε θέσει ως φιλόδοξο στόχο την πώληση 25 εκατομμυρίων PS5 κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους, αλλά μετά την πώληση 8,2 εκατομμυρίων PS5 κατά το τρίτο τρίμηνο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, από 7,1 εκατομμύρια που πωλήθηκαν το ίδιο τρίμηνο κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος, η Sony αναθεώρησε τώρα την πρόβλεψή της για το σύνολο του έτους σε 21 εκατομμύρια.

Σχετικά με

God of War: Ragnarok

Santa Monica Studio | 09/11/2022
  • Platform
  • PS4
  • PS5
  • PC
Περισσότερα άρθρα
Σχόλια