Spring til indhold

Heinrich Hofmann (maler)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Heinrich Hofmann
Personlig information
Født19. marts 1824 Rediger på Wikidata
Darmstadt, Hessen, Tyskland Rediger på Wikidata
Død23. juni 1911 (87 år) Rediger på Wikidata
Dresden, Sachsen, Tyskland Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
BeskæftigelseKunstmaler, universitetsunderviser Rediger på Wikidata
ArbejdsgiverKunstakademiet i Dresden Rediger på Wikidata
ArbejdsstedDresden Rediger på Wikidata
GenrePortræt Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
UdmærkelserAlbrechts-Orden Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Heinrich Johann Michael Ferdinand Hofmann (født 19. marts 1824 i Darmstadt, død 23. juni 1911) var en tysk historiemaler.

Hofmann, var elev af Hildebrandt og Schadow i Düsseldorf, malede først (i München, i sin fødeby, i Frankfurt a.M. etc.) portrætter og historie- og genrebilleder (Romeo og Julie, Enzio i fængslet). Efter et ophold i Rom, hvor han kom Cornelius nær, blev det religiøse maleri hans hovedinteresse.

Han malede blandt andet Christi Tilfangetagelse (1858, museet i Darmstadt), Horkvinden (1869), Jesus-barnet i tempelet (begge i Dresdens Galeri), Christus prædiker på søen (1876, Berlins Nationalgaleri) m.v.

Disse glatte billeder med de kønne skikkelser, den gennemtænkte komposition og den traditionelle farveharmoni blev ved deres æstetisk behagelige fremstillingssæt overordentlig populære i Tyskland.

Hofmann har også malet Othello og Desdemona, Venus og Amor og lignende, samt dekorative arbejder i Albrechtsburg og i hofteatret i Dresden, hvor han slog sig ned og blev akademiprofessor.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.