Vés al contingut

Jacques Boucher de Crèvecoeur de Perthes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula personaJacques Boucher de Crèvecoeur de Perthes

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(fr) Jacques Boucher de Perthes Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(fr) Jacques Boucher de Crèvecœur de Perthes Modifica el valor a Wikidata
10 setembre 1788 Modifica el valor a Wikidata
Perthes (França) Modifica el valor a Wikidata
Mort5 agost 1868 Modifica el valor a Wikidata (79 anys)
Abbeville (França) Modifica el valor a Wikidata
President Société d'émulation historique et littéraire d'Abbeville (en) Tradueix
1833 – Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióantropòleg, prehistoriador, arqueòleg, historiador de l'art Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Família
PareJules Armand Guillaume Boucher de Crèvecoeur Modifica el valor a Wikidata
Premis

Jacques Boucher de Crèvecœur de Perthes (Perthes, 10 de setembre del 1788 - Abbeville, 5 d'agost del 1868),[1] amb el nom abreujat de Boucher de Perthes, va ser un geòleg francès i un dels primers arqueòlegs en el sentit modern del terme.[2]

Nascut a les Ardennes, va ser el fill primogènit del botànic Jules Armand Guillaume Boucher de Crèvecœur. Com el seu pare, va treballar com a funcionari de duanes i el seu treball el va portar a residir sis anys a Itàlia d'on retornà cap a França el 1811.

En el seu temps lliure, va estudiar els temps prehistòrics. Cap al 1830, va trobar en la vall del Somme restes de treballs en pedra de l'ésser humà primitiu, descobertes que no van ser publicades fins al 1846.

El 1847, va començar a redactar el seu monumental treball en tres volums titulat Antiquitis celtiques et antediluviennes, amb què va ser el primer a establir l'existència de l'ésser humà durant el Plistocè, malgrat que les deficiències metodològiques del seu treball li restaren acceptació, fins que els treballs de Jean Paul Rigollot (1855) i Joseph Prestwich (1859) ratificaren que els objectes trobats eren artefactes humans.

El 1954, a la localitat d'Abbeville, on residia Boucher de Perthes, es va inaugurar un museu amb el seu nom amb molts dels materials recol·lectats.

Enllaços externs

[modifica]

Referències

[modifica]
  1. Asimov, Isaac. «Boucher de Crèvecoeur de Perthes, Jacques». A: Enciclopedia biográfica de ciencia y tecnología : la vida y la obra de 1197 grandes científicos desde la antigüedad hasta nuestros dias (en castellà). Nueva edición revisada. Madrid: Ediciones de la Revista de Occidente, 1973, p. 252. ISBN 8429270043. 
  2. «Jacques Boucher de Perthes». Encyclopædia Britannica [Consulta: 13 novembre 2016].