پرش به محتوا

کاربر:Nightdevil/پ

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
نماد پروژه آمیک
نماد پروژه آمیک

این صفحه برای نامزد کردن و انتخاب مقالات جدید جهت نمایش در بخش «آیا می‌دانستید که…» (یا اختصاراً «آمیک») در صفحهٔ اصلی است. هر کاربری می‌تواند یک یا چند مقاله را در این بخش نامزد کند و همگان می‌توانند نظر خود را درباره نامزدهای مطرح شده ارائه دهند، تا ببینیم متن یادشده مورد اجماع کاربران قرار می‌گیرد یا خیر. در نهایت آمیک‌های موفق در نوبت قرار می‌گیرند تا به مدت یک هفته روی صفحه اصلی باشند.

نامزد کردن یک مقاله

برای پیشنهاد آمیک جدید، از کادر پایین استفاده کنید و فُرمی که باز می‌شود را مطابق مواردی که می‌خواهد، پر کرده و صفحه را ذخیره. پس از آن که آمیک پیشنهادی ذخیره شد، به اینجا برگردید و کد {{ویکی‌پدیا:آیا می‌دانستید که… ؟/پیش‌نویس/عنوان مقاله}} را در همین صفحه کپی کنید. (در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر، تراگنجانش را بخوانید.)


لازم به ذکر است، پیشنهادهایی که ارائه می‌شوند، باید معیارهای آمیک را برآورده کنند.

اگر برای مقالهٔ مورد نظرتان قبلاً آمیک پیشنهاد شده، ممکن است که با فرم بالا به صفحهٔ مربوط به پیشنهاد قبلی برسید. در این حالت، پیشنهاد قبلی را در noinclude قرار بدهید (مثل این) و پیشنهاد جدید را بلافاصله زیر آن اضافه کنید (بین دستور </noinclude>و بخش جدید سطر خالی نگذارید). سپس زیرصفحه را در اینجا تراگنجانش کنید.

در صورت عدم وجود مقاله اصلی آمیک می‌توانید پیشنهادات خود را در صفحه پیشنهاد ثبت کنید.

بایگانی

بحث‌ها درباره آمیک‌های پیشنهادی حداقل یک هفته به طول می‌انجامند؛ در صورت وجود اجماع ضمنی، آمیک پیشنهادی می‌تواند در هفته‌های آمیک ثبت شود. پیشنهاداتی که بعد از یک ماه نظرخواهی، موفق یا ناموفق جمع‌بندی نشوند؛ جمع‌بندی نرم خواهند شد. قبل از جمع‌بندی پیشنهادات لطفا طریقه جمع‌بندی را مطالعه کنید.

برای بردن آمیک واجد شرایط به هفته مورد نظر، آن را بایگانی کنید و کنار آن سال و هفته را ذکر کنید. سپس متن (و تصویر) مربوط را در زیرصفحهٔ آمیک آن هفته و سال به کار بگیرید.

اسطوره طوفان

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد.

✓ --‏ SunfyreT ‏۲۷ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۲۳ (UTC)

بررسی آمیک افسانه طوفان
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.✓
آمیک بر پایه منابع معتبر است.✓
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.✓
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.✓
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.✓
به هفتهٔ ۲۸ سال ۲۰۲۲ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

… در اساطیر بین‌النهرین باستان، قهرمان طوفانی به نام اوتنپیشتیم در حماسه گیلگمش وجود دارد که از نمونه‌های پیشین، آترا-هاسیس و زیوسودرا، تاثیر گرفته است؟

— در پایان لید از منبع:

Leeming, David (2004). Flood | The Oxford Companion to World Mythology. Oxford University Press. ISBN 9780195156690. Retrieved 17 September 2010.

توضیحات

  • به کلیت مساله در لید و اینجا اشاره شده است ولی هنوز معمولا این سه قهرمان طوفان را با هم اشتباه می‌گیرند. برای همین زیوسودرا و آترا-هاسیس را ایجاد کردم تا تمایزشان با اوتنپیشتیم مشخص باشد.
  • تصویر در ویکی انگلیسی و انبار، برگزیده است. در گنب نامزدش کردم. سپاس

RousouR (بحث) ‏۲۳ فوریهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۲۰:۴۰ (UTC)

نظرات


  • مخالف جذابیت ندارد. اگر کمی تغییر در جمله بندی ایجاد شود فکر کنم خوب شود.M.Nadian (بحث) ‏۲۶ فوریهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۳:۳۶ (UTC)
  • دو آمیک مشابه از ویکی انگلیسی:
  • ...that the Deluge or "flood myth" is a widespread theme in religion and mythology, with examples such as the story of Noah in the Torah or Gilgamesh flood myth?
  • ...that the Deluge involving Noah or Utnapishtim in the Epic of Gilgamesh is a widespread theme in mythology?

RousouR (بحث) ‏۲۵ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۵:۱۲ (UTC)

  • موافق RousouR (بحث) ‏۲۶ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۵۵ (UTC)
  • موافقSunfyreT ‏۲۶ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۲:۳۳ (UTC)
  • موافق با پیشنهاد چهارم. بنیامین (بحث) ۵ تیر ۱۴۰۱، ساعت ۲۰:۳۱ (ایران) ‏۲۶ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۶:۰۱ (UTC)

ضحی

[ویرایش]

بررسی آمیک ضحی
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.✓
آمیک بر پایه منابع معتبر است.؟
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.؟
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.✓
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.✓
به هفتهٔ ؟ سال ؟ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

… به عقیده علی بن ابی‌طالب و بر اساس روایتی از او، امیدوارکننده‌ترین آیه قرآن، آیه پنجم سوره ضحی است؟

توضیحات

Shobhe ‏۹ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۳۹ (UTC)

نظرات


  • موافق M.Nadian (بحث) ‏۱۰ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۵۲ (UTC)
  • موافق Shiasun (بحث) ‏۱۳ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۲:۵۴ (UTC)
  • مخالف دانشنامه‌ای نیست. شاید بدرد ویکی‌گفتاورد بخورد. محک 📞 ‏۱۴ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۴۵ (UTC)
  • موافق جذاب است. ‏4nn1l2 (بحث) ‏۱۶ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۴۷ (UTC)
  • موافق جهان بینش140 (بحث) ‏۷ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۷:۱۸ (UTC)
  • موافق--Spatia62 (بحث) ‏۲۴ مه ۲۰۲۲، ساعت ۰۶:۴۱ (UTC)
  • موافق EmRNA ‏۳۱ مهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۲:۴۹ (UTC)
  • مخالف دوستان موافق لطفاً توجه داشته باشید که این موضوع «فکت» نیست بلکه «روایت» است-- کامران اورفه (بحث) ‏۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۵:۲۵ (UTC)
    @کامران اورفه جناب کامران، در خودش هم آمده است که فکت نیست و عقیده شخصی علی بن ابی طالب است. و عقیده علی جا دارد که یک آمیک باشد. Shobhe ‏۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۵:۳۰ (UTC)
    @Shobhe: بله می‌تواند یک آمیک باشد اما مشکل اصلی همان بخش «و بر اساس روایتی از او» است که به طور کلی با روح آمیک منافات دارد/اینکه گفتم فکت نیست اشاره من به روایت‌گونه بودن آن بود صرفاً/روایت، احتمالاً همانطور که می‌دانید و تایید می‌فرمایید نمی‌تواند فکت باشد/ -- کامران اورفه (بحث) ‏۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۵:۴۶ (UTC)
    @کامران اورفه اگر تنها ایراد همان «و بر اساس روایتی از او» است، این عبارت می تواند از آمیک حذف شود. بنابراین آمیک بشود: «به عقیده علی بن ابی‌طالب، امیدوارکننده‌ترین آیه قرآن، آیه پنجم سوره ضحی است؟» حتی کلمه عقیده نیز جا دارد تبدیل به گزارش یا روایت بشود. Shobhe ‏۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۶:۲۷ (UTC)
  •  نظر: «امیدوار کننده‌ترین آیه قرآن» ادعای بزرگی نیست؟ خود قرآن یا پیام‌آورش هم چنین ادعایی دارند؟ در ضمن ادعایی است با چند لایه راوی که منبعش مکارم شیرازی است.--‏ SunfyreT ‏۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۶:۵۲ (UTC)
@Shobhe: این پیشنهاد جدید شما به طور کلی از اساس اشتباه است/آن چیزی که در ابتدا ارائه‌شده و طبعاً در مقاله به همراه منبع درج‌شده است، چنانچه اینطور که شما گفتید تغییر داده شود می‌تواند دستکاری منبع و به طبع آن، مصداقی از جعل منبع تلقی گردد/ :) -- کامران اورفه (بحث) ‏۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۷:۳۰ (UTC)
@کامران اورفه متوجه نشدم که چطور مطلب تغییر پیدا کرد. احتمالا متوجه منظور نشدید، سه پیشنهاد جدید اینها هستند:
  • به عقیده علی بن ابی‌طالب، امیدوارکننده‌ترین آیه قرآن، آیه پنجم سوره ضحی است؟ نیازمند منابع دیگری نیز خواهد بود؛ پس گرفته شد.
  • به گزارشی از علی بن ابی‌طالب، امیدوارکننده‌ترین آیه قرآن، آیه پنجم سوره ضحی است؟
  • به روایتی از علی بن ابی‌طالب، امیدوارکننده‌ترین آیه قرآن، آیه پنجم سوره ضحی است؟
اینها با متن پیشنهادی اولیه و متن مقاله چه تفاوتی دارد؟ Shobhe ‏۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۳۲ (UTC)
@Sunfyre ادعای بزرگی نیست. یک کتاب است با کلی آیات امیدوارکننده؛ هر کسی می تواند نظرش را درباره امیدوارکننده ترین آیه بگوید. فرقه روایت گرای شیعه با همه طوایفش، این آیه را به نقل از علی بن ابی طالب از کاتبان قرآن می‌داند. Shobhe ‏۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۳۴ (UTC)
نگاهی به منابع انداختم؛ منبع برایش کم نیست... لازم باشد منبع جدید به مقاله اضافه خواهد شد. مثلا: ۱، ۲، ۳، ۴، ۵، ۶ و... Shobhe ‏۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۴۳ (UTC)
@Shobhe: منظور من این بود که؛ اینکه گاهی متن ارائه‌شده را از دیدگاه خلاصه‌شدن (کوتاه‌شدن)، بهترشدن و یا روان‌‌ترشدن تغییر می‌دهیم فرق دارد با پاک کردن یا تغییر اصل موضوعی که فکت است. در اینجا، اینکه این مطلب یک روایت است و در آن شک نیست را نمی‌توان نادیده گرفت؛ صرفاً فقط به خاطر آنکه بگوییم آمیک را نجات داده و موفق جمع بستیم/توضیحات شما این بود که می‌گویید [روایت] را نادیده گرفته و موضوع را در قالب یک فکت به مخاطب و خواننده القا نماییم که همانجا گفتم اشتباه و می‌تواند مصداقی از دستکاری و جعل منبع تلقی شود و بهتر است فراموشش کرد/ -- کامران اورفه (بحث) ‏۷ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۲:۳۲ (UTC)
@کامران اورفه جان کلام شما را دوست می‌دارم. کاملا هم صحیح است. به همین خاطر پیشنهاد «به عقیده علی بن ابی طالب...» را پس می‌گیرم. Shobhe ‏۷ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۰۳ (UTC)
در طی سه ماه برگزاری نظرخواهی به خاطر عدم جمع‌بندی موفق یا به خاطر براورده نشدن معیارهای آمیک، جمع‌بندی نرم شد. این پیش‌نویس در صورت اصلاح ایرادات قابلیت برگشت سریع به صفحه نظرخواهی یا در صورت جمع‌بندی موفق قابلیت استفاده در هفته‌های آمیک را خواهد داشت..
لطفاً نظرات خود را زیر این پیام بنویسید. ممنون، ‏ SunfyreT ‏۱۲ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۴۸ (UTC)

شتر در قرآن

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد
زمان جمع‌بندی: ۱۹ ماه پیش.
مقاله اصلی آمیک از طریق ویکی‌پدیا:نظرخواهی برای حذف/شتر در قرآن حذف شدSunfyreT ‏۶ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۲:۲۴ (UTC)

بررسی آمیک شتر در قرآن
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.؟
آمیک بر پایه منابع معتبر است.؟
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.؟
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.؟
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.؟
به هفتهٔ ؟ سال ؟ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

… به عقیدهٔ اعراب شتر به عقب ادرار می‌کند تا ابراهیم را کثیف نکند؟

— مدخل شتر/ابل در دانشنامه‌های قرآن و اسلام
توضیحات

شتر به عقب ادرار می‌کند و معمولاً خودش را کثیف می‌کند! ویدیو در یوتیوب: https://www.youtube.com/watch?v=SXuk4GEHxeQ&t=51s4nn1l2 (بحث) ‏۹ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۷:۵۱ (UTC)

نظرات
  • منظور از ابراهیم، ابراهیم است؟ و اینکه آیا نباید انتساب درمتن بیاید؟ --‏ SunfyreT ‏۹ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۰۱ (UTC)
    بله، خودش است. لینکش کردم. کلاً انتساب در متن در ویکی‌پدیا ضروری نیست مگر برای نقل قول‌ها یا مطالب چالش‌برانگیز. فکر نمی‌کنم این موضوع چالش‌برانگیز باشد. مشخصات کامل هر دو منبع در مقاله شتر در قرآن آمده است (آن دو منبع انگلیسی). ‏4nn1l2 (بحث) ‏۹ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۱۵ (UTC)
  • موافق موضوع جذابیت دارد اما گنگ است، منظور از اعراب تمام اعراب است یا مسلمانان و قیدی که تک دفعه بودن آن را نشان دهد فکر کنم نیاز دارد. M.Nadian (بحث) ‏۱۰ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۰۰ (UTC)
    اعراب (جمع اعرابی) به معنی دقیق کلمه یعنی بادیه‌نشینان به کار رفته. در مقاله لفظ «عربان» هم آمده که آن هم در معنی دقیق کلمه به کار رفته و شامل هر فرد عربی از جمله عرب بادیه‌نشین و شهرنشین و عرب‌زبانان و عرب‌تبارهای امروزی می‌شود. به هیچ وجه از کلمهٔ عرب نمی‌توان مسلمان را برداشت کرد. منظور این است که شتر برای کثیف نکردن ابراهیم اینطور شروع به ادرار کردن کرد و از آن زمان اینطور عادت کرده (به قولی «تکامل» یافته). حال اگر این مطلب را بهتر می‌توان بیان کرد، لطفاً عبارت‌بندی مورد نظرتان را پیشنهاد دهید. ‏4nn1l2 (بحث) ‏۱۰ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۳۰ (UTC)
    لینکش کردم تا اشتباه نشود چون می‌دانم که عربان امروزی نسبت به کاربرد این کلمه کمی حساس هستند. ‏4nn1l2 (بحث) ‏۱۰ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۳۳ (UTC)
    ممنون از توضیحات. M.Nadian (بحث) ‏۱۱ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۹:۱۳ (UTC)
  •  نظر: موضوع آمیک جالب است. به‌شخصه حتی نمی‌دانستم شتر به عقب ادرار میکند! اینکه اعراب معتقدند شتر اینکار را بخاطر ابراهیمِ یهود انجام میدهد نیز جالب‌تر است! Mr Smt *[بحث]* ‏۱۰ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۱۵ (UTC)
  •  نظر: کمی گنگ است و دقیقا متوجه نمی‌شوم که منظور از «تا ابراهیم را کثیف نکند» چیست. Perfection7798 بحث  ‏۱۲ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۰۸ (UTC)
    منظور این است که ادرار به اصطلاح عامیانه شتک نکند و قطرات و ذراتش روی کسی نریزد. البته این برای خود شتر عواقب دارد و معمولاً خودش را کثیف می‌کند! ‏4nn1l2 (بحث) ‏۱۲ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۲۲ (UTC)
  • موافق Shiasun (بحث) ‏۱۳ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۲:۵۴ (UTC)
  • ممتنع آمیک جذابست؛ اما مقاله اصلی که شتر در قرآن است، ربط مستقیمی به موضوع آمیک ندارد. --محک 📞 ‏۱۴ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۴۴ (UTC)
    چه طور ربطی ندارد؟ این مطلب دقیقاً در مدخل شتر در دانشنامهٔ قرآن آمده است (و نیز در مدخل شتر در دانشنامهٔ اسلام). ‏4nn1l2 (بحث) ‏۱۴ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۴۵ (UTC)
    ربط دارد ولی مستقیماً مرتبط نیست که! بر اساس عنوان مقاله، این مقاله درباره محتویات خاصی از کتابی به نام قرآن باید باشد. در بخشی از مقاله گفته شده باورهای اعراب درباره شتر بر تفاسیری که از این کتاب می‌شود، تأثیر نهاده‌اند و بعد چند مثال از باورهای عامیانه اعراب آورده. حالا می‌شود یکی از این باورهای عامیانه را به عنوان نمود و نماینده مقاله مذکور بپذیریم؟ من مشکوکم و برای همین نه موافق دادم و نه مخالف. محک 📞 ‏۱۴ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۹:۰۸ (UTC)
    پ.ن) اگر مقاله سوژه ادرار شتر باشد، من موافق مضمون آمیک خواهم بود. محک 📞 ‏۱۴ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۲۱:۱۳ (UTC)
    من هم مطمئن نیستم کدام مقاله مناسب سوژه است ولی مقاله ادرار شتر را بی‌ربط‌تر میبینم (بخاطر اینکه محتوای قرآن با عقاید اعراب آن زمان ارتباط بالایی دارد). محتوا و مضمون آن مقاله کاملاً متفاوت با این آمیک است و ظاهراً بیشتر به مصارف درمانی آن پرداخته :) Mr Smt *[بحث]* ‏۱۴ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۲۱:۲۲ (UTC)
  • مخالف تقریبا با کاربر:محک هم نظرم. ارتباط موضوع اصلی آمیک با آمیک پیشنهادی خیلی واضح نیست. این آمیک شاید برای خود موضوع شتر مناسب باشد--.‏ SunfyreT ‏۱۵ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۴۱ (UTC)
    به شخصه مخالفم که موضوع اصلی شتر باشد. چون آمیک را به اندازه کافی جامع و جذاب برای آن مقاله نمیدانم. از بین گزینه‌های پیشنهاد شده فعلا همان شتر در قرآن منطقی‌تر است تا وقتی که گزینه بهتر ارائه شود. البته من هم قبول دارم آن پیوند هم کاملا جامع نیست ولی ربطش بیشتر است. Mr Smt *[بحث]* ‏۱۵ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۴۵ (UTC)
    شما چنین مطلبی را در مدخل شتر در یک دانشنامهٔ جانورشناسی (چه بسا عمومی) پیدا نخواهید کرد، پس جایش آن مقاله نیست. این مطلب دقیقاً به قرآن ربط دارد چون این باورهای عامیانه با تفاسیر قرآن در ارتباطند. چندین پروفسور که عمرشان را صرف تحقیق در این مسائل کرده‌اند در دانشگاه‌های غربی جمع شده‌اند و دانشنامه قرآن را تدوین کرده‌اند و این مطلب را دقیقاً در مدخل شتر آن دانشنامه آورده‌اند چون با ادب و شعر و زبان عرب سروکار دارند و قرآن و تفاسیرش هم منبعی مهم در همهٔ این زمینه‌هاست. دیگر خیلی جا برای این باز نیست که من و شمای ویکی‌پدین در این باره بخواهیم ایراد وارد کنیم. تشکر ‏4nn1l2 (بحث) ‏۱۵ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۵۸ (UTC)
    ارتباط آمیک پیشنهادی با موضوع از معیارهای داخلی پروژه است. «موضوع اصلی هر آمیک باید با حروف ضخیم نوشته شده و به مقاله آن در ویکی‌پدیای فارسی پیوند داشته باشد.» شما دربارهٔ شتر مطلب نوشته اید ولی به شتر در قرآن پیوند داده اید.--‏ SunfyreT ‏۱۵ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۴۳ (UTC)
    لینک دادن به مقالهٔ تخصصی‌تر حتماً بهتر و دقیق‌تر است، چنانکه در صورت امکان بهتر است به بخش معینی از مقاله لینک داد نه کل مقاله. کجا نوشته شده که موضوع اصلی هر آمیک باید عین عنوان مقالهٔ ویکی‌پدیا باشد؟ ‏4nn1l2 (بحث) ‏۱۵ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۱:۰۰ (UTC)
    کجای قرآن به این موضوع اشاره دار تا ذیل مدخل شتر در قرآن قرار بگیرد؟ بیشتر مربوط به شتر در فولکلور است.--‏ SunfyreT ‏۱۵ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۱:۲۱ (UTC)
    شتر در فولکلور که قرمز است! در ثانی شتر حیوانی نیست که همه‌جا و در همهٔ فرهنگ‌ها حضور داشته باشد. ۹۶ درصد شترها تک‌کوهانه و از گونهٔ شتر عربی هستند (۴ درصد شتر بلخی و هیبرید (بُخت)). حضور شتر عملاً به خاورمیانه و شمال آفریقا محدود است و حتی کلمهٔ camel در انگلیسی و خیلی زبان‌های دیگر از عربی به این زبان‌ها راه یافته است: جمل --> camel. گفته شده در زبان عربی ۶۰۰ کلمه در اشاره به شتر یا حالات و احوالش وجود دارد. بنابراین ما با یک حیوان خاص مواجهیم که برای یک فرهنگ خاص ارزش و اهمیت عجیبی دارد. شتر در قرآن هم عنوانی کاملاً دانشنامه‌ای و درست است چنانکه منابع کافی در این باره در مقاله ارائه شده است. به اندازهٔ کافی در این باره توضیح داده‌ام و امیدوارم مابقی آمیک‌ها هم با همین درجه از حساسیت بررسی شوند! ‏4nn1l2 (بحث) ‏۱۵ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۱:۳۱ (UTC)
    من مناقشه‌ای روی موضوع شتر در قرآن ندارم. بحث من ارتباط آمیک پیشنهادی با موضوع شتر در قرآن است که برایم محرز نیست.--‏ SunfyreT ‏۱۵ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۱:۳۶ (UTC)
  • موافق، فقط کلمه اعرابش، شاید قید مسلمان بخواهد. اینطور نیست؟Shobhe ‏۱۵ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۳:۵۱ (UTC)
    چرا؟ اعراب اعم از مسلمان و غیرمسلمان است. و این دومی شامل مسیحی و یهودی و ... هم می‌شود که ابراهیم را قبول دارند. ‏4nn1l2 (بحث) ‏۱۵ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۲۱ (UTC)
    از این بابت که شاید این اعتقاد از افسانه های اسلامی ریشه گرفته باشد. چون در متن اصلی مقاله به نقل از تفاسیر اسلامی این مطلب آمده‌است، این شائبه در ذهنم شکل گرفته. Shobhe ‏۱۵ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۲۷ (UTC)
    به نظرم برعکس است یعنی باورهای عامیانه روی تفاسیر قرآن و اسلامی اثر گذاشته‌اند و ردشان بر جای مانده است. ‏4nn1l2 (بحث) ‏۱۵ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۳۷ (UTC)
    این نیز سخنی است... من جستجویی در منابع تفسیری کردم. فعلا که چیزی در این خصوص نیافتم که ببینم ریشه اش کجاست و چیست. ممنون می شوم شما چیزی یافتید به ما هم بگویید اطلاعاتمان بیشتر شود. Shobhe ‏۱۵ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۵۳ (UTC)
    اطلاعاتی بیشتر از همین‌هایی که در دانشنامه‌ها آمده ندارم. این منبع هم هست:

    شتر در امثال فارسی بازتاب فراوان دارد؛ مثلاً «به شتر گفتند: چرا شاشت از پس است؟ گفت: چه چیزم مثل همه‌کس است؟!» (هدایت، ۱۴۴، حاشیۀ ۱)؛ سبب از پس بودن شاش شتر را این‌گونه تعبیر می‌کنند: یکی از مهمانان حضرت ابراهیم (ع) از او می‌رنجد. از جانب خدا ندا می‌رسد که چرا مهمان را رنجاندی؟ حضرت برمی‌خیزد و به دنبال مهمان می‌رود؛ او را می‌بیند که بر شترش سوار است؛ او را با شترش بلند می‌کند و بر دوش می‌گذارد. در میان راه، شتر ادرارش می‌گیرد؛ در این وقت، ملکی آلت تناسلی او را به عقب منحرف می‌کند تا حضرت آلوده نشود (همو، ۱۴۴).

    والا به نظرم یک آمیک آنقدر ارزش ندارد که داوطلبان بخواهند بیشتر از این بابت وقت بگذارند. ‏4nn1l2 (بحث) ‏۱۵ آوریل ۲۰۲۲، ساعت ۱۵:۰۵ (UTC)
  • مخالف جالب نیست. اگر هم بخواهید آمیک باشد، به نظرم ربطش به مقاله شتر در فولکلور نزدیک‌تر و بیشتر است. جهان بینش140 (بحث) ‏۱۰ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۰۲ (UTC)
    شتر در فولکلور که وجود ندارد! ‏4nn1l2 (بحث) ‏۱۰ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۲۴ (UTC)
کلا بنده با این آمیک موافق نیستم. افزون بر آن که منظورم این بود که موضوع آمیک به شتر در باورهای عامیانه (فولکلور) نزدیک‌تر است تا به شتر در قرآن. با احترام. جهان بینش140 (بحث) ‏۱۰ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۴۶ (UTC)
  • مخالفجمله آمیک چندان ربطی به موضوع مقاله نداره--Spatia62 (بحث) ‏۲۴ مه ۲۰۲۲، ساعت ۰۶:۴۷ (UTC)
  • نکته: متن پیشنهادی اساساً ابهام‌برانگیز است/مطلب به گونه‌ای بیان‌شده که این عمل را صرفاً مختص به شتر می‌داند/تقریباً بیشتر پستانداران (مثلاً گربه‌سانان بزرگ) به عقب ادرار می‌کنند! این در حالی است که در هنگام تحدید حدود قلمرو از مکانیزم «ادرار افشانی» (اسپری کردن و یا مه‌پاشی ادرار) بر روی صخره‌ها، سنگ‌ها و درختان هم استفاده می‌کنند/شاید اگر می‌نوشتید «اعراب اعتقاد داشتند که دلیل ادرار کردن شتر به سمت عقب برای اجتناب از کثیف‌کردن ابراهیم بوده است» موضوع قابل‌درک و بهتر می‌شد -- کامران اورفه (بحث) ‏۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۶:۰۲ (UTC)
    حتی اگر پیشنهاد شما «موضوع [را] قابل‌درک و بهتر» کند چه ارتباطی با شتر در قرآن دارد؟--‏ SunfyreT ‏۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۷:۱۱ (UTC)
    البته پیشنهاد من صرفاً برای اصلاح اشتباه متن بود (اینکه فقط شتر به عقب ادرار می‌کند) و متوجه نبودم که قرار است هسته آمیک چه یا [کدام] مقاله باشد/ -- کامران اورفه (بحث) ‏۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۷:۱۹ (UTC)
  • مخالف پیرو نظرات مطرح‌شده توسط دوستان و به طور کلی با توجه به نقایص و حاشیه‌های امیک -- کامران اورفه (بحث) ‏۸ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۶:۲۵ (UTC)
در طی سه ماه برگزاری نظرخواهی به خاطر عدم جمع‌بندی موفق یا به خاطر براورده نشدن معیارهای آمیک، جمع‌بندی نرم شد. این پیش‌نویس در صورت اصلاح ایرادات قابلیت برگشت سریع به صفحه نظرخواهی یا در صورت جمع‌بندی موفق قابلیت استفاده در هفته‌های آمیک را خواهد داشت..
لطفاً نظرات خود را زیر این پیام بنویسید. ممنون، ‏ SunfyreT ‏۱۲ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۴۹ (UTC)

محمد بن مسافر

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد.

✓SunfyreT ‏۲۹ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۴:۳۰ (UTC)

بررسی آمیک محمد بن مسافر
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.✓
آمیک بر پایه منابع معتبر است.✓
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.✓
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.✓
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.✓
به هفتهٔ ۳۲ سال ۲۰۲۲ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

… به روایتی، محمد بن مسافر فرزندان رعایا را از خانواده‌هایشان جدا می‌کرد و به صنعتگران می‌سپرد تا کارآموزی کنند؟

— کسروی، احمد (۱۳۰۷). شهریاران گمنام. تهران: نشر دنیای کتاب. ص. ۵۷-۵۸. شابک ۹۶۴-۳۵۱-۳۱۸-۱.
توضیحات

Hashter ‏۲۸ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۲:۴۶ (UTC)

نظرات

گویش گرگانی

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد.

✓ --‏ SunfyreT ‏۲۷ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۳۳ (UTC)

بررسی آمیک گویش گرگانی
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.✓
آمیک بر پایه منابع معتبر است.✓
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.✓
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.✓
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.✓
به هفتهٔ ۲۸ سال ۲۰۲۲ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

…بسیاری از آثار حروفیه به گویش گرگانی بود که در گنبد کاووس کنونی رایج بود و اکنون زبانی منقرض شده است؟

— متن مقاله
توضیحات

محک 📞 ‏۳ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۶:۵۳ (UTC)

نظرات
  • موافق. بنیامین (بحث) ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱، ساعت ۲۳:۴۱ (ایران) ‏۳ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۹:۱۱ (UTC)
  • گنبد کاووس به صفحه ابهام‌زدایی میرود.--‏ SunfyreT ‏۱۹ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۵:۲۶ (UTC)
    • ✓ به تازگی ابهام‌زدایی به وجود آمده. زمانی که آمیک را پیشنهاد می‌کردم، مقاله شهر در این لینک بود. --محک 📞 ‏۲۰ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۳۹ (UTC)
  • موافق--کامران اورفه (بحث) ‏۲۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۵:۵۷ (UTC)

ایران (یوزپلنگ)

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد.

✓ --‏ SunfyreT ‏۲۷ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۳۷ (UTC)

بررسی آمیک ایران (یوزپلنگ)
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.✓
آمیک بر پایه منابع معتبر است.✓
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.✓
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.✓
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.✓
به هفتهٔ ۲۸ سال ۲۰۲۲ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

ایران اولین یوزپلنگ آسیایی است که در اسارت زادآوری کرد؟

توضیحات

زادآوری یوزپلنگ آسیایی در طبیعت فقط ۱۵ درصد است. [۱] --SunfyreT ‏۴ مه ۲۰۲۲، ساعت ۰۶:۳۳ (UTC)

نظرات
  • موافق اگر تصویر آزاد از ایران موجود باشد، به جذابیت آمیک می‌افزاید. بنیامین (بحث) ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱، ساعت ۱۶:۴۰ (ایران) ‏۴ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۲:۱۰ (UTC)
    در تسنیم و مهرنیوز تصویر آزاد پیدا نکردم.--‏ SunfyreT ‏۴ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۶:۲۸ (UTC)
  • موافق البته اولین یوزپلنگ آسیایی ماده است. بچه فیروز هم هستن دیگه :) --محک 📞 ‏۴ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۵:۳۸ (UTC)
    برای ایران «تنها یوزپلنگ آسیایی زادآور در اسارت» در منابع دیده‌ام منتها متوجه «اولین یوزپلنگ آسیایی ماده» نشدم. فکر نمیکنم ایران بچه فیروز باشد!--‏ SunfyreT ‏۴ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۵:۴۲ (UTC)

کرین ژان پیر

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد.

✓ --‏ SunfyreT ‏۲۷ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۲۶ (UTC)

بررسی آمیک کرین ژان پیر
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.✓
آمیک بر پایه منابع معتبر است.✓
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.✓
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.✓
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.✓
به هفتهٔ ۲۸ سال ۲۰۲۲ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

کرین ژان پیر، نخستین سخنگوی سیاه‌پوست و ال‌جی‌بی‌تی کاخ سفید است؟

توضیحات

SunfyreT ‏۶ مه ۲۰۲۲، ساعت ۰۳:۴۲ (UTC)

نظرات
  • موافق اخبار داغ روز بوده است/مناسب برای سال آینده -- کامران اورفه (بحث) ‏۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۳۲ (UTC)
    به صرف «اخبار داغ روز» دلیلی بر تعلیق آمیک نیست. برای «اخبار داغ روز» معیار ۱۸ را داریم و این مقاله مشمول آن نیست.--‏ SunfyreT ‏۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۷:۱۶ (UTC)
  • موافق 🧿Ar (بحث) ‏۱۱ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۲۹ (UTC)
  • موافق حرف «ی» آخر «دگرباشی» در اینجا درست است؟ --محک 📞 ‏۲۰ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۳۷ (UTC)
    ال‌جی‌بی‌تی شد‏ SunfyreT ‏۲۷ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۲۵ (UTC)

فهرست کشورهای مستقل

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد.

✓SunfyreT ‏۱۲ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۱:۴۲ (UTC)

بررسی آمیک فهرست کشورهای مستقل
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.؟
آمیک بر پایه منابع معتبر است.؟
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.؟
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.؟
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.؟
به هفتهٔ ۳۹ سال ۲۰۲۲ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

ژاپن، کره شمالی را به رسمیت نمی‌شناسد؟

— در متن مقاله
توضیحات

هر دو کشور کره شمالی و کره جنوبی ادعا می‌کنند که تنها دولت قانونی کُره هستند که به غیر از خودشان، سایر اعضای سازمان ملل، هر دو کشور را به رسمیت می‌شناسند اما فقط ژاپن است که کره شمالی را کلاً به رسمیت نمی‌شناسد. تفصیل موضوع را در آمیک شرح ندادم که جذابیت حفظ شود و مخاطب تحریک به مراجعه شود. لازم به ذکر است که این فهرست توسط کاربر:Darafsh برگزیده شده‌است و من یکی از آمیک‌های ممکن از درون آن را در اینجا پیشنهاد داده‌ام. بنیامین (بحث) ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، ساعت ۲۰:۵۸ (ایران) ‏۱۰ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۶:۲۸ (UTC)

نظرات
  •  نظر: بدون اشاره به تنها کشور به غیر از کره جنوبی جذابیت ندارد و اینکه موضوع اصلی آمیک کره شمالی است.--‏ SunfyreT ‏۱۰ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۶:۴۸ (UTC)
موضوع اصلی پیشنهاد اولیه من، کره شمالی نیست ولی اگر کره جنوبی افزوده شود، کره شمالی موضوع اصلی آمیک خواهد شد. بنیامین (بحث) ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱، ساعت ۰۰:۰۲ (ایران) ‏۱۰ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۹:۳۲ (UTC)
  • پیشنهاد ۱:

    …به جز کره جنوبی، فقط ژاپن است که کره شمالی را به رسمیت نمی‌شناسد؟

    --‏ SunfyreT ‏۱۱ مه ۲۰۲۲، ساعت ۰۶:۵۷ (UTC)
  • موافق با پیشنهاد یک، اگر موردی که اشاره کردید هر دو کشور فقط خودشان را دولت قانونی می دانند آمیک شود جذاب تر است. M.Nadian (بحث) ‏۱۳ مه ۲۰۲۲، ساعت ۰۲:۱۶ (UTC)
  • موافق با پیشنهاد یک. Q2020 (بحث) ‏۶ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۱:۳۹ (UTC)
  • موافق با پیشنهاد یک. 🧿Ar (بحث) ‏۱۱ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۲۸ (UTC)
  • موافق با پیشنهاد اصلی. اگر «به جز کره...» بیاید، آن وقت یک قید هم لازم دارد که معلوم شود در میان چه کشورهایی این دو تا مستثنی هستند. مثلاً اوستیای جنوبی هم کره شمالی را برسمیت می‌شناسد یا خیر؟ پیشنهاد اول به خودی خود کافی و کامل بود. --محک 📞 ‏۲۰ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۳۶ (UTC)
  • به نظرم مطالب محک منطقی است + پیوند‌دهی آمیک اینگونه که الان هست اصلاً جالب نیست/آیا می‌شود نوشت:

    … بر طبق فهرست کشورهای مستقل، کشور ژاپن، کره شمالی را به رسمیت نمی‌شناسد؟

    -- کامران اورفه (بحث) ‏۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۵:۰۶ (UTC)

رابرت مک‌فارلین

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد.

✓SunfyreT ‏۱۲ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۲۳ (UTC)

بررسی آمیک رابرت مک‌فارلین
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.✓
آمیک بر پایه منابع معتبر است.✓
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.✓
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.✓
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.✓
به هفتهٔ ۲۹ سال ۲۰۲۲ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

رابرت مک‌فارلین، چند ساعت قبل از جلسه پرسش و پاسخ کمیسیون حقیت‌یاب دولت ایالات متحده برای ماجرای مک‌فارلین، دست به خودکشی زد؟

توضیحات

رابرت مک‌فارلین، مشاور امنیت ملی رونالد ریگان، بر سر ماجرای مک‌فارلین همه اعتبار و آبروی سیاسی‌اش را بر باد داد و در آن سال‌ها چنان از سوی رسانه‌ها و حتی همکارانش هدف انتقادهای تند قرار گرفت که در سال ۱۹۸۷، چند ساعت قبل از جلسه پرسش و پاسخ کمیسیون حقیت‌یاب دولت آمریکا، دست به خودکشی زد. ‏ SunfyreT ‏۱۵ مه ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۱۹ (UTC)

نظرات


  • موافق زیربخش مرگ در مقاله را نگاه کردم به نحوه مرگ اشاره نشده اگر بشود گسترش پیدا کند بهتر است. M.Nadian (بحث) ‏۱۵ مه ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۱۴ (UTC)
  • موافق اخبار داغ روز بوده است (فکر می‌کنم همین ۱ ماه پیش)/مناسب برای سال آینده -- کامران اورفه (بحث) ‏۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۳۱ (UTC)
    به صرف «اخبار داغ روز» دلیلی بر تعلیق آمیک نیست. برای «اخبار داغ روز» معیار ۱۸ را داریم و این مقاله مشمول آن نیست.--‏ SunfyreT ‏۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۷:۱۸ (UTC)
    اخبار داغ روز بودن [سر تیتر خبرها] شرط جذابیت را که به طور کلی از میان می‌برد!/اگر خیلی هم دور نرویم دست کم بهتر است برای هفته‌هایی جلوتر لحاظ شود تا موضوع اندکی کهنه و از خاطره‌ها فراموش گردد/فکر می‌کنم/ -- کامران اورفه (بحث) ‏۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۷:۲۳ (UTC)
  • موافق Q2020 (بحث) ‏۶ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۱:۴۲ (UTC)
  • موافق 🧿Ar (بحث) ‏۱۱ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۲۶ (UTC)
  • موافق چیپس‌باماست ‏۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۳:۱۹ (UTC)

۲۹ پی اشواسمان-وخمن

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد.

✓ --‏ SunfyreT ‏۲۷ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۲۹ (UTC)

بررسی آمیک ۲۹ پی اشواسمان-وخمن
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.✓
آمیک بر پایه منابع معتبر است.✓
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.✓
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.✓
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.✓
به هفتهٔ ۲۸ سال ۲۰۲۲ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

دنباله‌دار ۲۹ پی اشواسمان-وخمن به علت تفاوت بسیار در شدت قدر ظاهری که متناوب از ۱۰ تا ۱۸ می‌باشد دنباله‌داری غیرعادی‌ محسوب می‌گردد؟

— Lin, Zhong-Yi; et al. (15 January 2021). "ATel #14323: Outburst of comet 29P/Schwassmann-Wachmann 1". The Astronomer's Telegram. Retrieved 15 January 2021.
توضیحات


هیچ دنباله‌داری دارای چنین دامنهٔ قدر ظاهری متغیر نیست/در چند مجله نجوم آمریکا و انگلیس به وضوح از این دنباله‌دار تحت عنوان «غیرعادی‌ترین دنباله‌دار» نام برده شده است/این تصویری است که تلسکوپ فضایی اسپیتزر به کمک تابش فروسرخ ثبت کرده است/مقاله تکمیل خواهد شد/ کامران اورفه (بحث) ‏۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۳۳ (UTC)

نظرات
  • موافق --محک 📞 ‏۲۰ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۳۴ (UTC)

ریچارد یکم

[ویرایش]

بررسی آمیک ریچارد یکم
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.✓
آمیک بر پایه منابع معتبر است.✓
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.؟
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.؟
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.؟
به هفتهٔ ؟ سال ؟ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

ریچارد یکم ملقب به شیردل از پادشاهان آنژوین انگلستان جزو معدود پادشاهانی است که لقب وی، پس از نام و عدد ترتیبی سلطنتی هم ذکر می‌گردد؟

توضیحات


توضیح اینکه در اغلب کتب تاریخی هنگام ذکر نام وی معمولاً عدد ترتیبی سلطنتی او را که «ریچارد یکم» است لحاظ نمی‌کنند و صرفاً می‌گویند ریچارد شیردل که جالب‌توجه است/نیازمند بررسی جذابیت است/هنگام ترجمه و تکمیل مقاله پادشاهان آنژوین انگلستان به آن برخوردم و به نظرم جالب آمد/ کامران اورفه (بحث) ‏۹ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۶:۳۹ (UTC)

نظرات
  • در متن آمیک گفته شده که پس از نام و عدد ترتیبی، لقب نیز می‌آید یعنی یک‌جا «ریچارد یکم شیردل» اما اگر طبق توضیحات صرفاً «ریچارد شیردل» می‌گویند که به نظرم جذابیت خاصی ندارد. در تاریخ ایران هم نمونه‌هایی هست. هم آقامحمدخان قاجار اولین پادشاه قاجاری، در اواخر عمر که رسماً پادشاه ایران شده بود به نام «محمدشاه» خوانده می‌شد و هم نوهٔ برادرزاده‌اش که سومین پادشاه قاجار شد محمدشاه بود. برای این که اشتباه نشود، مورد اخیر را «محمدشاه غازی» لقب می‌‌دادند. تاریخ‌نگاری مدرن، پادشاه نخست را به صورت «آقامحمدشاه» می‌شناسد و دیگر نیازی به افزوده شدن «غازی» به آن یکی برای رفع ابهام نیست و کار راحت‌تر شده. بنابراین افزوده شدن لقب به ریچارد یکم، چندان بدیع و خاص نیست. بنیامین (بحث) ۱۹ خرداد ۱۴۰۱، ساعت ۱۵:۴۴ (ایران) ‏۹ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۱:۱۴ (UTC)
  • @Benyamin: فکر نمی‌کنم منعی برای آمیک‌شدن آنچه که شما گفتید و آنچه (مورد جدید و جالب دیگر) که نفر بعدی (احتمالاً) می‌آورد وجود داشته باشد/نکته آنجا است که ببینیم این افراد (که نسبت به بقیه شاخص و حداقل هستند) چطور شده که [فرنامشان]، بر [نام] و یا عدد ترتیبی سلطنتی آنها رجحان یافته است/این صرفاً یک پیشنهاد بود/کماکان اگر فکر می‌کنید هنوز هم جالب نیست به طور کلی می‌توان صرف‌نظر کرد/اینکه مثلاً چرا مورخان و به ویژه یونانی‌ها، به «اردشیر یکم (هخامنشی)» می‌گفتند [اردشیر دراز دست] جالب نیست!؟/در هر صورت/ -- کامران اورفه (بحث) ‏۱۲ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۷:۲۱ (UTC)
    @کامران اورفه نه، منعی نیست. از نظر جذابیت گفتم.
    علت این که به «اردشیر یکم» لقب «دراز دست» داده‌اند، جذاب است ولی این که به اردشیر یکم همانند بسیاری از پادشاهان لقب نیز داده‌اند، امری متداول است. به شاه محمد صفوی نیز لقب «خدابنده» داده‌اند که در بین شاهان صفوی، استثئاء است. تفسیر و علت «خدابنده» نامیده شدنش می‌توانید جذاب باشد اما صِرف لقب‌دار بودن، جذاب نیست.
    پیشنهاد می‌کنم علت «شیردل» نامیده شدن ریچارد یکم را به عنوان آمیک بیاورید. بنیامین (بحث) ۲۲ خرداد ۱۴۰۱، ساعت ۱۶:۳۵ (ایران) ‏۱۲ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۲:۰۵ (UTC)
    @Benyamin: البته تعمد داشتیم چنین باشد تا جذابیت آن از میان نرود. اگر دقت فرمایید مطلب به گونه‌ای تنظیم شده است تا آمیک فاش نشده و مخاطب ضمن کنجکاو شدن، برای مطالعه به مقاله رجوع نماید/ -- کامران اورفه (بحث) ‏۱۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۵:۵۵ (UTC)
  • پیشنهاد ۱:

    ریچارد یکم پس از شکست دادن صلاح‌الدین ایوبی در نبرد آرسوف ملقب به شیردل شد؟

    --‏ SunfyreT ‏۱۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۷:۳۲ (UTC)
  • @Sunfyre: هر چند خیلی دقیق نیست چون اغلب مورخان، «به طور کلی» معتقدند که «به خاطر رشادت‌هایش در دوران جنگ‌های صلیبی» به این لقب نائل شد و نه صرفاً فقط یک جنگ/در هر صورت برای جمع‌بندی طبق هر ایده‌ای اختیار با شما است./کما اینکه چنانچه برای همین موضوعی که فرمودید اگر حتی فقط ۱ منبع هم باشد می‌توان موافق جمع بست/ -- کامران اورفه (بحث) ‏۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۴:۴۳ (UTC)
    پیشنهاد ۲:

    ریچارد یکم به خاطر رشادت‌هایش در دوران جنگ‌های صلیبی، بخصوص به ویژه پس از شکست دادن صلاح‌الدین ایوبی در نبرد آرسوف، ملقب به شیردل شد؟

    --‏ ‏ SunfyreT ‏۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۴:۴۷ (UTC)
    A+/فقط اینکه واژه عربی «بخصوص» را با واژه فارسی «به ویژه» جایگزین فرمایید. ممنون/تمام ویرگول‌ها را هم می‌توان برداشت، دست‌کم این سلیقه حجت بود :)/ -- کامران اورفه (بحث) ‏۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۴:۵۸ (UTC)
    ویرگول‌ها برای نشان دادن میان‌جمله است. البته به جای ویرگول میتوان از «» هم استفاده کرد منتها ترجیحم ویرگول است.--‏ SunfyreT ‏۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۰۷:۱۵ (UTC)

کامران اورفه گرامی، چرا داستان رابین هود را برای ریچارد شیردل بصورت آمیک نمی‌سازید؟ جذابتر نمی‎شود؟ ارژنگ (بحث) ‏۱۶ اکتبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۹:۰۰ (UTC)

@ارژنگ: از دیدار مجدد شما بسیار خرسندم/:)/موضوع جالبی است اما آیا ارتباط خاص و جالب توجهی میان این دو شخص در ذهن شما وجود دارد که روی آن کار کنیم؟/من علاقمند شدم که خود مقاله انگلیسی رابین‌هود را بخوانم و جالب‌ترین نکته را پیشنهاد کنم/ضمن اینکه مقاله نیازمند بازنویسی و بهبود نوشتار است/ -- کامران اورفه (بحث) ‏۱۷ اکتبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۶:۵۷ (UTC)
درود بر کامران گرامی، خرسندم از حضور شما و سپاسگزار برای مشارکت‌های ارزنده شما. شاید جمله پائین بتواند به گونه‌ای یک آمیک شود:
از لطف شما بسیار ممنونم/بسیار عالی است/به ویژه آنکه حداقل مشخص کرده که اصولاً رابین هود در چه مقطعی از تاریخ حضور داشته/ضمن اینکه می‌توان به طور کلی هسته آمیک را از ریچارد به خود رابین‌هود منتقل و در قالب آمیکی جداگانه بر پایهٔ رابین‌هود ارائه کرد/نظر من موافق است/در هر ۲ مورد کلی (چه همینگونه باشد و چه آنکه آمیک بر پایه خود رابین‌هود ارائه گردد) -- کامران اورفه (بحث) ‏۱۸ اکتبر ۲۰۲۲، ساعت ۰۴:۵۰ (UTC)
در طی سه ماه برگزاری نظرخواهی به خاطر عدم جمع‌بندی موفق یا به خاطر براورده نشدن معیارهای آمیک، جمع‌بندی نرم شد. این پیش‌نویس در صورت اصلاح ایرادات قابلیت برگشت سریع به صفحه نظرخواهی یا در صورت جمع‌بندی موفق قابلیت استفاده در هفته‌های آمیک را خواهد داشت..
لطفاً نظرات خود را زیر این پیام بنویسید. ممنون، ‏ SunfyreT ‏۱۲ نوامبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۲:۴۰ (UTC)

حالت امن در فضاپیما

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد
زمان جمع‌بندی: دو سال پیش.
✓SunfyreT ‏۱۲ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۳۴ (UTC)
بررسی آمیک حالت امن در فضاپیما
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.✓
آمیک بر پایه منابع معتبر است.✓
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.✓
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.✓
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.✓
به هفتهٔ ۲۹ سال ۲۰۲۲ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

… در طی اجرای حالت امن در فضاپیما‌ها تمام سیستم‌های غیر ضروری خاموش و تنها کنترل حرارتی، کنترل وضعیت و دریافت رادیویی عملیاتی می‌مانند؟

توضیحات

کامران اورفه (بحث) ‏۱۰ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۱۰ (UTC)

نظرات
  • مخالف خیلی تخصصیه و برای مخاطب عام جالب نیست.🧿Ar (بحث) ‏۱۱ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۲۳ (UTC)
    اینکه فضاپیماها هم حالت امن دارند جالب است؛ و اینکه در این حالت چه اتفاقی میافتد باعث جذابیت میشود. موضوع آنقدر تخصصی نیست تا مخاطب عام متوجه نشود.--‏ SunfyreT ‏۱۴ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۵:۳۷ (UTC)
  • موافق درست است که مطلب تخصصی است ولی قابل فهم برای عموم نیز می باشد. EmRNA ‏۱۴ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۵:۴۷ (UTC)
  • موافق --محک 📞 ‏۲۰ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۳۲ (UTC)

پل مرده‌است

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد.

✓ --‏ SunfyreT ‏۲۷ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۳۵ (UTC)

بررسی آمیک پل مرده‌است
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.✓
آمیک بر پایه منابع معتبر است.✓
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.✓
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.✓
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.✓
به هفتهٔ ۲۸ سال ۲۰۲۲ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

… سرنخ‌ها و شواهد طرفداران شایعهٔ پل مرده‌است مبنی بر مرگ پل مک‌کارتنی از گروه بیتلز، پیام‌های ادعایی مخفی در هنگام پخش معکوس آهنگ‌ها و تفاسیر نمادین از جلد آلبوم‌های این گروه بود؟

توضیحات

‏—NightD ‏۱۲ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۱:۲۴ (UTC)

نظرات
  • جمله‌بندی روان نیست. شاید عناصر جذابیت داشته باشد ولی با این متن سریع برداشت نمیشود.--‏ SunfyreT ‏۱۴ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۵:۳۱ (UTC)
  • موافق البته من هم فکر می‌کنم لازم است کمی جمله‌بندی را تغییر دهید.--محک 📞 ‏۲۰ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۳۱ (UTC)
  • پیشنهاد دوم (ترجیحاً نظر من موافق با پیشنهاد دوم است)
    … «دلایل طرفداران شایعهٔ پل مرده‌است مبنی بر مرگ پل مک‌کارتنی، ادعای وجود پیام‌های مخفی در هنگام پخش معکوس آهنگ‌ها و تفاسیر نمادین از جلد آلبوم‌های گروه بیتلز بود؟» -- کامران اورفه (بحث) ‏۲۱ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۴:۳۷ (UTC)

کاروان عمر

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد.

عدم جذابیت ‏ SunfyreT ‏۱۲ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۵۰ (UTC)

بررسی آمیک کاروان عمر
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.✓
آمیک بر پایه منابع معتبر است.؟
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.Х
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.؟
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.✓
به هفتهٔ ؟ سال ؟ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

جلال متینی، خودزندگی‌نامهٔ کاروان عمر نوشتهٔ احمد اقتداری را مانند رمانی گیرا و پرجاذبه توصیف کرده‌است؟

— متن مقاله
توضیحات

معرفی درون‌متنی متینی را اضافه نکردم که آمیک طولانی نشود. تا نظر دیگران چه باشد. کادامو (بحث) ‏۱۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۱۸ (UTC)

نظرات
  • جذابیتش چیست؟ اینکه یک نفر رمانی را جذاب میداند کجایش جذاب است؟ خود آمیک باید جذاب باشد و نه اینکه آمیک جذاب بودن اثری از دید یک نفر را روایت کند.--‏ SunfyreT ‏۱۴ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۵:۲۹ (UTC)
  • مخالف فاقد جذابیت مناسب/ -- کامران اورفه (بحث) ‏۲۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۶:۲۰ (UTC)
  • مخالف چیپس‌باماست ‏۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۳:۱۸ (UTC)

حقوق بشر در عراق پس از حمله

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد.

عدم اجماع کاربران ‏ SunfyreT ‏۱۲ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۵۱ (UTC)

بررسی آمیک حقوق بشر در عراق پس از حمله
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.؟
آمیک بر پایه منابع معتبر است.؟
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.؟
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.؟
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.؟
به هفتهٔ ؟ سال ؟ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

… نگرانی‌هایی در مورد رفتار شورشیان، نیروهای ائتلاف به رهبری ایالات متحده و دولت عراق ابراز شده‌است. ایالات متحده در حال بررسی چندین اتهام در مورد نقض استانداردهای بین‌المللی و داخلی رفتار در حوادث جداگانه توسط نیروهای خود و پیمانکاران است.

توضیحات

پژوهشگر (بحث) ‏۱۴ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۶:۰۰ (UTC)

نظرات
  • مخالف نیازمند بازنویسی مجدد است/پیشنهاد می‌کنم به متن‌های ارائه‌شده این پروژه نگاهی داشته و مطلب خود را مجدداً بازنویسی فرمایید -- کامران اورفه (بحث) ‏۲۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۶:۲۳ (UTC)
  • مخالف چیپس‌باماست ‏۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۳:۱۸ (UTC)

جی‌فورس سری ۳۰

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد.

✓SunfyreT ‏۱۲ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۲۷ (UTC)

بررسی آمیک جی‌فورس سری ۳۰
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.✓
آمیک بر پایه منابع معتبر است.✓
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.✓
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.✓
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.✓
به هفتهٔ ۲۹ سال ۲۰۲۲ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

جی‌فورس سری ۳۰ آخرین نسل از واحد پردازش گرافیکی انویدیا است که از ویندوز‌های ۷ و ۸ پشتیبانی می‌کند؟

توضیحات


/اهمیت این موضوع در این است که یک جهش میان نسلی برای یک شرکت مادر محسوب می‌شود/الان جدیدترین درایورهایی که برای این سخت‌افزار ارائه می‌گردد نیازمند مجهز بودن سیستم به ویندوز ۱۰ می‌باشد/ کامران اورفه (بحث) ‏۱۶ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۷:۲۵ (UTC)

نظرات
  • موافق --محک 📞 ‏۲۰ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۲۸ (UTC)
  • موافق چیپس‌باماست ‏۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۳:۰۸ (UTC)

تام‌بوی

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد.

✓SunfyreT ‏۱۲ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۳۰ (UTC)

بررسی آمیک تام‌بوی
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.✓
آمیک بر پایه منابع معتبر است.✓
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.؟
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.؟
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.✓
به هفتهٔ ۲۹ سال ۲۰۲۲ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

تام‌بوی اصطلاح منتسب به دختری است که نقش جنسیتی پسر را به خود می‌گیرد هر چند، ارائه‌کننده شاخص صحیحی برای گرایش جنسی نیست؟

توضیحات


/نیازمند بررسی جذابیت/ کامران اورفه (بحث) ‏۱۷ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۵۳ (UTC)

نظرات
  • موافق --محک 📞 ‏۲۰ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۲۸ (UTC)
  • موافق چیپس‌باماست ‏۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۳:۱۷ (UTC)

دختر پایانی

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد
زمان جمع‌بندی: دو سال پیش.
✓SunfyreT ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۲۳ (UTC)
بررسی آمیک دختر پایانی
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.✓
آمیک بر پایه منابع معتبر است.✓
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.✓
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.✓
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.✓
به هفتهٔ ۳۰ سال ۲۰۲۲ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

دختر پایانی کارکتر مونث بازمانده در کتاب‌ها و فیلم‌های به ویژه ژانر ترسناک است که برای مقابله با شخصیت منفی یا قاتل داستان در نظر گرفته می‌شود؟

توضیحات

کامران اورفه (بحث) ‏۱۷ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۰۰ (UTC)

نظرات


  • موافق RousouR (بحث) ‏۲۶ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۰۸ (UTC)
    پی‌نوشت: در ویکی عربی مقاله خوب است؛ می‌تواند همراه با تصویری انتخابی از آن مقاله باشد. RousouR (بحث) ‏۲۸ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۷:۵۶ (UTC)

ویگدیس فینبوگادوتیر

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد.

✓SunfyreT ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۰۹ (UTC)

بررسی آمیک ویگدیس فینبوگادوتیر
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.✓
آمیک بر پایه منابع معتبر است.✓
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.✓
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.✓
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.✓
نگارهٔ آزاد مناسبپرونده:Vigdis_Finnbogadottir_(1985).jpg
به هفتهٔ ۳۰ سال ۲۰۲۲ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

ویگدیس فینبوگادوتیر اولین زنی در جهان بود که به صورت دموکراتیک به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب می‌شد؟

توضیحات

‏ویگدیس، ۱۶ سال در پست ریاست جمهوری باقی ماند. آن‌قدر که بسیاری از کودکان ایسلندی گمان می‌کردند، ریاست جمهوری یک شغل زنانه است.--SunfyreT ‏۱۹ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۵۱ (UTC)

نظرات
  • موافق --محک 📞 ‏۲۰ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۲۷ (UTC)
  • موافق قید دموکراتیک برای چیست؟ پیش از ایشان، رئیس‌جمهورِ زنِ غیردموکراتیک وجود داشته؟ بنیامین (بحث) ۳۰ خرداد ۱۴۰۱، ساعت ۱۳:۰۵ (ایران) ‏۲۰ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۳۵ (UTC)
    نمیدانم منظور از انتخابات دموکراتیک چیست. در ویکی‌پدیا انگلیسی هم تغییرمسیر به انتخابات است: en:Democratically elected در منبع اصلی هم همین آمده است: She was elected President of Iceland in 1980, making her the first woman in the world to be democratically elected a constitutional Head of State.
    در اینجا درباره انتخابات دموکراتیک توضیح داده شده است.
    برای سوال دوم فعلا جوابی ندارم.‏ SunfyreT ‏۲۰ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۴۶ (UTC)
    جواب سؤال دوم را پیدا کردم. بنیامین (بحث) ۳۰ خرداد ۱۴۰۱، ساعت ۱۳:۱۷ (ایران) ‏۲۰ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۴۷ (UTC)
    به نظر میرسد ایزابل پرون اولین رئیس‌جمهورِ زنِ غیردموکراتیک است: en:Special:Permalink/1093494609#Presidency--‏ SunfyreT ‏۲۰ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۹:۲۳ (UTC)
  • موافق خیلی جالب است. برای رئیس‌جمهور غیردموکراتیک چرا راه دور برویم، مثال بارزش رؤسای جمهور ترکمنستان و آذربایجان هستند که ریاست جمهوریشان موروثی است!
    البته خوانندهٔ صفحهٔ اصلی این توضیحات را در اختیار ندارد؛ ایکاش می‌شد این توضیحات را در مدخلی شرح داد و در آمیک به آن مدخل پیوند داد. Hashter ‏۲۰ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۶:۴۵ (UTC)
  • موافق اگر تصویرش هم هست به آمیک اضافه شه. M.Nadian (بحث) ‏۲۲ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۷:۰۵ (UTC)

توزک جهانگیری

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد
زمان جمع‌بندی: دو سال پیش.
✓SunfyreT ‏۱۲ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۴۰ (UTC)
بررسی آمیک توزک جهانگیری
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.✓
آمیک بر پایه منابع معتبر است.✓
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.✓
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.✓
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.✓
به هفتهٔ ۲۹ سال ۲۰۲۲ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

توزک جهانگیری خودزندگی‌نامهٔ چهارمین شاه گورکانی هند، جهانگیر، است که در آن شرح حال و همچنین تأملات درونی شاه به زبان فارسی نوشته است؟

— متن مقاله
توضیحات

پرونده:Jahangir_holding_a_globe,_1614-1618.jpg . محک 📞 ‏۲۰ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۲۶ (UTC)

نظرات
  • موافق با پیشنهاد ویراست‌شده. جمله‌بندیم رو الان که دوباره خوندم، فهمیدم چقدر داغون بود! 🙄😊 محک 📞 ‏۲۱ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۶:۳۱ (UTC)
  • موافق با پیشنهاد دوم چیپس‌باماست ‏۵ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۳:۱۶ (UTC)

سنگ پالرمو

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد.

✓SunfyreT ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۱۰ (UTC)

بررسی آمیک سنگ پالرمو
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.✓
آمیک بر پایه منابع معتبر است.✓
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.✓
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.✓
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.✓
به هفتهٔ ۳۰ سال ۲۰۲۲ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

سنگ پالرمو شامل فهرستی از پادشاهان دودمان نخست تا دودمان پنجم مصر است که رویدادهای مهم در هر سال از سلطنت آنها را ثبت کرده است؟

— در لید مقاله انگلیسی
توضیحات

The stele contained a list of the kings of Egypt from the First Dynasty (c. 3150–2890 BCE) through to the early part of the Fifth Dynasty (c. 2392–2283 BCE) and noted significant events in each year of their reigns

کامران اورفه (بحث) ‏۲۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۷:۴۵ (UTC)

نظرات

نارمر

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد.

✓SunfyreT ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۶:۲۱ (UTC)

بررسی آمیک نارمر
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.✓
آمیک بر پایه منابع معتبر است.✓
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.✓
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.✓
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.✓
نگارهٔ آزاد مناسبپرونده:Narmer Palette verso.jpg
به هفتهٔ ۳۱ سال ۲۰۲۲ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

نارمر پس از فتح قلمرو پادشاه عقرب دوم و کا، مصر علیا و سفلی را متحد و تبدیل به نخستین پادشاه از دودمان نخست مصر باستان گردید؟

— Toby Wilkinson: Early Dynastic Egypt: Strategy, Society and Security. Routledge, London 1999, pp. 38, 56 & 57.
توضیحات
توضیحات و منابع بیشتر در بخش «Historical figure» مقاله انگلیسی «Scorpion II»
Egypt was divided into several minor kingdoms that were fighting each other. It is likewise conjectured that Narmer simply conquered the realms of Ka and Scorpion II, thus unifying the whole of Egypt for the first time

کامران اورفه (بحث) ‏۲۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۰۸:۰۹ (UTC)

نظرات


  • موافق M.Nadian (بحث) ‏۲۶ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۳:۰۳ (UTC)

یخ فشان

[ویرایش]
بحث زیر پایان یافته‌است و به‌زودی بایگانی خواهد شد
زمان جمع‌بندی: دو سال پیش.
✓SunfyreT ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۴:۲۸ (UTC)
بررسی آمیک یخ فشان
موضوع اصلی آمیک بیش از ۲۰۰ کلمه دارد.✓
آمیک بر پایه منابع معتبر است.✓
آمیک‌ها برای خوانندگانش گویا، مخاطب‌پسند و محرک است.✓
متن آمیک اشتباه املایی و انشایی ندارد.✓
موارد مطرح شده در آمیک‌ در مقاله مربوطه نیز موجود دارد.✓
به هفتهٔ ۳۰ سال ۲۰۲۲ اضافه شد.
زیرصفحهٔ نظرخواهی

… بهترین تصاویر قابل استناد از پدیده یخ فشان در سال ۲۰۰۵ و توسط کاسینی-هویگنس در انسلادوس ثبت شده است؟

توضیحات

کامران اورفه (بحث) ‏۲۳ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۵:۲۵ (UTC)

نظرات


  • موافق RousouR (بحث) ‏۲۶ ژوئن ۲۰۲۲، ساعت ۱۸:۱۰ (UTC)