_
_
_
_
Obituaris

Mor el mític porter d’hoquei patins Carles Trullols

L'esportista, que va guanyar 20 títols i està considerat una figura mundial, ha mort per covid als 72 anys

Carles Trullols a la seva època de jugador d'hoquei del Barça, entre el 1977 i el 1983.
Carles Trullols a la seva època de jugador d'hoquei del Barça, entre el 1977 i el 1983.fc barcelona
Ramon Besa

Carles Trullols (Barcelona, 17 de setembre del 1948), llegendari porter d'hoquei patins, va morir ahir dilluns als 72 anys a causa de la covid-19. El carisma del porter va quedar reflectit a l'Europeu de Vercelli 1983, quan va ser homenatjat per l'afició italiana i aplaudit pels internacionals portuguesos, màxims rivals d'Espanya. Els debutants a l'equip espanyol es van sumar a la festa i li van lliurar les seves samarretes com a mostra de gratitud per una trajectòria que inclou quatre campionats del món (1970, 1972, 1976, 1980) i quatre d'Europa (1968, 1979, 1981, 1983).

Internacional en 209 ocasions, Trullols està considerat un dels millors porters de la història, membre d'un equip inoblidable del FC Barcelona: Trullols, Vila-puig, Villacorta, Torres i Centell i, a més, Brasal i Josep Enric Torner. Va jugar amb el Barça del 1977 al 1983 i va guanyar cinc lligues i sis copes d'Europa consecutives (1978 a 1983). Fins a 20 títols va conquistar després de militar també al Magnetos, Vendrell, Espanyol, Cerdanyola i Vilanova i haver-se format als Maristes de Sant Joan.

Trullol, que es va retirar el 1983, va ser també seleccionador espanyol i va guanyar el Mundial del 1989 a San Juan, el bressol de l'hoquei patins a l'Argentina, la millor manera de fer encara més gran el seu ascendent després de l'homenatge tributat per Itàlia i Portugal a Vercelli. Advocat de professió, va exercir també de secretari del Tribunal Català de l’Esport i va rebre la Medalla d'Or al Mèrit Esportiu, molt estimat pel seu currículum, per la seva personalitat i també pel caràcter innovador que va suposar el seu estil com a porter, el millor del món en el seu moment i un dels millors de la història.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Sobre la firma

Ramon Besa
Redactor jefe de deportes en Barcelona. Licenciado en periodismo, doctor honoris causa por la Universitat de Vic y profesor de Blanquerna. Colaborador de la Cadena Ser y de Catalunya Ràdio. Anteriormente trabajó en El 9 Nou y el diari Avui. Medalla de bronce al mérito deportivo junto con José Sámano en 2013. Premio Vázquez Montalbán.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_