Astrophysical Journal

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Astrophysical Journal
Lehtityyppi tiedelehti
ISSN
0067-0049 (lisäosa) ISSN 0004-637X
0067-0049 (lisäosa)
Perustettu 1895
Kotimaa Yhdysvallat
Ilmestymistiheys 3 numeroa kuukaudessa
Kieli englanti
Aiheesta muualla
Kotisivu

The Astrophysical Journal (ApJ) on yhdysvaltalainen tähtitiedettä ja astrofysiikkaa käsittelevä lehti. Sen perusti vuonna 1895 George Ellery Hale ja James Edward Keeler. Se ilmestyy kolmesti kuussa 500-sivuisena.

Päälehden lisäksi Astrophysical Journaliin liittyy kaksi erillistä lehteä.

Astrophysical Journal Supplement Series

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Astrophysical Journal Supplement Series (ApJSS) on ilmestynyt vuodesta 1953 lähtien yhdessä päälehden kanssa. Supplement Series on sisällöltään hyvin pitkälti tekninen. Se sisältää enimmäkseen numeerisia taulukoita ja alkuperäisiä mittauspöytäkirjoja mutta myös esimerkiksi tieteellisten mallinnusohjelmien käyttöohjeita, sikäli kun nämä eivät sisällä fysiikan kannalta merkittäviä tuloksia. Myös erittäin pitkät artikkelit (yli 20 sivua) sekä sisällöltään vain marginaalista lukijakuntaa kiinnostavat artikelit ohjataan julkaistavaksi täydennysosassa. Täydennyslehti ilmestyy kuudesti vuodessa.

Astrophysical Journal Letters

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Astrophysical Journal Letters (ApJL) on ilmestynyt muusta julkaisusta erillisenä osana vuodesta 1971 lähtien. Letters on tarkoitettu tieteellisesti ajankohtaisten tulosten hyvin nopeaan julkaisuun. Vaatimukset artikkelien sisällön ja muotoilun suhteen ovat samat kuin päälehdessä, mutta lisäksi Letters edellyttää artikkeleilta ajankohtaisuutta ja tiiviyttä. Käytännössä Letterseissä julkaistavan artikkelin tulee liittyä johonkin tähtitieteen ajankohtaiseen teemaan tai olla luonteeltaan keskustelua herättävä. Artikkelin pituus lopullisessa muodossaan ei myöskään saa ylittää neljää sivua.

ApJL ilmestyy joka kuukauden ensimmäinen, 10. ja 20. päivä.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.