پرش به محتوا

اوراش

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

نسخه‌ای که می‌بینید، نسخهٔ فعلی این صفحه است که توسط Rezabot (بحث | مشارکت‌ها) در تاریخ ۲۴ اکتبر ۲۰۱۹، ساعت ۱۲:۲۰ ویرایش شده است. آدرس فعلی این صفحه، پیوند دائمی این نسخه را نشان می‌دهد.

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
اور-آش
یک دژ مادی مربوط به شده هفتم پ. م.
اطلاعات کلی
نوعدژ
نام‌های دیگراورآس
پیشواپیریشاتی
مرکز کشورگیزیلبوندا
پیشوایان دیگرتیتاماشکا، کیارا
دوران۸۲۰ پ.م.
سایر اطلاعات
شناخته شدهعضو اتحادیه قبایل ماد
دیرینگیسده نهم و هشتم پ.م.

اورآش (Uraš) قلعه‌ای بود واقع در کوهستان گیزیلبوندا (قافلانکوه) که ساکنانش در سال ۸۲۰ (پیش از میلاد) عزم جزم کردند تا در مقابل تجاوزگری‌های ممتد لشکریان شامشی‌آداد پنجم پایداری کنند اما این قلعه به سبب فرسوده بودن تاب مقاومت در برابر آشوریان تجهیز شده به انواع لوازم محاصره را نداشت.

رهبر مقاومت

[ویرایش]

الواح آشوری پیریشاتی را به لقب پادشاه گیزیلبوندا می‌خوانند. وی برخلاف سایر پیشوایان تصمیم گرفت پایداری کند فلذا همه ساکنان گیزیلبوندا در دژ وی که اوراش نام داشت گرد آمدند ولی آن قلعه بسیار کهنه بود و قادر به مقاومت در برابر محاصره آشوریان، که با لوازم فنی عالی مجهز بودند، نبود. اوراش و دیگر قلاع کوچک پیرامون آن به تصرف آشوریان درآمد و به گفته لوح آشوی ۶۰۰۰ مرد جنگی در پیکار کشته شدند و ۱۲۰۰ نفر به اتفاق پیریشاتی به اسارت درآمدند.

منابع

[ویرایش]
  • دیاکونوف، ایگور میخائیلوویچ (۱۳۸۶). تاریخ ماد. ترجمهٔ کریم کشاورز. تهران: شرکت انتشارات علمی و فرهنگی. شابک ۹۷۸-۹۶۴-۴۴۵-۱۰۶-۵.

پیوند به بیرون

[ویرایش]