Vés al contingut

Kevin Carter

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula personaKevin Carter

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement13 setembre 1960 Modifica el valor a Wikidata
Johannesburg (Sud-àfrica) Modifica el valor a Wikidata
Mort27 juliol 1994 Modifica el valor a Wikidata (33 anys)
Johannesburg (Sud-àfrica) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortsuïcidi Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballFotoperiodista Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciófotògraf de guerra, periodista, fotoperiodista, fotògraf Modifica el valor a Wikidata
Activitat1975 Modifica el valor a Wikidata - 1994 Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Obra
Obres destacables
Premis

Kevin Carter (Johannesburg, 13 de setembre de 1960 - Johannesburg, 27 de juliol de 1994) fou un reporter gràfic sud-africà que guanyà el premi Pulitzer l'any 1994.

El seu treball més important fou la fotografia d'una petita nena sudanesa famèlica, rere la qual hi havia un voltor a l'aguait. La foto va ser publicada en el New York Times el 26 de març de 1993 i va recórrer el món sencer. Va rebre el premi Pulitzer i fou escollida com la fotografia que millor representa els últims 70 anys d'història de la humanitat.[1]

La foto

[modifica]

Per aconseguir una foto millor va romandre a l'escena durant vint minuts, esperant que el voltor obrís les ales, la qual cosa no va arribar a ocórrer. Segons Carter, la nena va poder aixecar-se i continuar el seu camí. Tot i això, el fotògraf fou objecte de dures crítiques per aprofitar la situació en pro de la seva pròpia fama, en comptes d'ajudar la nena. Se'l va arribar a comparar amb el mateix voltor de la imatge.

Hi va haver un intent de justificació en un discurs, explicant que la nena només estava fent les seves necessitats, i que la tribu es trobava a 20 metres d'ella. D'altra banda, l'única justificació de la presència del voltor és que esperava la seva ració de menjar (fruit d'una investigació cropològica).

« "És la foto més important de la meva carrera, però no n'estic orgullós, no vull ni veure-la, l'odio. Encara em penedeixo de no haver ajudat a la nena." »
— KC[2]

Després d'això, va passar a ser un fotògraf de naturalesa. Després de la pressió de les crítiques i la mort d'un amic, Ken Oosterbroek, assassinat el 18 d'abril de 1994 durant un tiroteig que cobria a Tokoza (Johannesburg), Carter va llevar-se la vida dos mesos més tard, prop del riu on jugava quan era petit, aparcant la furgoneta i connectant una mànega al tub d'escapament.

Referències

[modifica]
  1. «La nena i el voltor, la foto que millor representa la nostra història». Arxivat de l'original el 2009-08-31. [Consulta: 16 març 2010].
  2. Després de rebre el premi Pulitzer de fotografia el maig de 1994.

Enllaços externs

[modifica]