_
_
_
_

Cuina per a manetes i maldestres

Els germans Torres reuneixen 100 receptes en un llibre per treure el màxim rendiment als productes de temporada

Mar Rocabert Maltas
Els germans Torres.
Els germans Torres.Penguin Random House

Si seguiu les receptes del llibre ‘Torres a la cuina’ al peu de la lletra, els plats us sortiran boníssims. Ho diuen sense dubtar els germans Sergio i Javier Torres, que han escrit un manual per treure el màxim rendiment als productes de temporada, vàlid per a manetes i també per a maldestres. Els primers podran lluir-se amb els seus trucs d'alta cuina i els segons descobriran que tots som aptes per als fogons, explica Sergio convençut, mentre afegeix que cuinar bé i sa és terapèutic.

Si estan tan segurs del potencial de les seves receptes és perquè no es guarden cap secret, fidels a la seva creença que la cuina s’ha de compartir. “Com més coneixement tinguem tots més bé menjarem”, exalça Sergio. Els dos germans, propietaris del restaurant Dos Cielos de Barcelona, amb una estrella Michelin, acaben de presentar aquest llibre amb 100 receptes que surten del programa de TVE que porta el mateix nom i ja està a les llibreries, editat en català per Rosa dels Vents i en castellà per Plaza & Janés.

Com en tot llibre de cuina, les receptes són la base, però no està estructurat per aliments, plats o tipus de cocció, sinó per seccions que defineixen molt bé la seva manera d'entendre la cuina, basada en emocions i records, entre els quals la seva àvia és el principal referent. “Vam tenir la sort de tenir l'àvia Catalina, que ens va encomanar la passió per la cuina sense voler-ho. Amb ella teníem dos festivals al dia, el menjar i el sopar”, explica Javier.

Ple de receptes originals i gustoses però també assequibles i a l'abast de tots, el llibre inclou els tocs personals que els germans Torres afegeixen a cada plat, els trucs que volen compartir amb tothom i anotacions gastronòmiques o històriques sobre els aliments i plats que, amb poca manipulació i màxim respecte al producte, converteixen en suculents viandes.

En la primera secció resumeixen la base de la bona cuina, els brous. Com diuen contínuament, “el fons és la base, la base és el fons” i per a això, ofereixen sis tipus de brous i revelen els seus tocs personals, com que no poden faltar les galeres en els fumets o que aromatitzen lleugerament el brou de verdures amb anís estavellat.

‘Cuina de records’ és l'apartat més emotiu. Aquí no poden faltar alguns plats de Catalina, com els musclos amb sofregit de l'àvia. Els aromatitzen amb farigola i apunten que 150 grams de musclos tenen el mateix ferro que un filet de vedella, per la qual cosa són un aliment molt nutritiu i econòmic alhora. També inclouen una recepta del desaparegut xef Santi Santamaria, que va ser mestre d’en Javier. Es tracta d'uns raviolis de gambes i boletus als quals donen un toc cítric amb bergamota.

Els que dediquen menys temps a la cuina també trobaran el seu espai, a la secció ‘Menys és més’, que resumeixen en mínima manipulació i màxim aprofitament, i on trobareu el caneló de pernil o la crema de carabassa amb xocolata blanca. Per lluir-se, cal practicar amb la secció ‘Productes per tocar el cel’ i tenir una gran taula preparada per rebre els convidats. Aquí trobareu plats elaborats, com l'albergínia fregida amb espècies o el cabirol –una carn que Lluís XIV servia als banquets- a la brasa amb tempura de verdures.

Sergio assegura que s'han despullat per oferir un “llibre molt proper”, amb el qual comparteixen el seu amor per la cuina i les seves creacions, i prova d'això és l’‘Espai il·lusió’, on ensenyen receptes amb ADN Torres, com els cigrons amb budell de bacallà, els pèsols amb calamar i salsa de canana o la tòfona sorpresa. “El més difícil ha estat descartar receptes perquè són com fills i no saps quin deixar”, diu Sergio. Només dos aliments es descarten sols. Al Sergio no li poseu coriandre i a en Javier no li parleu de meló.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Sobre la firma

Mar Rocabert Maltas
Es periodista de tendencias y cultura en la redacción de Cataluña y se encarga de la edición digital del Quadern. Antes de llegar a EL PAÍS, trabajó en la Agència Catalana de Notícies. Vive en Barcelona y es licenciada en Periodismo por la Universitat Pompeu Fabra.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_