Suomen vuokranantajat

Wikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 8. heinäkuuta 2022 kello 16.01 käyttäjän Veli Himmeä (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen Vuokranantajat ry on vuoden 1999 alussa perustettu valtakunnallinen vuokranantajien ja asunnonomistajien etujärjestö, jonka toimialueena on koko Suomi. Järjestössä on jäseninä sekä yksityisiä henkilöitä että yrityksiä ja muita yhteisöjä.

Yhdistys edistää vuokranantajien asiaa ja tarjoaa asiantuntijatietoa vuokrauksesta ja asuntosijoittamisesta. Huoneenvuokraukseen ja asuntomarkkinoihin liittyviin lainsäädäntö- ja kehityshankkeisiin vaikutetaan yhteistyössä alan muiden järjestöjen kanssa. Suomen Vuokranantajat on Suomen Kiinteistöliiton jäsenjärjestö.

Suomen Vuokranantajat tuottaa runsaasti asiantuntijatietoa vuokraamiseen ja asuntosijoittamiseen liittyen. Vuosittain Suomen Vuokranantajat julkaisee muun muassa asuntomarkkinatietoa eri kaupunkien vuokratuottoon liittyen, sekä tuottaa erilaisia oppaita jäsenten käyttöön. Jäsenetuina järjestö tarjoaa erilaisia palveluja tukemaan koko asuntovuokrauksen elinkaarta.

Yksityisten vuokranantajien rooli Suomessa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksityiset vuokranantajat vuokraavat noin 350 000 asuntoa ympäri Suomen. Nämä asunnot ovat yli kolmannes kaikista vuokra-asunnoista ja niissä asuu noin 500 0000 asukasta. Yksityisillä vuokranantajilla on keskeinen merkitys riittävän ja kansalaisten tarpeita palvelevan asuntojen tarjonnan varmistamisessa.

Suomen Vuokranantajat edustaa Suomen yksityisiä vuokranantajia yhteiskunnallisessa keskustelussa ja tekee aktiivista vaikuttamistyötä vuokraustoiminnan edellytysten vahvistamiseksi. Pääsääntöisesti vaikuttamistyö keskittyy asuntopolitiikan ja veropolitiikan kysymyksiin. Tällaisia kysymyksiä ovat esimerkiksi vuokratuloista maksettavan veron määrä, sijoitusasuntojen verokohtelun sukupolvenvaihdostilanteessa tai ehdot, joilla lain mukaan vuokratoimintaa voi tehdä (laki asuinhuoneiston vuokrauksesta). Edellä mainittujen lisäksi Suomen Vuokranantajat vaikuttaa myös muihin vuokraustoimintaan koskeviin asioihin, kuten oikeusjärjestelmän toimivuuteen ja rahoitusmarkkinoiden sääntelyyn liittyviin kysymyksiin.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]